marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
J stireceptek-kzkivnatra

Alms-krmes 1.

40 dkg lisztet, 13 dkg porcukrot, 1 vanlis cukrot, 1 stport 13 dkg Rmval elmorzsolok. Hozzadok 2 egsz tojst s egy kevs tejet (amennyit a tszta felvesz). 3 lapot nyjtok belle, amelyeket kzepes lngon megstk. Hamar ksz.

3 tojsbl, 3 ek. lisztbl, 1 ek. cukorbl, 3 cs. vanlis cukorbl 3 dl tejjel krmet fzk. Hagyom kihlni. 1 teavajat 10-15 dkg porcukorral habosra keverek, majd hozzadom a fztt krmhez. 1 1/2 kg almt lereszelek, 1 ek. vajon megdinsztelem, zls szerint cukrozom.

A legals tsztalapot megszrom zsemlemorzsval s megkenem az alms masszval. Rhelyezem a kzps lapot. Megkenem a fztt krmmel, s rhelyezem a kvetkez lapot. Tetejt mg melegen megcukrozom, vagy vkonyan megkenem a krm maradkval, s reszelt csokival megszrom.

Alms krmes 2.

Tszta: 60 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 2 tojs, 1 csomag stpor, 2 csomag vanlis cukor, 3-4 evkanl tejfl.

Krm: 2 tojs, 5 dl tej, 2 csomag vanlia puding, 15 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 25 dkg margarin.

Tltelk: 1,5 kg alma, 2 evkanl vaj, 10 dkg cukor, fl mokkskanlnyi fahj.

A tszta alapanyagait sszegyrom, hrom rszre osztom, s vkony, ngyszgletes lapokat stk belle. A pudingporhoz 2 evkanl cukrot keverek, fokozatosan hozzadom a tejet, srre fzm s belekeverem a tojsokat. A krmet hlni hagyom. Az almt megreszelem, s vajon addig prolom, amg elf a leve, s cukorral, fahjjal zestem. A krmhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd sszekeverem a kihlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotrsz kihlt, egy tsztalapot visszateszek a tepsibe, rkenem a krmet, rteszem a msik lapot, rhalmozom az almatltelket s befedem. Egy napig llni hagyom, hogy megpuhuljon. Tlals eltt ngyszgletes szeletekre vgom.

Bcskai krmes

Tszta: 27 dkg liszt, 5 dkg zsr, 5 dkg porcukor, 1 dkg szalalkli (kevs tejben felfuttatva).

Az anyagokat annyi tejjel, amennyit felvesz sszegyrjuk, s tepsi htn kt lapot stnk belle.

Krm: 3 csomag vanliapudingot 8 dl tejjel ppp fznk, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra kevernk, s a kihlt pphez adjuk.

 Ezt a krmet a kt lap kz tltjk. A tejre 2 tojsfehrjbl s 14 dkg porcukorbl gz fltt habot vernk. A tsztra kenjk, s vgl kakaval meghintjk.

Debreceni krmes

Tszta: 50 dkg liszt, 1 csomag stpor, 15 dkg zsr, 3 tojssrgja, 15 dkg cukor, kevs tej.

Tltelk: 20 dkg vaj, 1 csomag vanlis cukor, 15 dkg porcukor.

A tszta hozzvalit jl sszedolgozzuk, hrom rszre osztjuk, kinyjtjuk, s a tepsi htuljn megstjk. A kislt lapok egyikt sszetrjk, s 2 deci tejben megztatjuk. Hozzadunk 1 evkanl lekvrt, 3 evkanl kakat, fl deci rumot (vagy pr csepp aromt), vgl a habosra kevert vajas porcukrot. Az gy kapott masszt a kt stemnylap kz kenjk. Gz fltt cukorral habosra kevernk 3 tojsfehrjt, s a tetejre kenjk. Szp, fehr mz lesz. Csak msnap szeleteljk, amikor a lapok a tltelkkel sszernek.

Dis krmes

Hozzvalk:

Tszta: cukor 20 dkg, mandula 20 dkg, csokold 15 dkg, tojsfehrje 2 db.

Tltelk: ftt tojssrgja 1 db, vaj 5 dkg, likr 2 kk., cukor 2 ek. csokold 12 dkg.

Elksztse: A cukrot rlt mandulval, reszelt csokoldval 2 tojs fehrjvel sszelltunk, kis gombcokat formlunk belle, kzept ujjunkkal benyomjuk, s bele a kvetkez krmet tesszk:

Egy ftt, ttrt tojssrgjt, 5 dkg vajat, kis cukrot, kevs likrrel sszelltunk, ha ksz, a gombcokat megtltjk, s reszelt csokoldba hempergetjk.

Egyszer krmes

8 tojs fehrjt 15 dkg cukorral jl felkeverjk. 1-liter vizet 20 dkg cukorral, 2 vanlis cukorral feltesznk fni. 4 db vanlia pudingot 1/2-liter vzben feloldunk, s a forrsban lv vzhez hozzadjuk. A megftt pudinggal a tojsfehrjt sszekeverjk, s mg 3-percig fzzk, llandan kevergetjk. Langyosra kihlni hagyjuk, majd megtltjk a lapokat, porcukorral meghintjk.

n a lapok helyett 10 tojsos pisktt szoktam kszteni, s ezzel tltm meg.

rsekjvri krmes

Tszta: 8 tojsfehrjt 30 dkg porcukorral kikevernk, majd beletesznk 30 dkg dit.  2 lapot stnk belle.

Krm: 8 tojssrgjt, 2 csomag vanlia cukrot, 4 dl tejet, 15 dkg porcukrot, 4 evkanl bzadart megfznk. Ha kihlt 10 dkg vajjal kikeverjk.

Tetejt csokoldval bevonjuk

Fehr krmes

Hozzvalk: 35 dkg liszt, 7 dkg zsr, 4 evkanl cukor, 1 1/2 dkg szalalkli, 2 egsz tojs, langyos tejjel sszekeverjk (olyan tsztakemnysg legyen, mint a 6 lapos) 3 lapot stnk a tepsi htn, ha vastagnak talljuk a lapot, 4-et is sthetnk belle.

