marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
Sertéshúsból

Édes-savanyú sertés   

 

Hozzávalók:

·  Negyed kiló zsírtalan sertéshús

·  Egy kis fej hagyma

·  Két zöldpaprika

·  Egy sárgarépa

·  Két karika ananász, vagy hasonló mennyiségû ananászkocka

·  Hét evõkanál olaj

·  Egy tojássárgája

·  Egy evõkanál cherry

·  Egy evõkanál szójamártás

·  Másfél evõkanál kukoricaliszt

·  Két pohár víz

·  Négy evõkanál paradicsommártás

·  Három evõkanál ecet

·  Három evõkanál méz
Ez az egyik legismertebb és legnépszerûbb kínai étel, egészen különleges ízû és zamatú: a hús textúrája, a zöldségek aromája keveredik az édes, sós, savanyú ízesítõkével.
Elõkészítés: a sertéshúst apró kockákra vágjuk. Összekeverjük a tojássárgáját, a cherryt, szóját, másfél kanálnyi kukoricalisztet egy pohár vízzel. Ebben pácoljuk a húst fél órán át. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, a paprikát leszeljük, a szeleteket kockára vágjuk. A sárgarépát és az ananászt is fölkockázzuk. A répát megfõzzük. A paradicsommártást, mézet, ecetet a másik másfél kanál kukoricaliszttel és a másik pohár vízzel összekeverjük, állni hagyjuk.
Fõzés: három evõkanál forró olajban addig sütjük a páclével beborított húst, míg színe aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszük. Ugyanebben az olajban kisütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát. Ráöntjük a maradék négy evõkanál olajat, belekeverjük a mézes-ecetes keveréket. Addig pároljuk, míg sûrû mártássá nem lesz. Ekkor tesszük bele a megsült húst és az ananászkockákat.

   

    

 

Fényezett sertéssült   

 

Hozzávalók:

·  1 kg lapocka (vágassuk a hentessel 4 egyforma darabra)

·  2 evõkanál szójamártás

·  4 evõkanál igen száraz fehér bor

·  2 evõkanál szezámolaj

·  1 kávéskanál só

·  1 db gyömbér

·  2 evõkanál folyékony méz

·  5 dkg cukor

·  2 gerezd fokhagyma
Elkészítés: Keverjük össze egy tálban az összetört fokhagymát, a szójamártást, a bort, a szezámolajat, a sót, a lereszelt gyömbért, a mézet és a cukrot. Mártsuk a húsdarabokat a tálba, forgassuk meg a húsokat a lében, tegyük hûtõszekrénybe 6 órára. Közben 2-3 óránként forgassuk meg a húst a páclében. Hevítsük fel a sütõt. Helyezzük sütõedénybe a húst, süssük 40 percig. Idõnként öntözzük meg a páclével. Vágjuk kicsiny szeletekre a húst. Forrón, vagy teljesen lehûtve tálaljuk.
Ha van faszenes grillsütõnk, készítsük el e fogást azon.

   

    

 

Fûszeres sertéshús   

 

Hozzávalók (6-8 személyre):

·  1,5 kg sovány sertéshús

·  4 gomba

·  6 gesztenye

·  2 újhagyma

·  1 tojás

·  6 dkg kukoricaliszt

·  1 evõkanál földimogyoró-olaj

·  1 evõkanál szójamártás

·  2 evõkanál hoi-sin mártás

·  Fél kávéskanál chilipaprika

·  3 dkg cérnametélt

·  Olaj a sütéshez
Elkészítés: Szeleteljük fel a húst és a gombát vékony szeletekre. Verjük fel a tojást, és keverjük el a lisztben. Forgassuk bele a húst. Ezután süssük ki olajban a húst. Forrósítsuk meg a mogyoróolajat. Tegyük bele a gombát, a gesztenyét, az apróra végott újhagymát, a szójamártást, a chilipaprikát és a sült húst. Öt percig pároljuk kevergetve. Forró olajban süssük ki a tésztát (körülbelül 15 másodpercig). Elõmelegített tányéron tálaljuk.

