Tmaindt hozzszls
|
2008.04.18. 12:11 - |
CSOKOLDSZALMI
Hozzvalk:
· 1/2 kg hztartsi keksz
· 40 dkg porcukor
· 15 dkg vgott di
· 4 dkg kaka
· 1 kis csomag mazsola
· 1 dl tej
· kicsi rum
Elkszts:
A tejet a margarinnal, kakaval, cukorral 5 percig fzzk. A trdelt kekszet, a mazsolt, a dit, a rumot hozzadjuk. Melegen porcukorral hintett nylonba ntjk, s szalmi formra alaktjuk. llni hagyjuk, majd htve szeleteljk. |
Csokis-trs szelet
Hozzvalk 12 szelethez:
1 kerek pisktatortalap
2 krte
2 evkanl citroml
2 evkanl cukor
2 evkanl krteplinka (vagy 2 evkanl tej)
2 evkanl lekvr
A trkrmhez:
1 tasak zselatinpor (10 g)
50 dkg tr
12,5 dkg cukor
1 citrom leve
2,5 dl tejszn
A csokolds krmhez:
5 dl tejszn
2 tasak habfixl
5 dkg tcsokold (vagy 2 evkanl kakapor)
Elkszts: A tortalapot hrom korongra vgjuk, de csak az egyiket hasznljuk el (a maradkot mlyhtben trolhatjuk). A krtket meghmozzuk, hat gerezdre vgjuk, maghzukat kiemeljk. A gymlcst kevs citromlvel megntzzk, hogy ne barnuljon meg.
Elkszts: A krtket annyi vzben, amennyi ellepi, feltesszk fni. Belekeverjk a cukrot, a citromlevet, s kb. 4 percig fzzk. Hagyjuk kihlni. A trkrmhez a zselatint a csomagon olvashat utasts szerint beztatjuk 4 evkanl vzbe. A trt ttrjk, sszekeverjk a cukorral s a citromlvel. A krte fzlevt leszrjk, s a zselatinhoz ntjk. Felforrstjuk, s a trhoz keverjk. A tejsznt kemny habb verjk, s a trba forgatjuk. A csokolds krmhez a tejsznt a habfixlval kemny habb verjk, s belentjk a felolvasztott csokoldt (vagy beleszitljuk a kakaport). A tortakarikt megcsepegtetjk a krteplinkval (vagy a tejjel), megkenjk a lekvrral, s kijellve a szeleteket, rrakosgatjuk a krtegerezdeket. Rsimtjuk a trkrmet, vgl a csokolds krmet. Legalbb 2 rra hidegre tesszk. Tlalskor a szeleteket kijellve tejsznhabot nyomunk a szlre.
|
CSOKOLDKENYR
Hozzvalk:
· 2 dl joghurt,
· 2 dl kristlycukor,
· 4 dl finomliszt,
· 1 egsz tojs,
· 1 evkanl stpor,
· 20 dkg fz- vagy tcsokold,
· csipetnyi s,
· 2 dkg vaj
· kevs liszt a formhoz
Elkszts:
A joghurtot simra keverem a cukorral s a liszttel, majd a tojst, a st s a stport is hozzadom. Alaposan kikeverem az egszet. A csokoldt a reszel legdurvbb fokn lereszelem vagy nagyon aprra sszevgom s beleforgatom a tsztamasszba. Egy zgerinc formt, vagy egy hosszks, keskeny tepsit kivajazok s kevs liszttel meghintek, majd belesimtom a csokolds tsztt. Elmelegtett, forr stbe tolom, de a lngot 10 perc mlva mrskelem. 30-40 percig stm. Mieltt kivennm a stbl, ellenrzm, megslt-e. Mg melegen deszkra bortom, de csak akkor szeletelem, ha kihlt. |
CSOKOLDSZALMI
Hozzvalk:
· 1/2 kg hztartsi keksz
· 40 dkg porcukor
· 15 dkg vgott di
· 4 dkg kaka
· 1 kis csomag mazsola
· 1 dl tej
· kicsi rum
Elkszts:
A tejet a margarinnal, kakaval, cukorral 5 percig fzzk. A trdelt kekszet, a mazsolt, a dit, a rumot hozzadjuk. Melegen porcukorral hintett nylonba ntjk, s szalmi formra alaktjuk. llni hagyjuk, majd htve szeleteljk. |
[3-1]
|