Krm: 25 dkg vaj, 30 dkg porcukor, ezt nagyon habosra keverjk (4 lap esetn 30 dkg vaj), 8 dl tej, lehet gyenge liter is, (ha 4 a lap), 2 vanlia puding, ezt hidegen simra keverjk, s majd srre fzzk, j srnek kell lenni, ha ez kihl, a vajjal gyengn sszekeverjk, s megtltjk a lapokat. Tetejt porcukorral srn meghintjk, vagy csokoldmzat ksztnk.

Felvidki krmes

Hozzvalk:

Tszta: 30 dkg liszt, 5 dkg cukor, 7 dkg vaj, 2 dkg szalalkli, 1 tojs, tej szksg szerint

Krm: 3 egsz tojs, 3 kanl liszt, 9 dl tej                           

Elkszts mdja: A tsztbl hrom lapot stnk. Krmet srre fzzk, 2 csomag vanlis cukrot, 20 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra kevernk, s a kihlt pphez adjuk. A lapokat megtltjk, tetejt vanlis cukorral meghintjk.

Francia krmes 1.

1 adag gyors leveles tsztt elfelezve, ksfok-vastag tglalapokk nyjtjuk, kistjk. Kikeverve 1 tojst, 4 tojssrgjt, 20 dkg cukrot, 2 cs. vanliscukrot, 2 ek. lisztet, felntjk 7 dl tejjel. Gz fltt, nagyon sr krmm fzzk. Ha kihlt, az egyik tsztalapra simtjuk, rrakunk 2 ek. porcukorral zestett, kemny habb vert 2 dl tejsznt. Tetejre fektetjk a msik, csoki-, vagy kv-, vagy citrom-, vagy rumos mzzal bevont, ngyzetekre vgott tsztalapot.

Francia krmes 2.

Tszta: 30 dkg liszt, csipet s, 1 evkanl ecet, kb. 1 dl vz (amennyit felvesz a tszta). Ezeket a hozzvalkat jl kidolgozzuk, elnyjtjuk. Kzben 15 dkg vajat 5 dkg liszttel habosra kevernk s rsimtjuk a kinyjtott tsztra.  sszehajtogatjuk, majd kinyjtjuk ismt (ezt 2-3-szor ismteljk). 2 lapban stjk meg kzepesen meleg stben

Krm: 2 dl tejet, 4 tojs srgjval, 20 dkg cukorral, 10 dkg liszttel, s 2 csomag vanlis cukorral simra kevernk, hozzkevernk 5 dl forr tejet, s gz fltt srre fzzk. A gzrl levve (de nem lehtve!) vatosan hozzkeverjk a 4 tojs kemny habb vert fehrjt. Visszatesszk a gz fel s kb. 2 percig folyamatosan kevergetve tgzljk.

Tejsznhab: 3 dl tejsznbl vagy 2 tejsznhabporbl s 3 dl tejbl kemny habot vernk (zls szerinti cukorral, mert a porhoz nem kell). n egy kis zselatint is szoktam hozz tenni, nem esik ssze olyan knnyen.

Mz: "dessg Zsfinak"

sszellts: Az egyik lapra rntm, s szp egyenletesre simtom a mzat. Amikor mg nem teljesen szilrdult meg felszeletelem (ez a mvelet a hab tetejn mr lehetetlen!). A msik tsztalapra rkenjk a krmet, ha kihlt rsimtjuk a tejsznhabot, erre kerl a mr felszeletelt, mzzal bekent tsztalap.

Kb. 1 rt j, ha ll a htben

Francia krmes 3.

(Klnleges) 25 dkg lisztet 2 dkg vajjal, 1 egsz tojssal, kshegynyi sval, 1/2 cs. V.-stporral, 1/2 citrom levvel s szksges mennyisg vzzel rtestsztv dolgozunk. Tnyrnagysgra nyjtjuk, s belecsomagolva 20 dkg hideg vajat, vkonyra kinyjtjuk, azutn kicsire sszehajtjuk, ismt nyjtjuk. Ezt 5-6-szor ismteljk. Legvgl kzepes nagysg stlemezen a tszta felt kinyjtjuk, gy, hogy azt teljesen befedje. A stlemez krl a lelg tsztt les kssel levgjuk, majd ksheggyel megszurklva, szp pirosra stjk, mindkt vajas lapot.  Habstben 1 cs. V.-vanillinkrmport s 2 dkg sima, fehr lisztet csommentesen elkevernk, hozzadunk 15 dkg cukrot, azutn lland kevers mellett srre fzzk. Idkzben 2 tojs fehrjbl 1 kanl porcukor hozzadsval kemny habot vernk, melyet a tzrl levett forr krmhez azonnal, knnyedn hozzkevernk. A krmet, mg melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjk, s betakaratlanul hlni hagyjuk. A krmre, ha langyosra kihlt, 2 dl des tejsznbl 10 dkg vanillincukorral kszlt kemny tejsznhabot tesznk, melyre a msodik vajas lapot rhelyezve, tenyernkkel gyengden rnyomkodunk. A krmes tetejt a cukormzaknl lert kvmzzal vonjuk be, melyet 12 dkg cukorbl, s 1 evkanlers kvbl ksztettnk. les, lapos pengj kssel ngyzetes darabokra szeleteljk. Igen zletes, kitn stemny, mely, ha sok munkt jelent is, de megri a fradsgot.

ALMS STEMNY TEJFLS MZZAL

Hozzvalk:

A tszthoz: 5 dkg RAMA margarin, 2,5 dkg leszt, 1 teskanl cukor, 2 dl tej, 37,5 dkg liszt, 3 dkg cukor, s, margarin a tepsi kikenshez.

A bevonathoz: 1,5 kg alma, 1 db citrom, 10 dkg cukor, 5 dkg apr szem mazsola, 3 db tojs, 3,75 dl tejfl, 1 evkanl porcukor a stemny meghintshez.