   

    

 

Göngyölt disznóhús tapadós rizzsel   

 

Hozzávalók:

·  750g disznó szegyhús

·  250g fõtt tapadós rizs

·  200g édes babpaszta

·  15 szem cseresznye

·  50g zsír

·  1000g olaj

·  100g erjesztett rizslé (vagy rizsbor)

·  300g cukor

·  5g kukoricaliszt
Elkészítés: Tegyük a disznóhúst forrásban lévõ vízbe, és fõzzük meg. Vegyük ki a vízbõl, szárítsuk meg, és dörzsöljük be az erjesztett rizslével. Ezután tegyük jól átforrósított olajba, és süssük aranybarnára. Ha kész vágjuk körülbelül 16 cm hosszú csíkokra.
Keverjük össze alaposan a rizst a cukorral, és a zsírral. Tegyünk a keverékbõl minden csík disznóhúsra egyenletesen. Tekercseljük fel a húscsíkokat. A roládok egyik végére tegyünk egy-egy fél cseresznyét. Tegyük szimmetrikusan egy edénybe a roládokat úgy, hogy a babpaszta, legyen legalul, és rajta a tekercsek. Gõzöljük így amíg porhanyóssá nem válik. Tegyük az egészet egy kerek tálra.
Szervírozás elõtt tegyünk 50g tiszta vizet egy edénybe, adjunk hozzá egy kis cukrot, majd forraljuk fel. Keverjük el egyenletesen a kukoricaliszttel, és öntsük rá a hústekercsekre.

   

    

 

Gõzön párolt sonka   

 

Hozzávalók: (6 személyre)

·  1 db 1-1,5 kg-os sonka,

·  2 evõkanál cukor,

·  4 evõkanál sherri.
Elkészítés: Helyezzük hõálló lapostálra, és pároljuk gõzön 1 órán át a megtisztított sonkát. Keverjük össze a sherrit és a cukrot, kenjük be a sonkát, és gõzöljük fél óra hosszat. Fordítsuk meg a sonkát, kenjük át újra a sherri-cukor keverékkel és gõzöljük fél óra hosszat. öntsük a sonkára a maradék sherrit, és erõs gõzön páraljuk még fél óráig. Vágjuk a sonkát egyenletes kockákra. Hidegen, melegen fogyasztható. Ha melegen fogyasztjuk, az öszevágott sonkát további 10 percre tegyük gõzre.

   

    

 

Gyömbéres sertéslapocka   

 

Hozzávalók (8-10 személyre):

·  2,5 kg lapocka,

·  6 evõkanál szójamártás,

·  6 evõkanál cherry,

·  1 evõkanál pirított cukor,

·  4 újhagyma,

·  3 dkg gyömbér (friss).
Áztassuk a hûst egy éjszakán át hideg vízben. Lecsöpögtetve tegyük bele egy nagyobb edénybe, hogy a víz ellepje. Forraljuk fel, szedjük le a habját, és másfél óráig pároljuk jól lefedve. Csontozzuk ki, vágjuk azonos méretû kockákra, majd tegyük újra tûzre. Hozzáadva a többi anyagot, további 1 órán keresztül fõzzük. Forrón tálaljuk, párolt zöldségekkel és friss újhagyma körettel.

