marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
FRUM
Frumok : Receptek : Olcs telek Frumok: 
Tmaindt hozzszls
Marcsika

2008.04.17. 14:01 -

Olcs vasrnapi szeletek

20 deka cukrot 5 tojs srgjval habosra kevernk s hozzadunk 1/4 kg vlogatott, jl tftt s melegen trt burgonyt mg langyosan. Kihls utn 5 deka kakat, 1/2 csomag Vncza-stport s az 5 tojs habjt keverjk hozz. Hossz, kikent s lisztezett formban stjk. Sts utn kettvgjuk, s a kvetkez burgonys tltelkkel tltjk: 1/4 kg, az elbbi mennyisggel egytt, ftt s ttrt burgonyt 10 deka vajjal, 1/2 csomag Vncza-vanilincukorral s 15 deka porcukorral kevernk. A tltelk egy rszvel az sszelltott stemnyt kvl is megkenjk vkonyan, s csokolddarval vagy rlt mogyorval (dival) megszrva szeleteljk.

MIGY Elzmny | 2008.04.22. 18:19 - #22

Sskaleves (ma ezt fztem, s kiderlt, hogy itt nem is ismerik, ezrt rom ide)

A friss sskaleveleket jl megmosom, vltott vzzel tbbszr is. Aztn fv vzben megforrrzom, s a mr bebarnult leveleket szrkanllal kiszedem a vzbl. A megforrzott leveleket tpaszrozom, vagy rdmixerrel ppestem, majd tszrm egy sr szrn, hogy vletlenl sem maradjon benne szra. (ezt a ppet le is lehet fagyasztani tlire)

A ppet fehgtom a kvnt mennyisgre, s jra felteszem forrni. Egy csipet st, s tetszs szerinti cukrot teszek bele. Mg a leves forr, addig feltk egy tojst, teszek bele egy evkanlnyi cukrot, s ezzel szinte habosra verem a tojst, majd egy dl-nyi tejjel felengedem, elkeverem, s egy-kt evkanlnyi liszttel simra keverem. Ezzel a keverkkel srtem be a levest. Folyamatos kavargats mellett csurgatom bele. Majd fejenknt kt tojst beletk, de nagyon vatosan, hogy a tojsok egyben maradjanak, s egy kt percig nem kavarom meg a levest. Ennyi id alatt a tojsok egybefnek, ez a bettje a levesnek. Majd leveszem a tzrl, s ha mr nem forr, akkor zestem mg 10 %-os ecettel. gy egy kellemes des-savany levest kapok.

Hidegen a legfinomabb!!!

Sokan a sskt zsron fonnyasztjk meg, de n ezt az eljrst azrt talltam ki, mert gy  felesleges  a zsr, ami ugye rengeteg kalria. Amint szrevehetttek, prblom a felesleges kalrikat kivenni a kajkbl, s mg gy is nagyon fincsi kajkat lehet kszteni. Minden a fszerezsen mlik, amit a kstolssal mindenki maga tud alaktani.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 21:31 - #21

Marcsika! n a tsztt mindig egy nagyobb tlban szoktam begyrni, gy nem fut szjjel a tojs.

Az n tsztm receptje a kvetkez: 1kg finom liszt, 1/2 kg rtesliszt, egy csipet s. Ezt jl sszekeverem, mert ha van benne rtesliszt, akkor sokkal knnyebb lesz vele dolgozni, s a tojs srgjnak a szine gynyr srga marad, nem feketedik be. Teht ehhez a mennyisg liszthez n 14db kzepes nagysg tojst teszek, s egy tojsnyi vizet. Hirtelen sszegyrom, majd egy kicsit pihentetem a cipzs eltt, persze letakarva. n ebbl 6 cipt szoktam csinlni, s n tiszta zsrral krbekenem a cipkat.

Ebbl aztn mindenfle szraz tsztt lehet csinlni, lebbencset, kis kockt, nagy kockt, szles metltet, crna metltet, csigt, eperlevelet, spagettit, csak a kedvemtl, s a fantzimtl fgg, hogy ppen mi lesz belle.

Szttertve a tiszta tertn szrtom, mg csak csrgs nem lesz. Vszonzacskban, vagy szalvtval blelt dobozokban trolom a felhasznlsig.