Elkszts: Az lesztt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk, s meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kiss megolvasztjuk a margarint, s lisztet, a cukrot, a st s az lesztt hozzadva sima tsztv sszedolgozzuk. Cipt formlunk belle, letakarjuk, s meleg helyen hagyjuk a dupljra megkelni. Margarinnal kikenjk a stformt, s kinyjtjuk benne a tsztt. Az almkat meghmozzuk, kivesszk a maghzat, elbb ngy rszre, majd egyforma szeletkkre vrjuk. A citrom hjt vkonyan lereszeljk, a levt kiprseljk. A citromhjat s a levet sszekeverjk 5 dkg cukorral s a mazsolval. Betertjk vele a tsztt, krben lehelyezzk az almaszeleteket, s elmelegtett stben 200C-on 20 percig stjk. A tojsokat a tejfllel s a maradk cukorral jl elkeverjk, s a stemnyre ntjk. Ezutn tovbbi 30 percig stjk, s a vgn meghintjk porcukorral.

BARACKOS-MANDULS RIZSSZELET

Hozzvalk 16 szelethez:

A tszthoz: 20 dkg RAMA margarin, 50 dkg liszt, 1 csipet stpor, 12,5 dkg porcukor, 1 csipet s, 2 db tojs.

A tltelkhez: 10 dkg RAMA margarin, 7,5 dl tej, 1 csipet s, 20 dkg rizs, 5 dkg kajszibaracklekvr, 1,25 dl habtejszn, 4 db tojs, 12,5 dkg cukor, 10 dkg darlt mandula, ½ teskanl citromhj, 2 evkanl porcukor a stemny meghintshez.

Elkszts: sszegyrjuk a lisztet, a stport, a st, a margarint s a tojsokat. A tsztbl cipt formlunk, fliba csomagoljuk, s 30 percig hideg helyen pihentetjk. A tejet felforraljuk a sval, belentjk a rizs, s lass tzn lefedve hagyjuk a rizst megdagadni. A tsztt kinyjtjuk a stlapon, villval tbbszr megszurkljuk, s elmelegtett stben 180C-on 15 percig stjk. Ezutn megkenjk a lekvrral. A tejsznt s a tojs fehrjt kln-kln kemny habb verjk. Habosra keverjk a margarint, a cukrot s a tojs srgjt, belekeverjk a ftt rizst, a mandult s a citromhjat. Hozzadjuk a tejsznt s tojs fehrje habjt. A masszt a tsztra tertjk, s tovbbi 40 percig stjk. A vgn meghintjk porcukorral.

CITROMOS FNK

Hozzvalk 15 darabhoz:

A tszthoz: 6 dkg RAMA margarin, 1 csipet s, 1 evkanl cukor, 1 csomag vanlis cukor, 15 dkg liszt, 3 dkg tkezsi kemnyt, 5 db tojs, olaj a stpapr megkenshez, nvnyi zsiradk vagy olaj a kistshez.

A mzhoz: 20 dkg porcukor, 3 evkanl citroml.

Elkszts: A margarint 2,5 dl vzzel, a sval, a cukorral s a vanlis cukorral felforraljuk. A lisztet elvegytjk a kemnytvel, belentjk a fazkba, s addig keverjk, mg a tszta el nem vlik az edny faltl. A fazekat levve a tzrl, belekevernk egy tojst. A masszt hagyjuk kiss kihlni, majd a tbbi tojst is egyenknt hozzadjuk. A stpaprbl 15 cm hossz cskokat vgunk, s bekenjk olajjal. A zsiradkot egy magas fazkban felforrstjuk. A tsztt nyomzskba tesszk, s egy kb. 6-7 cm tmrj csillagcsvel karikkat nyomunk a paprra. A karikkat a papr segtsgvel felemeljk, s fejjel lefel a forr zsiradkba cssztatjuk. Egyszerre hrom karikt stnk ki, 2-3 perc utn megfordtjuk, s aranysrgra stjk. Kivesszk a fnkokat, s konyhai trlpapron hagyjuk lecsepegni. A porcukorbl s a citromlbl mzat kevernk, megkenjk a fnkokat s hagyjuk kihlni.

CITROMOS STEMNY

Hozzvalk 20 szelethez:

A tszthoz: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg cukor, 5 db tojs, 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 teskanl stpor, 1,25 dl citroml, margarin a tepsi kikenshez.

A dsztshez: 4 evkanl cukor, 1 db citrom.

Elkszts:

A margarint s a cukrot habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik. Egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s az egszet habosra keverjk. A stport a lisztben elvegytjk, s a tojsos margarin-masszhoz szitljuk. A jl elkevert tsztt margarinnal kikent formba ntjk, s elmelegtett stben 180C-on kb. 75 percig stjk. Ha kiss kihlt, hurkaplcikval megszurkljuk. sszekeverjk a citromlevet s a porcukrot, ezzel kiss meglocsoljuk, majd hagyjuk kihlni a stemnyt. A mzhoz a cukrot 3 evkanl vzzel felfzzk, s ha teljesen felolddott, a karikkra vgott citromot a szirupba tesszk. Mg egyszer hagyjuk felforrni, s ha kihlt, bevonjuk vele a stemnyt.

CSOKIS-MANDULS SZELET

Hozzvalk 8 szelethez:

A tszthoz: 12 dkg RAMA margarin, 15 dkg cukor, 4 db tojs, 12,5 dkg tcsokold, 5 dkg darlt mandula, 3 dkg liszt, 1 csipet s, margarin a tepsi kikenshez.

A bevonathoz: 12,5 dkg kajszibarack lekvr, 2 evkanl reszelt tcsokold s 1 evkanl porcukor a stemny meghintshez.

Elkszts: A margarint, a cukrot s a st habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt, s az egszet habosra keverjk. A csokoldt darabokra trjk, forr vzgz felett megolvasztjuk s belekeverjk a tojsos margarin-masszba. sszekeverjk a lisztet s a mandult, beleszrjuk a masszba, s az egszet sszedolgozzuk. Felverjk a tojsfehrjt, s vatosan hozzadjuk. A tsztt margarinnal megkent stlemezre kenjk, s elmelegtett stben 225C-on 10-15 percig stjk. Ha kihlt, a stemnyt 3 egyforma cskra vgjuk, mindegyiket megkenjk baracklekvrral, majd egymsra helyezzk ket. Megszrjuk reszelt csokoldval s porcukorral.

