marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
FÓRUM
Fórumok : beszélgessünk erröl-arról : Mit fözzek ma? Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
martonildi

2008.02.15. 19:10 -

Sziasztok!

Végre itt tudok lenni a Marcsika jóvoltából. Ti mit főztetek Ma?

zoe Előzmény | 2008.04.27. 17:26 - #81

Köszi Mindkettőtöknek. Sorra fogom keríteni valamelyiket.


Marcsika Előzmény | 2008.04.25. 18:07 - #80

Alufóliás sárgarépa

Hozzávalók: 1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, S dkg vaj, só, csipetnyi ~ szelt szerecsendió.

A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a forró sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.


Marcsika Előzmény | 2008.04.25. 18:06 - #79

Sült sárgarépa

Hozzávalók: 1 kg szép hosszú, nagy sárgarépa, ízlés szerint só és törött bors.

Elkészítése: A sárgarépákat megmossuk, lekaparjuk, de nem hámozzuk meg. Ezután ismét megmossuk. Le is törölgetjük, és pontosan úgy vágjuk vékony karikákra, mint amikor rósejbnit készítünk. Konyharuhán leszárítjuk, majd a 190 fokos olajba beledobjuk. 2-3 perc múlva, amikor megsült, lecsöpögtetjük, és fedetlenül, meleg tányérra tesszük, hogy ne szívósodhasson meg. Még forrón megborsozzuk, de nem sózzuk meg, azt ki-ki majd a saját tányérján tegye. Nagyon jóízű köret, fogyókúrázóknak és diétázóknak egyaránt megfelelő. A sárgarépa nagy rosttartalma és A-vitamin-tartalma folytán igen értékes zöldségféle, amit általában főzelék vagy főtt zöldség formájában szoktak fogyasztani, ám nemigen kedvelik. Az ezen a módon megsütött sárgarépa egyáltalán nem hasonlít a rántásos főzelék ízéhez-állagához, ezért a sárgarépa legádázabb ellenségét is meg lehet vele etetni. Ugyancsak megsüthetjük hasábokra vágva, mint a krumplit. Nagyon finom hozzá a tartármártás, amibe belemártogatjuk. Egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó.


Marcsika Előzmény | 2008.04.25. 18:06 - #78

Sárgarépa rózsaszínben

75 dkg sárgarépa
7 dkg vaj
1 húsleveskocka
2 dkg liszt
2 evőkanál ketchup
bors


A húsleveskockából főzz levest 1/2 liter vízzel . A megtisztított
sárgarépát karikázd fel, sózd, borsozd és a vaj 2/3-án (mindig kevés
húslevest aláöntve) párold puhára. Közben a maradék vajon a liszttel
csinálj világos rántást, majd ezt öntsd fel a maradék húslevessel.
Lassú tűzön, kevergetve forrald, míg láthatóan be nem sűrűsödik.
Ekkor vedd le a tűzről, keverd bele a ketchupöt, sózd, borsozd. A
mártást öntsd rá a megpuhult répára és egy-két pillanatra forrald
is össze vele.


MIGY Előzmény | 2008.04.25. 15:24 - #77

Répás turmix

Egy jól megtermett sárgarépát felaprítok, hozzá aprítok egy almát, teszek bele egy vaniliás cukrot, egy tojást nyersen, egy dl-nyi tejet, és ezt jól erőssen összeturmixolom, majd feöntöm annyi tejjel, hogy iható legyen, és még egyszer összeturmixolom, ha kell teszek még bele egy kis cukrot, vagy mézet, ízlés szerint.


MIGY Előzmény | 2008.04.25. 15:18 - #76

Sárgarépafőzelék

Egy kg-nyi sárgarépát megtisztítok, majd tésztareszelőn lereszelem. Olajon megpirítom egy kávéskanálnyi cukorral, állandóan kevergetni kell. Mikor már üveges, akkor meghintem két-három kanálnyi liszttel, gyorsan elkavarom, és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd sózom, és szinte folyamatos kavargatás mellett készre főzöm.