Vigyzat, mert ez a tszta, mivel tiszta tojsos, nagyon szapora, teht jl megn, de soha nem zik el, nem lehet tlfzni.


zoe Elzmny | 2008.04.17. 19:46 - #20

Nagyon jk ezek a receptek, sokat ki is rtam kzlk. Szerintem ezt a tmt is tegytek be balra a receptlistk kz ha lehet, hogy aki bejn, egybl szembetnjn neki, hogy ilyen is van. n is csak onnan tudom hogy itt van, hogy szltatok.


Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 19:20 - #19

Egyszerû, 4 tojsos tszta hzilag gyrva

Hozzvalk: 1 kg finomliszt, 4 tojs, kb. 2 dl vz, 2 csapott evõkanl s, 2 evõkanl olaj.
Egy nagy gyrtblt felteszek a munkaasztalra. (Ha nincs tbla, a munkaasztalt elõszr jl le kell mosni, leszrtani, majd egszen szrazra trlni.) A lisztet egy nagy kupacba, a gyrtbla kzepbe ntm. A kupac tetejbe mlyedst vjok, amelybe beleteszem az elõzõleg egyenknt, kln ednybe felttt s felvert tojsokat, a st s a vz felt. Aprnknt az egszet sszemorzsolom, s gyr mozdulatokkal, egy szles pengjû kssel llandan a kupac kr terelve a sztfut folyadkos lisztet, sszegyrom-sszegymszlm. A megmaradt vizet csak aprnknt, szksg szerint adom hozz, nehogy lgyra sikerljn a tszta. (A tojs nagysgtl fgg, hogy pontosan mennyi vz kell bele.) A tsztt ngy egyforma cipba osztom, s addig gyrom, amg szp sima, rugalmas, egybefggõ fellete nem lesz. Az olajjal mind a ngy cip tetejt kenõtollal bekenem, majd konyharuhval letakarom, s 20 percig llni hagyom. Ezutn a gyrtblt belisztezem, s a felhasznlstl fggõen vkonyra vagy vastagabbra nyjtom ki a tsztt: a metltnek valt fl mm vastagra, a csusznak valt ennl is vkonyabbra. Ezutn nhny percig hagyom szikkadni a tsztt (de csak 5-7 percig, klnben sszeszrad s trik, nem lehet szpen felvgni), majd meglisztezem az egsz fellett, s rbortom a msik tsztalapot. Nagyobb cskokra metlem, ezutn ismt belisztezem, hogy ne ragadjanak ssze a tsztacskok. A tbb, egymsra rakott tsztalevelet kockkra vagy metltre vgom, de a csusznak valt kzzel, fltenyrnyi darabokra, szablytalan alakzatokban tpkedem.

 

A felvgott tsztt sztszedem s a deszkn szttertem, majd a felhasznlstl fggõen vagy azonnal ss vzben kifõzm, vagy pedig megszrtom, s vszonzacskban felakasztva, hûvs s szellõs helyen trolom.
A levesbettnek val tsztt kizrlag tojssal, vz nlkl kell kszteni.
6 tojsos tszthoz a liszt minden kilogrammjhoz 6 tojs, kb. 1 dl vz s 2 evõkanl s szksges, a 8 tojsos tszthoz pedig a liszt minden kilogrammjhoz 8 tojs s 2 evõkanl s kell, vz nlkl.


Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 19:14 - #18

Borsprklt

  • Hozzvalk:

    0,5 kg bors
    1 pohr tejfl
    petrezselyemzld
    s
    paprika
    hagyma
    olaj

  • Elkszts:

     

  •  

    A hagymt aprra vgjuk, olajon megpirtjuk. Paprikval sznestjk. Hozzadjuk a borst. Ha fagyasztott, kevs vzzel puhra fõzzk, ha konzerv, a levt lentjk, mert az mr amgy is puha. Felforrstjuk, hozzadjuk a pohr tejflt az aprra vgott petrezselyemzldet. zls szerint szzuk s kevs lisztel besûrûstjk.
    Nokedlivel tlalva zletes fõtel!

Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 19:03 - #17

2 db tojshoz adjunk kb. 1 dl vizet (csak a mennyisg nvelse vgett), egy teskanl grillfszert (helyettesthet sval, borssal illetve pirospaprikval), egy fl fej aprra vgott vrshagymt, s annyi lisztet, hogy a galuska tsztjtl egy kicsit srbb masszt kapjunk.

FIGYELEM! A liszt hozzadsa kzben folyamatosan keverjk a masszt, klnben nagyon csoms lehet! 

Ezek utn kanalazzunk a masszbl forr olajba egy kis adagot, s sssk aranybarnra mindkt oldalt.
A fasrtokat lehet enni ketchuppal, mustrral, majonzzel, vagy brmi mssal, amit pp megkvnunk. A masszba keverhetnk gpsonkt vagy prizsit is akr, ki hogy szereti.

A fent lert adagbl kb. 10 fasrt kszl.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 18:42 - #16

Rizses krumlileves (egytl tel)

Egy kilnyi krumlit apr kockra vgok, s felteszem fni kb. kt liter vzben. Szom, teszek bele egy tykhsleveskockt, 3-4 marknyi rizst, s zellerzldet bsgesen, aprra vgva, 4-5 darab virslit karikra vgva. Mg a leves f, ksztek egy kis rntst. Ha ksz a rnts, leveszem a tzrl, teszek bele egy pici pirospaprikt, s egy pohr tejfellel , s hideg vzzel simra kavarom. Ha megftt a leves, ezt a srtmnyt belekeverem, mg egyet forr, s ksz.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 18:33 - #15

Fojtott krumpli

Ezt az telt csak jkrumplibl szoktuk csinlni, mert az mg megf a sajt levben is.

Egy nagy csokor petrezselyem zldjt aprra vgok, majd olajon el kezdem pirtani, vigyzat, mert ez nagyon pattog, szom, borsozom, majd a megtiszttott jkrumplit hirtelem beleforgatom, teszek mg bele egy kis szl fstlt kolbszt karikra vgva, s lefedve, lass tzn megfzm. Nem szabad a fedt emelgetni, mert a sajt levven f meg, hisz nem tesznk hozz vizet. Akkor lesz ksz, mikor mr hallod, hogy kezd slni.

Uborkasaltval, vagy vegyes tavaszi saltval nagyon finom. Nem elhanyagoland tny, hogy nagyon gyorsan ksz van.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 18:22 - #14

Nem rg vettem ezt az j hsvarzst, szeretem kiprblni az j dolgokat. Valban finom lesz tle a prklt. Ezen felbuzdlva, kipbltam egy nagyon egyszer kajba is, amit szintn a nagyszleim gyakori tele volt.

Krumlis-nokedli

Egyszer papriks krumlit fzk, de b lvel, s ebbl a hsvarzsbl is tettem bele egy kanllal. Majd mikor megf a krumpli, egy tojsbl kszlt nokedlit szaggatok bele. Nagyon j ze lett tle. Ez egy egyszer egytl tel, ha nagyon srre sikrl, az sem baj, mert akkor meg egy kis savanysggal lesz valdi finom!


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 17:47 - #13

Rakott fej

A disznfejet megtiszttom, s ss fokhagyms vzben addig fzm mg le nem vlik a csontrl. Majd kicsontozom, s aprra vgom a fejhst. Szom,  borsozom, meghintem pirospaprikval. A fzvzbl kiveszem a fokhagymt, sszepaszrozom,egy kevs lvel elkeverem, s ezzel gyrom ssze a fejhst, majd mikrs ednyekbe gynyszlm, gy hogy ne legyen kzte levev, s htbe rakom. Msnap szeletelhet. Ez gyakorlatilag olyan mint a disznsajt, csak nincs megfstlve. Ha sokat csinlok, akkor le szoktam fagyasztani is egy-kt dobozzal.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 17:25 - #12

Rntott krm

A diszn krmt jl megtiszttom, s hosszban flbevgva felteszem fni, szom, borsozom,  fokhagymt, s srgarpt is teszek mg a fz vzbe. Ezt j sokig kell fzni, egszen addig mg a csontrl le nem vlik a hs. Ekkor kiszedem a lbl, kicsontozom, majd a krmket rendesen kipanrozom, s hirtelen kistm. 