CSOKOLDS KOCKK

Hozzvalk 12 szelethez:

A tszthoz: 12,5 dkg RAMA margarin, 17,5 dkg tcsokold, 22,5 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 db tojs, 12,5 dkg liszt, 7,5-7,5 dkg darabolt di s mogyor, 1 csipet s, margarin a tepsi kikenshez.

A mzhoz: 10 dkg dis nugtdarab, fl dibelek a dsztshez.

Elkszts: A margarint alacsony hfokon megolvasztjuk hozzadjuk a darabokra trt csokoldt, majd folyamatosan keverve, lass tzn fzzk. Ha kihlt, hozzkeverjk a cukrot, a vanlis cukrot, a st s a tojsokat. Habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik benne. Hozzszitljuk a lisztet, s belekeverjk a di- s mogyordarabkkat. A tsztt a margarinnal kikent formba ntjk, elsimtjuk, majd elmelegtett stben 200C-on 30-40 percig stjk. A stemnyt mg forrn 12 db kockra vgjuk, a dis nugtot vzgz felett megolvasztjuk, minden kockra egy-egy teskanlnyit cseppentnk belle s dibllel dsztjk.

CSOKOLDS-NARANCSOS TEKERCS

Hozzvalk 16 szelethez:

A tszthoz: 4 db tojs, 12,5 dkg cukor, 1 csipet s, 1 csomag vanlis cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg tkezsi kemnyt, 1 teskanl stpor, 2 evkanl kaka, cukor.

A tltelkhez: 20 dkg RAMA margarin, 1 csomag vanlia z pudingpor, ½ liter tej, 2 tojs srgja, 5 dkg cukor, 1-2 teskanl reszelt narancshj, 4 evkanl reszelt csokold.

Elkszts: A tojsok srgjt 4 evkanl vzzel, cukorral s vanlis cukorral sr habb verjk. Hozzadjuk a kemnyre felvert tojsfehrjk habjt. A stporral elvegytett lisztet, a kemnytt, a kakat rszitljuk, majd vatosan sszekeverjk a pisktamasszt, stpaprral kiblelt tepsibe kenjk, majd elmelegtett stben 200C-on 10-12 percig stjk. Cukorral megszrt konyharuhra bortjuk, lehzzuk rla a paprt, majd feltekerjk, s hagyjuk kihlni. A pudingport, kevs tejet s a kt tojssrgjt jl elkeverjk. A tbbi tejet a cukorral, a narancshjjal felforraljuk s lehtjk. Hozzadjuk az elkevert pudingport, mg egyszer felforraljuk, majd hagyjuk kihlni. Habosra keverjk a margarint, hozzadjuk a ksz pudingot, s a konyharuhbl kitekert pisktra kenjk a krm 2/3-ad rszt. Ismt feltekerjk, rkenjk a maradk krmet s megszrjuk csokoldval.

DITORTA

Hozzvalk 16 szemlyre:

A tltelkhez: 35 dkg cukor, 30 dkg dibl, 1 dl habtejszn.

A tszthoz: 16 dkg RAMA margarin, 35 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 csipet s, 1 db tojs.

Elkszts: A tltelk elksztshez a cukrot serpenyben lass tzn megolvasztjuk, s halvny srgra pirtjuk. A dibelet durvra vgjuk, belekeverjk a folykony cukorba, majd a tzrl levve hozzntjk a tejsznt, s 1 evkanl vizet. Jl elkeverjk, majd hvs helyre tesszk. A lisztbl, a margarinbl, a cukorbl, a sbl s a tojsbl sima tsztt gyrunk. Kzzel cipt formlunk belle, fliba csomagoljuk, s hideg helyen 30 percig pihentetjk. A tsztt 3 rszre osztjuk. Egy adagot kerekre nyjtunk s kiblelnk vele egy tortaformt. A msodik adagot kinyjtva kibleljk a tortaforma oldalt. A dis-tejsznes masszt a tszta alapjra kenjk. A maradk tsztt is kerekre nyjtjuk, s a tltelk tetejre helyezzk. A szleket jl nyomjuk egymshoz. Elmelegtett stben, 200C-on 45 percig stjk. Ha megslt a torta oldalt kssel azonnal elvlasztjuk a forma oldaltl, nehogy a kifolyt tltelk rszradjon. A formban hagyjuk kihlni.

FORRALTBOROS HROMSZGEK

Hozzvalk 32 szelethez:

A tszthoz: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 tojs, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 3 dl vrsbor, 1 zacsk forraltbor-fszer (fahj, szegfszeg, citromhj), 15 dkg reszelt csokold.

A mzhoz: 25 dkg porcukor, a stemny meghintshez 8 dkg darabolt mandula, 1 evkanl reszelt tcsokold.

Elkszts: A margarint, a cukrot s a vanlis cukrot addig keverjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s az egszet habosra keverjk. A stport a lisztbe vegytjk, beleszitljuk a tojsos margarin-masszba, s jl sszedolgozzuk. A vrsbort a fszerekkel egytt felforrstjuk, s kb. 4 cl-t a csokoldval egytt a tszthoz kevernk. Egy lapos tepsit kiblelnk a stpaprral, belentjk, majd elsimtjuk a tsztt. Elmelegtett stben 175C-on 25-30 percig stjk. A maradk forralt borban feloldjuk a porcukrot, s a kihlt stemnyre ntjk. Megpirtjuk a mandult, s a reszelt csokoldval egytt meghintjk vele a stemny.

GYMLCSS-JOGHURT SZELET

Hozzvalk 16 szelethez: 10 dkg RAMA margarin, 15 dkg liszt, 8 dkg darlt mandula, 1 teskanl stpor, 8 dkg cukor, 1 csipet s, 1 db tojs, 30 dkg fagyasztott mlna, 4,5 dl joghurt, 15 dkg cukor, 1 csipet s. 1 teskanl reszelt citromhj, 7,5 cl citroml, 2 evkanl plinka vagy aroma, 6 lap fehr zselatin, 2,5 dl habtejszn, 1,25 dl mlnal, fl csomag tortazsel por.