   

    

 

Hideg sertéshús fokhagymásan   

 

Hozzávalók:

·  50 dkg sovány sertéshús,

·  1 újhagyma,

·  2 szelet friss gyömbér,

·  1 csapott kávéskanál só
A mártáshoz:

·  1,5 evõkanál szójaszósz,

·  1 csapott kávéskanál só,

·  fél evõkanál borecet,

·  8 csepp illatos szezámolaj (elhagyható),

·  2 evõkanál csípöspaprika-olaj,

·  6 gerezd igen apróra vágott fokhagyma,

·  1 evõkanál víz,

·  1 kávéskanálcukor
Vágjuk apróra az újhagymát, keskeny pálcikákra a gyömbért. A húst egészben egy lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, hozzáadjuk a gyömbért, a hagymát és a sót. Felforratjuk, majd közepes tûzön 30-40 perc alatt puhára tõzzük. Emeljük ki, tegyük félre. Ha kihûlt, kicsiny szeletekre vágjuk. Közben keverjük jól össze a mártás anyagait és hagyjuk 15-20 percet érni. Tálaljuk fel ízlésesen a hússzeleteket, öntözzük meg a mártással és hintsük meg apróra vágott petrezselyemmel.

   

    

 

Hústáska   

 

Hozzávalók (6 személyre):
A tésztához:

·  5 dkg liszt,

·  1 dkg élesztõ,

·  1 evõkanál cukor
A töltelékhez:

·  25 dkg fényezett sertéshús,

·  1 evõkanál olaj,

·  2 gerezd fokhagyma,

·  2 újhagyma,

·  1 evõkanál száraz fehér bor,

·  1 kávéskanál szójamártás,

·  1 evõkanál kagylómártás,

·  2 kávéskanál cukor,

·  1 kávéskanál kukoricaliszt
Elkészítés: Készítsük el a tésztát úgy, hogy az élesztõt 3 dl langyos vízben megfuttatjuk, majd egy óra múlva dolgozzuk össze a liszttel és a cukorral jó egységes, rugalmas tésztává. Két óra hosszat hagyjuk pihenni.
Ezalatt készítsük el a tölteléket: Vágjuk össze a húst és a hagymát, törjük össze a fokhagymát. Forró olajban süssük a hagymát és a fokhagymát 5-6 másodpercig. Öntsük rá a bort, a cukrot, a szójamártást, és a kagylómártást. Fél percig forraljuk kevergetve. Adjunk hozzá kb egy, másfél deci vizet, és forraljuk fel ismét. Tegyük a sertéshúst a serpenyõbe, keverjük hozzá az egy evõkanál vízben elkevert kukoricalisztet. Fõzzük amíg be nem sûrûsödik, majd hagyjuk kihûlni.
Osszuk a tésztát két részre. Formázzuk hengerré, és vágjuk tíz korongra. Lapítsuk kezünkkel a korongokat kb 7-8 cm átmérõjûvé. A korongok közepére tegyünk egy evõkanálnyi tölteléket, majd batyuszerûen összecsomagolva, középen a tetején a széleket alaposan összenyomva formázzunk szabályos táskákat.
Bálaljünk ki egy gõzölõedényt szûrõpapírral vagy vékony, tiszta konyharuhával, tegyük bele a cipócskákat és erõs gõzön tizenöt percig fõzzük. Tálaláskor kis csészékben szójamártást és paprikaolajat adunk hozzá.

Fortély:
A batyukat más töltelékkel is tölthetjük, gombával, bambuszrüggyel, párolt káposztával, szójasajttal, stb.

   

    

 

Kantoni sertéssült   

 

Hozzávalók (6 személyre):

·  1 kg szûzpecsenye A pácoláshoz:

·  1,5 evõkanál szójamártás

·  1,5 evõkanál szójasajt

·  1,5 evõkanál konyak

·  1 evõkanál hoi-sin mártás

·  Fél kávéskanál só

·  1,5 kávéskanál cukor vagy méz

·  1 evõkanál olaj
Elkészítés: Tegyük a húst jénai tálra. Egy nagy tálban keverjük össze a páclé anyagait. Öntsük a húsra, hogy mindenütt érje. Hagyjuk benne állni két óráig, közben 20 percenként forgassuk meg. Hevítsük fel a sütõt. Tegyük a arácsot magas állásba, helyezzük rá a húst a páclével együtt és erõs tûzön süssük egy óra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettük a sütõbõl, szeleteljük fél cm vastag szeletekre. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Fortély:
A magas sütési hõfok lehetõvé teszi, hogy a páclé, behatolva a hús rostjai közé, a ropogós külsõ réteg ellenére a hús belsejét lággyá és levesessé teszi. E sütési módot nevezik kínaiul cha shaónak.