Párolt sárgarépa

A sárgarépát megtisztítom, tetszőleges formára aprítom, és felteszem főni annyi vízben, hogy jól ellepje. Sózom, és egy húsleveskockát is teszek a vízbe. Mikor már majdnem puha, kiszedem, vagy leszűröm a léből, és egy kis vajon hirtelem átrirítom, vagy inkább csak jól megforgatom az olvadt vajon. köretként tálalom bármilyen húshoz.

 


zoe Előzmény | 2008.04.25. 10:52 - #75

Még várom valaki hozzászólását sárgarépa ügyben.

 


MIGY Előzmény | 2008.04.24. 18:57 - #74

Igen, én követtem el..... Semmi extra nincs rajta, csak a tálalás másabb, mint általában. A tortát meg kénytelen vagyok én sütni, mert a családom nem szereti a boltit. Kellett nekem elkényeztetni őket, most meg iszom a levét. A három gyerekemnek, (mert ugyebár mostmár a vejem is a gyerekem), a szülinapjára mindig valami hasonló, de házi sütésű torta kell. Ha akarod, akkor elküldöm azoknak a tortáknak is a fotóját, csak azért, hogy ötletet adjak a díszítéshez, mert nagyon egyszerűek, de szépek, és finomak is voltak. Aztán válogass kedvedre, és ha gondolod, és tudod, akkor fel is rakhatod bármelyiket az oldalra. 


Marcsika Előzmény | 2008.04.24. 15:54 - #73

Migy megérkeztek a képek,el is felejtettem mondani:)

Hát nagyon guszta és szép.Megéheztem mondanom sem kell.A torta meg egyenesen gyönyörű és guszta.Te varázsoltad azokat az ételcsodákat??

Amugy jó ötlet ez a virágcserepes zeller meg bab.Én is soktam fűszernövényeket cserépbe vetni.Most meg már nem sok kell a kúthoz ugyhogy kiszáradni sem fog.Jaj holnap mennem kell a munkanélkülibe.De utállom


zoe Előzmény | 2008.04.24. 10:48 - #72

Nagyon jó ötletet adtál MIGY, helyem lenne ilyen növényeknek. Majd veszek a boltban cserepes zellert, meg petr.t, és azt kirakom. Már egyszer próbáltam a másik lakóhelyünkön, de nem maradt meg, mert nagyon napos volt az erkély. Most az egyik erkély északi fekvésű, talán ott jobban megmarad.

Babot is jó lenne, csak most 3.emeleten lakunk, és mivel közel vannak a hegyek, olyan erős időnként a szél, hogy félek, leszaggatná.


MIGY Előzmény | 2008.04.23. 21:56 - #71

Marcsika, megkaptad már a képeket, ha nem, akkor elküldöm megint.


MIGY Előzmény | 2008.04.23. 21:52 - #70

Zoé! Csak egy tipp, ha van erkélyládád, akkor abba vessél petrezselymet, vagy vegyél zellerpalántot bele. Szép zöld, és állandóan van friss zölségzölded. Az erkélyre még lehet ládában paradicsomot, esetleg egy-két paprikát is ültetni. Szépen mutat, és ráadásul még terem is! Én most a kaspóba fogok egy pár földiepret tenni, mert nagyon szépen virágzik, és a gyömölcsök sem lesznek földesek, mikor érnek, ráadásul ott még a csiga sem fogja megtalálni.  Sőt, ha egy nagy dézsába futóbabot vetel, és csinálsz neki egy kis zsinegből kapaszkodót, valóságos zöld sátrat tudsz csinálni belőle, és még babod is lesz. Tudod, össze kell kötni a kellemest a hasznossal. Én ősszel a kertből is fel szoktam venni cserépbe egy két tő zellert, és az ablakba teszem, így még télen is van friss zöldem, és mindenki mondja, hogy milyen szép "virágom" van. 


Marcsika Előzmény | 2008.04.23. 19:29 - #69

Örülök hogy azért hasznát veszed ennek a lapnak.Majd ha lesz egy kis időm akkor teszek fel új recepteket.Igaz még nem sok munka van a kertben a gaz még nem nő:)


zoe Előzmény | 2008.04.23. 10:32 - #68

Nagyon köszi a tippeket, meg fogom csinálni, csak friss petrezselymet kell vennem.