Elkszts: A lisztbl, a stporbl, a mandulbl, a cukorbl, a sbl s a tojsbl sima tsztt gyrunk. Cipt formlunk belle, fliba csomagoljuk, s 1 rahosszat hideg helyen pihentetjk. A tsztt kt flia kztt a stflia mretre nyjtjuk, kibleljk vele a formt gy, hogy az oldaln is tszta legyen. Elmelegtet stben 200C-on 25 percig stjk. Kiolvasztjuk a mlnt, sszekeverjk a joghurtot, a cukrot, a st, a citromhjat, a citromlevet s a plinkt. A zselatint hideg vzbe ztatjuk, lecspgtetjk, kis tzn feloldjuk, s a joghurtmasszhoz adjuk. A tejsznt kemny habb verjk, majd ezt is vatosan hozzkeverjk. A mlna 2/3-ad rszt a tsztra tertjk, s rkentjk a joghurtkrmet. A torta tetejt a maradk mlnval dsztjk. A mlnalbl s a tortazsel porbl mzat ksztnk s bevonjuk vele a tortt.

KUKORICS MUFFIN

Hozzvalk 12 darabhoz: 10 dkg RAMA margarin, 17,5 dkg kukoricadara, 7,5 dkg cukor, 15 dkg liszt, 1 csomag stpor, 1 db tojs, 2,5 dl tej, 12,5 dkg narancslekvr, 12 db paprbl kszlt tortaformcska a stshez, kb. 2 dkg darabosra vgott pisztcia (nem szott!).

Elkszts: A dart sszekeverjk a liszttel, a cukorral s a stporral. Megolvasztjuk a margarint, majd a tojssal, a tejjel s 5 dkg lekvrral egytt a darakeverkhez adjuk, s az egszet jl sszedolgozzuk. A paprformkat a muffinst-tepsi mlyedseibe helyezzk, a srn folys tsztt a formkba ntjk, s elmelegtett stben 200C-on 18-20 percig stjk. A maradk lekvrt felmelegtjk, megkenjk vele a mg forr muffinokat, majd mindegyiket megszrjuk pisztcival.

MANDULS FONOTT KALCS

Hozzvalk 16 szelethez:

A tszthoz: 8 dkg RAMA margarin, 2,5 dkg leszt, 1 teskanl cukor, 1,25 dl tej, 37,5 dkg liszt, 7,5 dkg cukor, 1 csipet s, 1 db tojs.

A tltelkhez: 25 dkg hmozatlan mandula, 10 dkg cukor, 1 db tojs, 1,25 dl habtejszn, 1 db kisebb alma, 1 tojs srgja a megkenshez, margarin a tepsi kikenshez, 1 evkanl kajszibarack lekvr.

Elkszts: Az lesztt elmorzsoljuk, a cukorral langyos tejben feloldjuk, s meleg helyen letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk. Kiss megolvasztjuk a margarint s a lisztet, a cukrot, a st, a tojst s az lesztt hozzadva sima tsztt gyrunk. Cipt formlunk belle, s meleg helyen hagyjuk a dupljra megkelni. A mandult hjastl ledarljuk, sszekeverjk a cukorral, a tojssal s a tejsznnel. Meghmozzuk az almt, finomra reszeljk, s a tltelkhez adjuk. A tsztt jl tgyrjuk, tglalap alakra nyjtjuk, s rkenjk a tltelket. A tsztt a szlesebb oldala fell feltekerjk. A szlt megkenjk tojssrgjval, s jl sszenyomjuk. A tekercset egy les kssel hosszban flbevgjuk, s a kt darabbl fonatot ksztnk. Margarinnal megkent stlemezen hagyjuk tovbb kelni. Megmelegtjk a barackzt, megkenjk vele a fonott kalcsot, s elmelegtett stben 180C-on 25-30 percig stjk.

MKOS STEMNY CSERESZNYS MZZAL

Hozzvalk 12 szelethez: A tszthoz: 15 dkg RAMA margarin, 25 dkg frissen darlt mk, 20 dkg cukor, 3 csomag vanlis cukor, 7 db tojs, 12,5 dkg darlt mandula, fl csomag stpor.

A mzhoz: 25 dkg cseresznyelekvr, 1,5 teskanl tortazsel-por, 2 evkanl cseresznyeplinka vagy aroma.

Elkszts: A mkot 2 dl forrsban lv vzbe ntjk, majd alacsony hfokon 8-10 percig hagyjuk dagadni. Ezutn szrben pihentetjk, mg kihl. A margarint, a cukrot s a vanlis cukrot habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsok srgjt, s az egszet habosra keverjk. A stport sszekeverjk a mandulval s a mkkal, majd felvltva kisebb adagokban beledolgozzuk a tojsos-margarinos masszba. A vgn vatosan belekeverjk a kemnyre vert tojsfehrje habjt. Egy lapos, szgletes stformt stpaprral kiblelnk, belentjk a ksz masszt, s elmelegtett stben 175C-on 30-35 perc alatt megstjk. A mz ksztshez a lekvrbl a konyhai robot vgkse segtsgvel finom ppet ksztnk. Majd alacsony hmrskleten lassan felforraljuk. A zselport sszekeverjk a plinkval, s a lekvrhoz adjuk. Mg egyszer hagyjuk felforrni, majd mg melegen rkenjk a stemnyre. Kivesszk a formbl, s leszedjk rla a paprt.

MLNS SZELETEK

Hozzvalk 12 szelethez:

A tszthoz: 2 dkg RAMA margarin, 10 dkg tcsokold, 4 db tojs, 12,5 dkg cukor, 1 csipet s, 10 dkg liszt, 5 dkg tkezsi kemnyt, fl teskanl stpor.

A tltelkhez: 5 lap fehr zselatin, 50 dkg mlna, 7,5- 10 dkg cukor, 5 dl habtejszn, 7,5 dkg tcsokold, 1 csomag vanlis cukor.