   

    

 

Kínai grillpecsenye   

 

Hozzávalók:

·  Fél kiló száraz sertéshús,

·  Három evõkanál olaj,

·  Egy evõkanál Hoiszin-mártás,

·  Három evõkanál szójamártás,

·  Egy evékanál méz,

·  Két evõkanál cherry,

·  Kevéske ételízesítõ,

·  Egy evõkanál só,

·  Egy evõkanál ötízû por,

·  Frissen õrölt bors
Elõkészítés: A húst két centiméter széles, ujjnyi hosszúságú csíkokra vágjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, ötízû porral, és legalább két órát állni hagyjuk.
Fõzés: Az olajat összekeverjük a szójával, Hoiszin-mártással, cherryvel, mézzel és az ételízesítõvel. Egy serpenyõben forrásig hevítjük, beleforgatjuk a húscsíkokat, hogy barnás, fényes köpenyt kapjanak. Ezután grillsütõben, középmeleg kemencében vagy faszénparázson negyed órán át sütjük a húst. Ekkor újra megforgatjuk a mártásban, és további tíz percig sütjük.

   

    

 

Mélysütött húsgolyók   

 

·  Harminc dekagramm finomra darált sertéshús

·  Egy zöldhagyma

·  Egy tojás

·  Olaj a mélysütéshez

·  Egy kanál cherry

·  Egy kanál kukoricaliszt

·  Egy kígyóuborka

·  Friss cseresznye vagy cseresznyekompót
Elõkészítés: a darált húst összekeverjük a tojással, az apróra vágott zöldhagymával, majd a sherryvel és a kukoricaliszttel. Az uborkát késsel viszonylag vékony csíkokra vágjuk átlósan. A húsból diónyi gombócokat formálunk.
Fõzés: a húsgolyókat az igen forró olajban kisütjük. A félig egymásra helyezett uborkacsíkokkal körülrakjuk a tányért, cseresznyével díszítjük, középen pedig gúlát emelünk a húsgolyókból.

   

    

 

Oroszlánfejes fazék   

 

Hozzávalók:

·  Háromnegyed kiló finomra darált sertéshús

·  Négy zöldhagyma

·  Két fokhagyma

·  Egy gyömbérgyökér

·  Egy evõkanál kukoricaliszt

·  Négy evõkanál szójamártás

·  Három evõkanál cherry, édes bor vagy tiszta szesz

·  Három deciliter marhahús-erõleves

·  Egy kínai kel vagy kelkáposzta

·  Olaj

· 
Elõkészítés: A fokhagymát összevágjuk, a gyömbért lereszeljük, a zöldhagymát felaprítjuk. A sertéshúsba belekeverjük a sót, fokhagymát, gyömbért, egy evõkanál szójamártást és egy evõkanál cherryt, valamint a zöldhagyma negyedét. Végül hozzáadjuk a kukoricalisztet, összekeverjük az egészet, és galambtojásnyi gombócokat formázunk, vizes kézzel. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, föltesszük sós vízben fõni.
Fõzés: Az olajat megforrósítjuk, kisütjük az oroszlánfejnek becézett húsgombócokat, majd szalvétára tesszük õket, hogy a lecsöpögõ szír ne ivódjon beléjük. Ezután az oroszlánfejek fazékba kerülnek, ráöntjük a maradék szóját, cherryt, beleszórjuk a zöldhagymát, és felöntjük az erõlevessel. Tizenöt-húsz percig pároljuk.
A közben megfõtt kellevelekkel kibélelünk egy tálat, ráöntjük az oroszlánfejeket a kissé besûrûsödött lével együtt.