Esetleg friss sárgarépából is tudnátok valami finomságot ajánlani? Amihez sok répa kell.

MIGY, meg fogom csinálni a tökös lepényt is, meg a karalábés tésztát is. Azután jön a pirított tarhonya. Marcsika, én már biztos hasznát vettem ennek a lapnak. Gyógyulj meg, aztán hajrá a kert, mert sokat lehet spórolni egy klassz kis veteményeskerttel. Ráadásul minden friss, csak jó ötletek kellenek. Jó tippet adtál a gombával, ma én is tejfölös gombapaprikást csinálok. Látjátok, hit nélkül is van egy kis összhang.  De azért Zoét se felejtsétek el, mert még jól jöhet egyszer.


Marcsika Előzmény | 2008.04.22. 20:56 - #67

Hát én a főlusta csak azért töltöttem be egy gyűrűt mert pont az az alsó volt egy kicsit elmozdulva.Majd megmondom a srácnak hogy tegye rá a beton tetőt és arra a szivattyút.És majd apránként betöltöm.Természetesen ba....ok betölteni.Mert ha valami van és ki kell ásni akkor engem szidnak majd.Tehát nyugi vigyázok magamra:)))


MIGY Előzmény | 2008.04.22. 20:38 - #66

Így aztán meg is fogsz gyógyulni !!!!! Pont az hiányzik neked! 

Nem bírsz Te magaddal? Inkább mással temettesd be azt a kutat. Erre még nem gondoltál? Vagy mindenáron a kórházba akarsz kikötni? !!!!! Az egészséged többet ér !!!!!!!


Marcsika Előzmény | 2008.04.22. 19:50 - #65

Ok!Köszönöm a sonkához az ötleteket majd igy fogom csinálni.

Hát még nem ért ide a kép de majd megjön:)

Nálam már gyönyörű a kert.Minden kikelt kivéve az uborka.Tegnap volt itt egy ismerősünk aki elkezdte kitisztitani a kútat de sajna nem sok viz lett benne.Igy tenni kellett bele egy pvc csövet és azt lejebb vinni.Most kiadta feladatba hogy töltsem be a gyürűket.Szóval izgalmas lesz.Már elkezdtem de még csak egy gyűrűt töltöttem be.De vasárnap jön és felszereli a szvattyút meg a slagot.Addig csak kitart az eső:)Gondolom nálatok is!


MIGY Előzmény | 2008.04.22. 18:53 - #64

Marcsika! A sonkát főzd meg, majd öntsd le a vizét, és ha főzni akarod, akkor új lében főzd tovább. Ezt addig ismételd, míg elég sós marad. Ha sütni akarod, akkor előtte való nap áztasd be vízbe, és időnként cseréld is le a vizet róla, majd töröld szárazra, és akkor már csinálhatod is a hemendexet.

Küldtem neked képet a freemailre, remélem megkaptad.


Marcsika Előzmény | 2008.04.22. 18:48 - #63

Jól tetted hogy vettél malackákat

Nekünk is van most egy.Nagyon aranyos.Szegénykém unatkozik egyedül.Folyton ott áll a karámban és nézi a kutyát,de az rá sem hederit.

Nekünk most füstölték fel a sonkákat meg a szalonnát.Nagyon szép lett csak sós mint a hering.Jól besózta a hentes mert felt hogy megromlik.Hát megromlani nem romlott.

Mit csináljak vele hogy a só java kijöjjön??


MIGY Előzmény | 2008.04.22. 17:55 - #62

Marcsika! Én ma megbolondultam, és vettem két süldőt. A családom még hápog egy kicsit, de majd abbahagyják, mikor enni kell a sok finomságot.  Ma még a kertbe is sikerült beledagonyáznom egy kis zöldség, meg sárgarépa magot. Olyan sár van, hogy háromszor csináltam cipőmből holdjárót mire sikerült a földbe tapasztani a magot. 


[81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!