Elkszts: Megolvasztjuk a csokoldt s a margarint, majd hagyjuk kihlni. A tojsok srgjt 4 evkanl vzzel s a cukorral habosra, srre keverjk. Hozzadjuk a csokoldkeverket. A tojsok fehrjt a sval kemny habb verjk, majd a krmre ntjk. A stporral s a kemnytvel elkevert lisztet rszitljuk, majd az egszet vatosan sszekeverjk. A stforma aljra stpaprt tesznk, beletltjk a pisktamasszt, s elmelegtett stben 200C-on kb. 20 percig stjk. Mg forrn kibortjuk a tepsibl, a paprt eltvoltjuk rla s hagyjuk kihlni. Beztatjuk a zselatint. Nhny szp szem mlnt flretesznk, a tbbit szrn tnyomjuk s elkeverjk a cukorral. A zselatint kiss lecspgtetve, lass tzn feloldjuk, belekeverjk a gymlcshst, majd jl kihtjk. 3,75 dl tejsznt kemny habb vernk, s amint a pr dermedni kezd, hozzkeverjk. A pisktt szltben kettvgjuk, s az egyiket stlapra helyezzk. A hosszabb oldalai mentn aluflibl a lapnl magasabb szleket ksztnk. A mlnahabot a pisktalapra kenjk, s a tetejre tesszk a msik lapot. A maradk tejsznt vanlis cukorral kemny habb verjk, s a stemnyre kenjk. Eltvoltjuk az aluflit, s felszeleteljk a stemnyt. A csokoldbl kaparval szles hullmokat formlunk, s ezzel, valamint a flretett mlnaszemekkel dsztjk a stemnyt.

MEGGYES-MORZSS STEMNY

Hozzvalk 16 szelethez:

A tszthoz: 16 dkg RAMA margarin, 25 dkg cukor, 3 db tojs, 27,5 dkg liszt, 4 teskanl stpor, 1 teskanl reszelt citromhj, 1 csipet s.

A bevonathoz: 12,5 dkg RAMA margarin, 15 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2,5 dkg darabolt mandula, fl teskanl reszelt citromhj, fl teskanl fahj, 2 veg kimagozott meggybeftt, 1 evkanl kristlycukor a stemny megszrshoz.

Elkszts: A margarint s a cukrot habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s az egszet habosra keverjk. A stport a liszthez adjuk, beleszitljuk a tojsos margarinmasszba, beletesszk a st s a citromhjat is, s az egszet jl sszedolgozzuk. A tsztt margarinnal megkent stlemezre simtjuk. A bevonathoz habosra keverjk a margarint, hozzadjuk a cukrot, a lisztet, a mandult, a citromhjat s fahjat. Kzzel morzssra gyrjuk, s a lecspgtetett meggyel, felvltva harnt cskokkal elosztjuk a stemny tetejn. Elmelegtett stben 200C-on 30 percig stjk, majd cukorral megszrjuk.

MEGGYES TRTORTA

Hozzvalk 10-12 szelethez: A tszthoz: 12,5 dkg RAMA margarin, 25 dkg liszt, 1 kshegynyi stpor, 6,5 dkg cukor, 1 db tojs, 1 veg meggybeftt, 2,5 dkg tkezsi kemnyt, 2-3 evkanl darlt mandula.

A krmhez: 7,5 dkg RAMA margarin, 75 dkg sovny tehntr, 20 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 teskanl reszelt citromhj, 2 evkanl citroml, 5 db tojs, 1 evkanl liszt, 1 tojs srgja a torta megkenshez, 2 evkanl kajszibarack lekvr s 3 evkanl vkonyra szeletelt mandula a torta dsztshez, 1 evkanl porcukor a torta meghintshez.

Elkszts: A lisztet a stporral, a margarinnal s a tojssal sima tsztv gyrjuk. Cipt formlunk belle, s hideg helyen 30 percig pihentetjk. Lecspgtetjk a meggy levt. A kemnytt 3 evkanl meggylvel simra keverjk. A tbbi levet felforraljuk, hozzadjuk a feloldott kemnytt, s lland kevers mellett kb. 10 percig fni hagyjuk, vgl belentjk a meggyet. Kinyjtjuk a tsztt, kibleljk vele a stformt, elosztjuk rajta a meggyet s a mandult. Megolvasztjuk a margarint, s ha kiss kihlt, hozzkeverjk a trt, a cukrot, a vanlis cukrot, a citromhjat, a tojsokat s a lisztet. A trmasszt a meggyre kenjk, s elmelegtett stben 175C-on kb. 60 percig stjk. A tojs srgjt kevs vzzel sszekeverjk, ecsettel bekenjk vele a tsztt, s tovbbi 15 percig stjk. A formban hagyjuk kihlni, s csak ezutn vesszk ki. A torta oldalt megkenjk lekvrral. A mandult kevs zsiradkon megpirtjuk egy serpenyben, s a torta oldalra nyomkodjuk, vgl porcukorral megszrjuk.

MOGYORS-DIS KIFLI

Hozzvalk 16 darabhoz:

A tszthoz: 6 dkg RAMA margarin, 5 dkg leszt, 5 dkg cukor, 50 dkg liszt, 2,5 dl tej, 1 db tojs, csipet s.

A tltelkhez: 5 dkg mogyor, 5 dkg dibl, 1 evkanl napraforgmag, 10 dkg cukor, 1 dl habtejszn, 7,5 dkg rumba ztatott mazsola, margarin a stlap megkenshez, 1 tojs srgja, 1 evkanl tej a stemny megkenshez.