   

    

 

Párolt sertéshús   

 

Hozzávalók (2-4 személyre):

·  50 dkg bõrös sertéshús

·  Fél evõkanál só

·  2 evõkanál szójamártás

·  1 evõkanál rizsbor

·  2 újhagyma

·  Kevés gyömbér
Elkészítés: Kérjük meg a hentest, hogy szögletesre vágja a húst. Sózzuk meg, és hagyjuk két órát állni a sóban. Közben vágjuk össze a hagymát. Gondosan törölgessük le a húst. Forraljunk vizet egy fazékban, mártsuk bele a húst, és várjuk meg, hogy a habja eloszoljék. Csöpögtessük le. Ezt a mûveletet még kétszer ismételjük meg, mindig új vízzel.
Tegyük a húst egy lábosba, bõrös részével felfelé. Öntsük rá a szójamártást, a bort, két evõkanál vizet, adjuk hozzá a hagymát és a gyömbért. Forraljuk fel, majd gyenge tûzön, fedõ alatt pároljuk két óra hosszat. Gõzre állítható, mély tûzálló edénybe helyezzük bõrével lefelé a húst, és borítsuk le aluminium fóliával. Tegyük gõzre, és pároljuk 4 órán át. Tálaláskor helyezzük tálalóedénybe a húst, öntözzük meg a fõzõlével és tálaljuk forrón.

Fortély:
Ha a gõzön párolás elõtt bevagdaljuk a húst, majd átkötjük élelmiszerspárgával, tálaláskor elég levágni a spárgát, mivel a gõzölés alatt a hús annyira megpuhul, hogy a vágások mentén szétesik. Így pálcikával is fogyaszthatjuk.

   

    



Rázvasütött sertés mandulával   

 

Hozzávalók:

·  Negyed kiló sertéshús

·  Két hegyes-erõs paprika

·  Öt dekagramm mandula

·  Maréknyi bambuszrügy (helyette káposzta is jó)

·  Egy gyömbérgyökér

·  Két evõkanál kukoricaliszt

·  Három evõkanál sherry

·  Fél evõkanál cukor

·  Két evõkanál szójamártás

·  Egy evõkanál ecet

·  Két evõkanál víz

· 

·  Bors
Elõkészítés: a késsel meglapogatjuk a húst, kockára vágjuk. Egy evõkanál kukoricaliszttel, két evõkanál sherryvel, sóval, borssal páclét csinálunk, a húst ebben marináljuk fél órán át. A mandulát forró vízben négy percig fõzzük. A vizet hagyjuk kihûlni, ekkor a mandula héját könnyen lehúzhatjuk. A gyömbért lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk.
Fõzés: négy kanál olajban sárgásra pörköljük a mandulát, kivesszük, tányérba tesszük. Az olajban megsütjük a bambuszrügyet, ezt is kivesszük, a mandula mellé rakjuk. Ezt követõen ugyanabban az olajban a húst is megsütjük, szintén a tányérra rakjuk. Ekkor kerül az olajba az erõspaprika és a gyömbér. Csak addig sütjük, míg érezni nem kezdjük illatukat, ekkor hozzáadjuk a mandulát, bambuszrügyet, húst is. A két evõkanál szóját összekeverjük a cukorral, ecettel, vízzel, a maradék egy evõkanál sherryvel és kukoricaliszttel. Ezt a keveréket ráöntjük a húsra, kissé hagyjuk besûrûsödni.