A krm levbl kiszedem a srgarpt, aprra vgom, vgok mg hozz 1-2 virslit, 1-2 kemnyre ftt tojst, majd ezeket szpen elrendezem zgerinc formba, de ha az nincs akkor j egy hosszks mikrs edny is.  Az edny aljra mg szoktam dsztsknt tenni egy kt egsz petrezselyem zldet is. Majd a krm fzlevt rszrm, s htbe teszem. Msnap egy pillanatra melegvzbe mrtom az ednyt, s tnyrra bortom a tartalmt. Ha jl dolgoztunk, akkor gynyren lehet szeletelni a vegyeskocsonyt.

Pirts kenyrrel nagyon finom!


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 17:09 - #11

Egyik vben sok tkm, s karalbm termett. Valahogy el kellett "adnom" a csaldomnak. Egyszer rntott tkt csinltam karalbfzelkkel, mskor meg rntott karalbt tkfzelkkel.  Nagyon fimon mindkt varici.

De knomban mr kitalltam a kvetkezt is:

Tklepny

Egy j nagy fz tkt legyalultam, s lesztam egy kicsit. Mikor mr a levt jl kiengedte kicsavartam a levbl, s j sr palacsinta tsztba kevertem, amibe mg egy kvskanlnyi szdabikarbnt is tettem, hogy laztsa a tsztt. Majd mint a palacsintt kistttem, csak egy kicsit vastagabbra ksztettem. A kislt lepnyeket megkentem baracklekvrral, s flbehajtva tlaltam.

Hatalmas sikere volt, plne a gyerkeknl.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 16:59 - #10

Zldsg krokett

Ez kszlhet brmilyen zldsgbl: srgarpa, petrzselyem karalb, zeller, kelkposzta, kposzta, karfiol, krumpli. Lehet vegyesen is, gy mg finomabb.

A zldsgeket ss vzben j puhra fzm, majd a levt leszrm. Krumplinyomval sszetrm, s teszek hozz tojst, st, borsot, paprikt, fokhagymt. (Ugyangy fszerezem, mintha fasirtot ksztenk.) Teszek mg bele zsemlemorzst, s jl sszegyrom.

Kis rudakat formzok bellk, megforgatom zsemlemorzsba, s hirtelen kistm forr olajban.

Brmilyen kret j hozz.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 16:47 - #9

Karalbs tszta

A megtiszttott karalbt lereszelem a tsztareszel, s olajon egy pici cukorral pirosra stm, majd megszom, s borsozom. A kockatsztt kifzm, s sszekeverem a slt karalbval.

Legalbb olyan finom, mint a kposzts tszta.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 16:43 - #8

Karalb leves

A karalbt nagyon apr kockkra vgom, s olajon megpirtom, de teszek bele egy mokks kanlnyi cukrot is, mikor pirtom. Ettl nagyon finom illata lesz! Mikor megpirult 1-2 kanlnyi lisztet hintek r, gyorsan elkeverem, s felntm vzzel, majd taszek bele 1-2 marknyi rizst, aprra vgott petrezselyem zldet s zeller zldet. Szom, borsozom, s sr kavargats mellett kszre fzm.

Ezt a legjobb fehr karalbbl kszteni, mert az mg vletlenl sem fs.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 16:37 - #7

Reszelttszta-gombta

1/2 kg lisztet, egy csipet sval s 4 tojssal sszegyrunk. J kemny legyen a tszta, majd a tsztareszeln lereszeljk, egy tertn szradni hagyjuk egy kis ideig.

2-3 szem krumplit nagyon aprra sszevgunk, s egy liternyi vzben feltesszk fni. Szzuk borsozzuk, majd ha a krumpli megftt, beletesszk a reszelt tsztt, s gyakori kavargats mellett kszre fzzk, ha kell, akkor mg egy kis vizet lehet hozz adni, hogy a tszta is megfjn, de a levt is eligya. 

Tkrtojst, vagy esetleg tarajra vgott slt szalonnl, vagy slt virslit adunk hozz felttnek. 

Uborkasaltval meg egyenesen kitn.  


Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 15:13 - #6

Zldsges tepsis burgonya
      
 Hozzvalk:
 1 kg burgonya
 450 g mirelit vegyes zldsg (bors, kukorica, srgarpa
 stb.)
 2 fej vrshagyma
 3 evkanl tolaj
 1 csapott evkanl telizesit
 3 dl viz
                
 A vrshagymt s a megtisztitott burgonyt kb. 3 mm
 vastag karikkra vgjuk. A tzll edny vagy a tepsi
 aljra ntjk az olajat s egy rtegben beletesszk a
 vrshagymt. A burgonyakarikkat laza tfedsben
 elkezdjk berakni, kzben az aprzldsget kz szrjuk.
 Rszrjuk az telizesitt, tforgatjuk, majd rntjk a
 vizet. Rtesszk a tzll tlra a tetejt, ha tepsiben
 kszitjk, letakarjuk aluflival. Kb.200 C-on 50
 percet stjk, negyedrnknt tforgatva. Ha a viz
 nagyon elftt, ptolhatjuk. Leve nlkl tlaljuk, a
 fszeres l levesalapknt felhasznlhat. Izls szerint
 majonzzel, hideg mrtssal is lenthetjk.
                      


Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 15:12 - #5

Burgonyalepny
      
  Hozzvalk:
  4 nagyobb, nyers burgonya,
  3 ppozott evokanl liszt,
  1 dl tej,
  2 tojs,
  1 teskanl s,
  1 teskanl reszelt vrshagyma,
  1 mokkskanl trtt fekete bors,
  3 evokanl olaj,
  plusz kevs olaj a stshez,
  1 mokkskanl orlt szerecsendi-virg.
                        
  A tojsokat habosra verjk, majd sszekeverjk a tejjel
  s a liszttel. Hozzadjuk a reszelt vrshagymt, a st,
  a borsot s a szerecsendi-virgot, valamint 3
  evokanlnyi olajat, ezutn az egszet ismt jl
  sszekeverjk. A masszt 10 percig hagyjuk llni. Kzben
  a burgonyt meghmozzuk, s az almareszelo legdurvbb
  fokn lereszeljk. Azonnal beleforgatjuk a tojsos
  masszba, s alaposan sszekeverjk. (A massznak a
  szoksos galuskatsztnl kiss kemnyebbnek kell
  lennie.) Teflon- vagy palacsintastoben nagyon kevs
  olajat forrstunk, amelyre evokanllal adagolva, kis
  halmokat rakunk. Az evokanl dombor felvel azonnal
  simra nyomkodjuk, gy egyforma kis lepnykket kapunk.
  Ha az als felk szp pirosra megslt, laptkanllal
  vatosan megfordtjuk, s a msik felket is megstjk.
  Meleg tlra halmozzuk, s tetszs szerinti saltval
  vagy savanysggal knljuk. Magba, fotelknt
  fogyaszthatjuk, de fele mennyisgben ksztve kret is
  lehet mrtsos feltt mell, esetleg borkorcsolynak is
  tlalhat.
              


Marcsika Elzmny | 2008.04.17. 15:11 - #4

Fehr burgonyaleves

Hozzvalk: fl kg burgonya, 1 pohr joghurt, 1 evkanl liszt, 1 db babrlevl, 1 teskanl s, nhny szl petrezselyem, vegeta.

Elksztse: A burgonyt megtiszttjuk s kockkra vgjuk. Odatesszk fni a babrlevllel s sval, kb. 1 liter vzben. Ekzben a joghurtot simra keverjk a liszttel, hozzadjuk a vegett s az aprra vgott petrezselymet. Amikor a burgonya puhra ftt, hozzkeverjk a joghurtos lisztet s sszefzzk vele.


MIGY Elzmny | 2008.04.17. 14:56 - #3

Tojs pufi (ezt mi cignypecsenynek hvjuk, de az teljesen ms)

4-5 tojst feltk, szom borsozom, s teszek bele egy evkanl zldsges zvarzst, majd jl felverem, hogy szinte habos legyen. Majd teszek bele zsemlemorszt, annyit, hogy mg majdnem folys legyen. Egy kicsit llni hagyom, hogy a morzsa felszvja a tojst, s forr olajba, vagy zsrba kistm. Kanllal szoktam fasirt nagysgakra adagolni kzvetlenl a zsradkba, s ott egy kicsit megnyomkodva laposakra formzom.

Brmilyen fzelkhez j felttnek, hs helyett.


[22-3] [2-1]

 
Naptr
2025. prilis
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!