Elkszts:  Az lesztt elmorzsoljuk egy csipet cukorral, s 3 evkanl liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kiss megolvasztjuk a margarint s a maradk lisztet, a tojst, a st s az lesztt hozzadva sima tsztt gyrunk. Cipt formlunk belle, s meleg helyen hagyjuk a dupljra megkelni. A mogyort, a dit, s a napraforgmagot aprra vgjuk. Kis tzn megolvasztjuk a cukrot, karamellizljuk s a tzrl levve hozzntjk a tejsznt. Lass tzn srre fzzk. Belekeverjk a mogyort, a dit, a napraforgmagokat s a mazsolt. A tsztt tglalap alakra nyjtjuk, elszr 3 cskra, majd hromszgekre vgjuk. A tltelket elosztjuk rajta, s kifliket tekernk a tsztbl. A margarinnal kikent stlapon elrendezzk a kifliket, s 10 percig mg kelesztjk. sszekeverjk a tojs srgjt s a tejet, ezzel megkenjk a kifliket, s elmelegtett stben 225C-on 15 perc alatt megstjk.

MORZSA STEMNY

Hozzvalk 16 szelethez:

6 dkg RAMA margarin, 2,5 dkg leszt, 1 teskanl cukor, 2,5 dl tej, 50 dkg liszt, 4 dkg cukor, s, margarin a tepsi kikenshez.

A morzskhoz: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg liszt, 25 dkg feldarabolt mandula, 15 dkg cukor.

Elkszts: Az lesztt elmorzsoljuk, s a cukorral langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva 10 perc alatt felfuttatjuk. Kiss megolvasztjuk a margarint s a lisztet, a cukrot, a st s az lesztt hozzadva sima tsztt gyrunk. Cipt formlunk belle, letakarjuk, s meleg helyen hagyjuk a dupljra megkelni. Ezutn ismt jl tdagasztjuk. A tsztt kinyjtjuk, margarinnal kikent stlapra helyezzk, s tovbbi 30 percig hagyjuk kelni. A morzsaksztshez a lisztet, a mandult, a cukrot s a margarint kzzel darabosra dolgozzuk, s rszrjuk a kinyjtott tsztra. Elmelegtett stben 200C-on 25-30 percig stjk.

OLASZ MANDULS KEKSZ

Hozzvalk kb. 100 db kekszhez: 10 dkg RAMA margarin, 50 dkg liszt, 3 db tojs, 4 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 evkanl reszelt citromhj, 20 dkg darabosra vgott mandula, 10 dkg egsz mandula.

Elkszts: A lisztbl, a tojsbl, a margarinbl, a cukorbl, a vanlis cukorbl, a citromhjbl s a darabolt hozzvalkbl sima tsztt gyrunk. Ezutn az egsz mandulaszemeket is beledolgozzuk. A tsztt 3 adagra osztjuk, mindegyikbl kb. 3 cm tmrj hengert formlunk, fliba csomagoljuk, s 30 percig hideg helyen pihentetjk. A stlapra stpaprt tertnk, vagy margarinnal jl kikenjk. A hengereket kivesszk a flibl, a stlapra fektetjk, majd elmelegtett stben 175C-on 15-20 percig stjk. Hagyjuk kihlni, majd kb. 1 cm-es szeletekre vgjuk. A manduls kekszeket ismt a stpaprra tesszk s tovbbi 15-20 perc alatt aranybarnra stjk.

REBARBARS STEMNY MZZAL

Hozzvalk 12 szelethez:

A tszthoz: 12,5 dkg RAMA margarin, 20 dkg liszt, 1 teskanl stpor, 10 dkg cukor, 1 db tojs.

A tltelkhez: 1 kg rebarbara, 1,5 dl habtejszn, 1 csomag vanlis pudingpor, 3 evkanl fehrbor, 10 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 db tojs, 10 dkg vkony lapocskkra szelt mogyor.

Elkszts: A lisztbl, a stporbl, a cukorbl, a tojsbl s a margarinbl sima tsztt gyrunk. Kzzel cipt formlunk, fliba csomagoljuk, s 30 percig hideg helyen pihentetjk. Megtiszttjuk s feldaraboljuk a rebarbart. Egy evkanl vizet hozzadva lass tzn 2 percig proljuk, majd hagyjuk kihlni. A tejsznt kemnyre felverjk. A pudingport simra keverjk a fehrborral, s a cukorral, a tojsokkal egytt a felvert tejsznhez adjuk. A stformba stpaprt tesznk gy, hogy az oldalt is kibleljk vele. A tsztt kinyjtjuk, beletesszk a formba, villval tbbszr megszurkljuk s megszrjuk a mogyor-szeletkkkel (a mogyorbl tegynk flre 3 evkanlnyit, hogy a stemny tetejt is megszrhassuk). A rebarbara-darabokat tertsk szt a tsztn, majd ntsk le a tojsos tejsznnel. Szrjuk le a flretett mogyort s elmelegtett stben 225C-on 30-35 percig sssk.

RIBIZLIKRMMEL TLTTT SZVEK

Hozzvalk 3 darabhoz:

A tszthoz: 8 dkg RAMA margarin, 1 csipet s, 20 dkg liszt, 4 db tojs, 2 evkanl vkonyra szelt, hmozott mandula.

A tltelkhez: 2 lap zselatin, 25 dkg piros ribizli, 5 dkg porcukor, 2 dl habtejszn, 1 evkanl porcukor a stemny meghintshez.

A margarint 2,5 dl vzzel s sval felforraljuk. Belentjk a lisztet, s addig keverjk, mg a tszta el nem vlik az edny faltl. A fazekat levve a tzrl, egyenknt belekeverjk a tojssrgkat. A kiss meghlt masszt nyomzskba tesszk, s csillagcsvel, stpaprral kiblelt stlemezre spriccelnk 3 db szvformt. Mandulval megszrjuk s elmelegtett stben 225C-on 25-30 percig stjk, majd flbevgjuk a szveket. Beztatjuk a zselatint, megmossuk a ribizlit, a szrakat lecsipkedjk, s 1 evkanlnyit flretesznk. A tbbit szitn tpasszrozzuk s elkeverjk a cukorral. Felolvasztjuk a zselatint, s a ribizlipphez adjuk. A tejsznt kemny habb verjk, a ppbe keverjk, s a krmmel megtltjk a szveket. A flretett ribizli szemekkel s porcukorral dekorljuk.

SZLS TORTCSKK

Hozzvalk 12 darabhoz:

A tszthoz: 16 dkg RAMA margarin, 30 dkg liszt, 10 dkg cukor, 30 tojs srgja, margarin a tepsi kikenshez, kevs liszt a nyjtdeszkra.