   

    



Rázvasütött sertés zöldpaprikával   

 

Hozzávalók:

·  Negyed kiló sertéshús

·  Két hegyes-erõs zöldpaprika

·  Két piros paradicsompaprika

·  Egy zöldhagyma

·  Egy kisebb gyömbérgyökér

·  Maréknyi bambuszrügy (ez esetleges, nem feltétlenül kell)

·  Két evõkanál sherry

·  Egy evõkanál kukoricaliszt

·  Egy evõkanál szójamártás

·  Egy evõkanál kristálycukor

· 

·  Bors

·  Ananászkarika

·  Salátalevél
Elõkészítés: a salátalevelet megmossuk, a sertéshúst csíkokra a zöldhagymát ujjnyi darabokra, a paprikát szeletekre vágjuk. A gyömbért lereszeljük. A sherryt, kukoricalisztet, sót, borsot összekeverjük, félórára beletesszük a csíkokra vágott húst. A szójamártást összekeverjük a cukorral.
Fõzés: három kanál olajban megsütjük a hagymát és a gyömbért (természetesen dobva-rázva sütjük), hozzáadjuk a húst. Amikor megpirult, újabb három kanál olajat öntünk rá, megsózzuk, majd kivesszük a húst. Az olajban megpároljuk azöldpaprikát, paradicsompaprikát, bambuszrügyet. Visszateszszük a húst is, összesütjük, ráöntjük a cukrozott szójamártást. Salátalevélen, ananászkarikákkal díszítvetálaljuk.

   

    



Ropogós, sült sertés   

 

Hozzávalók:

·  4000g sertés natúr borda,

·  50g rizsbor,

·  20g só,

·  100g csípõs paprikaolaj,

·  25g cukor,

·  15g ötízû por,

·  5g csípõs paprika por,

·  25g felaprított zöldhagyma.

Elkészítés: Vágjuk a natúr bordát nagy kockára. Csináljunk több apró lyukat egy fém eszközzel a bordák egyik oldalára, és dörzsöljük be a felszínét a csípõs paprikaolajjal. Szúrjunk egy villát a húsba, és erõs tûzön süssük meg alaposan, amíg a felszíne tajtékos és fekete nem lesz. Ezután vegyük le a tûzrõl, és fedjük le egy tiszta nedves ruhával. Amikor a hús felszíne kicsit megpuhul vegyük le a ruhát. Hámozzuk le a hús felsõ, égett rétegét, dörzsöljük be ismét a csípõs paprikaolajjal, és folytassuk a sütést, amíg ropogós lesz kívül, és lágy belül.
Tálaláskor hámozzuk le a teljes felszínt, szórjuk meg a csípõs paprikával, és szeleteljük fel. Szórjuk meg ízlés szerint a rizsborral (vagy szójaszósszal), az ötízû porral, és a zöldhagymával. Szezámolajjal is ízesíthetjük.

   

    

 

Sertéshús brokkolival   

 

Hozzávalók (4-6 személyre):

·  40 dkg brokkoli

·  40 dkg sovány sertéshús

·  1 gerezd tört fokhagyma

·  1 evõkanál cukor

·  1 evõkanál szójamártás

·  1 evõkanál sherri (vagy fehér bor)

·  2 evõkanál olaj

·  20 dkg rákhús

·  2,5 dl erõleves

·  1 evõkanál kukoricaliszt
Elkészítés: Szeleteljük 2 cm-es darabokra a brokkolit. Vágjuk a húst vékony csíkokra. Pirítsuk meg a cukrot. Keverjük össze a pirított cukrot, a fokhagymát, a sót, a szójamártást és a sherrit. Süssük a húst 10 percig gyenge tûzön. Adjuk hozzá a brokkolit, és fõzzük együtt 2-3 percig. Adjuk hozzá a rákokat.
A kukoricalisztet keverjük el az erõlevessel, öntsük az edénybe és állandó keveréssel forraljuk, amíg be nem sûrûsödik. Forrón tálaljuk.

   

    

 

Sertéshús burokban fõzve   

 

Hozzávalók (6-8 személyre):

·  1,5-1,75 kg sertésszínhús

·  5 evõkanál rizsliszt

·  4 evõkanál szójamártás

·  2 evõkanál hoi-sin mártás

·  1-1,5 kávéskanál vörös szójasajt

·  2 kávéskanál cukor

·  1 kávéskanál chilimártás

·  2 evõkanál rizsbor

·  1 késhegynyi ötfûszer-keverék

·  2 lótuszlevél
Elkészítés: Áztassuk a lótuszleveleket langyos vízben 20 percig. Vágjuk a húst 5mm-es szeletekre, majd 6x15 cm-es darabokra. Helyezzük vasedénybe a lisztet és állandó kevergetés közben hevítsük fel. Vegyük le a tûzrõl, keverjük hozzá a hoi-sin és a szójamártást, a szójasajtot, a cukrot, a chilimártást, a fûszerkeveréket és a bort. Helyezzük a húsokat ebbe a keverékbe, és forgassuk meg benne alaposan. Helyezzük a lótuszlevél közepébe a húsmennyiség felét. Csomagoljuk be és kössük át. Ugyanígy járjunk el a másik lótuszlevéllel is. Helyezzük a csomagokat gõzölõbe. A víz forrjon! Fõzzük 2,5-3 órán át. Forrón tálaljuk.

   

    

 

Sertéshús sárgarépával   

 

Hozzávalók (6 személyre):

·  1 kg sertésborda

·  50 dkg fiatal sárgarépa

·  5 dl víz

·  4 evõkanál szójamártás

·  2 evõkanál cherry

·  1 kávéskanál gyömbér
Elkészítés: Vágjuk a bordákat szeletekre, tegyük vízbe egy nagy serpenyõbe, forraljuk fel, szedjük le a habját, és fedjük le egy jólé záró fedõvel. Pároljuk egy órán át, emeljük ki, csontozzuk le, vágjuk kis kockákra a húst, majd tegyük vissza a serpenyõbe. Hozzáadjuk a cherryt és a gyömbért. Jól összekeverjük. A répát 3 cm-es darabokra vágjuk, hozzáadjuk az elõbbiekhez, és további 3 percig fõzzük. Forrón tálaljuk.

   

    

 

Sertéslapocka zöldbabbal és mandulával   

 

Hozzávalók (6 személyre):

·  40 dkg lapocka

·  50 dkg zöldbab

·  6 dkg mandula

·  1 evõkanál szójamártás

·  2 evõkanál erõleves

·  1 kávéskanál cukor

·  2 evõkanál mogyoróolaj

·  2 újhagyma szeletelve

·  1 kör alakú ananésszelet kockákra vágva

·  Kevés bors
Elékszítés: Vágjuk 3 cm élû kockákra a húst, fõzzük meg a babot egészben. Keverjük össze a húslevest, a szójamártást és a cukrot. Pirítsuk meg a húst forró olajban állandóan keverve, majd adjuk hozzá a mandulát és a hagymát. 3-4 percig pirítsuk együtt. Öntsük le az olajat. Keverjük össze az összes anyagot és fõzzük további 2 percig. Forrón tálaljuk.

   

    

 

Só-borsos mélyensült sertés   

 

Hozzávalók:

·  Fél kiló oldalas

·  Egy evõkanál só

·  Egy evõkanál bors

·  Két evõkanál kukoricaliszt

·  Egy tojás

·  Olaj
Elõkészítés: csontonként szétvágjuk az oldalast. A sót és a borsot zsír nélkül megpörköljük a tûzön, a húst beleforgatjuk ebbe a jellegzetes illatú keverékbe, majd egy órán át állni hagyjuk. A tojást összekeverjük a kukoricaliszttel.
Fõzés: az oldalast fél órán át gõzön fiõzzük. Utána minden darabot bemártogatunk a lisztes tojásba, s az olajban kisütjük, mint a párizsi szeletet.

   

    

 

Szójababsajt vagdalt disznóhússal   

 

Hozzávalók:

·  600g zsenge szójababsajt

· 

 
Naptár
2024. November
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?