A tltelkhez: 25 dkg mag nlkli szl, 2 dl tejfl, 2 db tojs, 1-2 evkanl cukor, 1 csomag vanlis cukor.

Elkszts: A lisztbl, a margarinbl, a cukorbl s a tojsok srgjbl sima tsztt gyrunk. Kzzel cipt formlunk belle, fliba csomagoljuk, s 30 percig hideg helyen pihentetjk. Az omls tsztt 12 rszre vgjuk, kikenjk a muffinos tepsit, s a 12 tsztadarabot egy liszttel meghintett deszkn kzzel laposra nyomkodjuk, majd kibleljk vele a tepsi mlyedseit. Megmossuk a szlt, a szemeket lecsipegetjk, s egyenletesen elosztjuk a tortcskkon. A tejflt sszekeverjk a tojsokkal, a cukorral s a vanlis cukorra, s a szlszemekre ntjk. Elmelegtett stben 200C-on kb. 35 percig stjk. A megfordtott tepsibl kibortjuk a tortcskkat, s egy rcson hagyjuk kihlni.

TRS-MEGGYES TORTA

Hozzvalk 12 szelethez:

A tszthoz: 5 dkg RAMA margarin, 6 db tojs, 15 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 22,5 dkg liszt, 1 kshegynyi stpor.

A tltelkhez: 8 lap zselatin, 75 dkg meggy, 30 dkg sovny tr, 3 evkanl porcukor, 1 teskanl reszelt citromhj, 3 evkanl citroml, 5 dl habtejszn, 5 dkg darabolt mandula.

Elkszts: Megolvasztjuk a margarint s hagyjuk kihlni. A tojsok srgjt a cukorral s a vanlis cukorral habosra, srre keverjk, majd hozzadjuk a margarint. A tojsok fehrjt kemny habb verjk, s a krmre ntjk. A stporral elvegytett lisztet rszitljuk, s egszen vatosan sszekeverjk. A nyithat tortast forma aljra stpaprt tesznk, beletltjk a pisktamasszt s elmelegtett stben 200C-on kb. 25 percig stjk. Hagyjuk a formban kihlni, majd 3 lapra vgjuk. Beztatjuk a zselatint. Megmossuk a meggyet (12 szemet flretesznk), s kimagozzuk. A trt sszekeverjk a porcukorral, a citromhjjal s a citromlvel. A zselatint kiss lecspgtetve lass tzn feloldjuk, majd a trba keverjk. Felverjk a tejsznt, s ezt is a masszhoz adjuk. A trkrmbl kb. 1/3-ad mennyisget flretesznk, a tbbibe belekeverjk a meggyet. 2 tortalapot megkennk a meggyes krmmel, s egymsra helyezzk ket. Ezutn a harmadik lapot is rtesszk, rsimtjuk a flretett trkrmet, villval hullmokat rajzolunk r, s meggyszemekkel dsztjk. Megpirtjuk a mandult, hagyjuk kihlni, s a torta oldalra szrjuk.

TRS STEMNY

Hozzvalk 20 szelethez:

A tszthoz: 10 dkg RAMA margarin, 20 dkg cukor, 1 csipet s, 1 csomag vanlis cukor, 4 db tojs, 25 dkg sovny tehntr, 30 dkg liszt, 1 csomag stpor, 1,25 dl tej, 15 dkg mazsola, margarint a tepsi kikenshez, ktszersltbl kszlt morzsa a tepsi megkenshez, egy evkanl porcukor a stemny meghintshez.

Elkszts: A margarint, a cukrot, a st s a vanlis cukrot habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s az egszet habosra keverjk. A trbl kinyomkodjuk a levt, beletesszk a beztatott s lecsepegtetett mazsolt, majd a masszhoz adjuk. sszekeverjk a stport a liszttel, lassanknt a tsztba szitljuk, ekzben a tejet is hozzntgetjk, s az egszet jl sszedolgozzuk. A margarinnal kikent formt morzsval meghintjk, belentjk a tsztt s elmelegtett stben 180C-on kb. 70 percig stjk. Hagyjuk teljesen kihlni, majd megszrjuk porcukorral.

Dis kalcs

Hozzvalk:

A tszthoz: 50 dkg finomliszt, 2 dkg friss leszt, 1 teskanl cukor, 1/2 dl tej, 2 dl olaj, 3 tojs srgja, csipetnyi s;

A tltelkhez: 20 dkg darlt dibl, 20 dkg porcukor, 1 zacsk vanlis cukor, 5 dkg mazsola, 1-1 1/2 dl tej, 2 evkanl srgabaracklekvr;

A tszta tetejre: 1 tojs srgja.

Nagy bgrbe morzsoljuk az lesztt, rntjk a langyos tejet s belekeverjk a cukrot. Letakarva felfuttatjuk. Kzben a lisztet mly, nagy tlba ntjk, a kzept bemlytjk, majd a mlyedsbe bentjk a felfuttatott lesztt, a st s a tojssrgkat. Aprnknt hozzntjk az olajat s annyi langyos tejet, hogy kzepesen kemny tsztt kapjunk. Jl kidolgozzuk, majd lisztezett tlba tesszk, tetejt is belisztezzk, ezutn letakarjuk, s eredeti trfogatnak dupljra kelesztjk.

Kzben elksztjk a tltelket. A tejbe belekeverjk a darlt dit s a cukrot, majd hozztesszk a srgabaracklekvrt, a megtiszttott mazsolt, a vanlis cukrot, s jl sszekeverjk. A megkelt tsztt lisztezett deszkn flujjnyi vastagra kinyjtjuk, rkenjk a dikrmet, s felcsavarva mg a deszkn hagyjuk pihenni fl rig. Ezutn tepsibe tesszk, a tetejt tojssrgval megkenjk, s villval megszurklva, elmelegtett, forr stben megstjk. Csak ha teljesen kihlt, akkor szabad felszeletelni.

 
Naptr
2025. Mrcius
HKSCPSV
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!