marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
A hnap llata

A hnap llata a Serts:)

Mivel ez az idszak a disznvgsok ideje igy nhny sertsreceptet osztok meg veletek.

Rakott szelet
        
  Hozzvalk:
  0,5 kg sertscomb vagy karaj
  3 db zsemle
  1 tojs
  kevs tej
  rozmaring
  petrezselyemzld
  zls szerint s
                
  0,5 kg sertscombot vagy karajt szp vkony szeletekre
  vgunk, kiverjk, hrtys szleit bevagdossuk,
  megszzuk, s majornnval meghintve llni hagyjuk. 3 db
  tejbe ztatott, alaposan kinyomkodott zsemlt ,
  sszedolgozunk egy tojssal, kevs sval, rozmaringgal
  s aprra vgott petrezselyemzlddel. Egy hll tlat
  vagy tepsit kikennk olajjal, majd a hsszeleteket a
  zsemls masszval megkenve gy rakjuk egyms mell, hogy
  formja egybeslt vagdaltra emlkeztessen. Kevs
  flmelegtett olajjal lentve, az edny fdelvel vagy
  aluflival betakarva megstjk, tlalskor gy
  adagoljuk, hoyg minden hsszeletre tltelk is jusson. A
  zsemls masszt gazdagthatjuk kevs prolt gombval,
  durvra reszelt almval, kockra vgott kemny tojssal
  vagy valamilyen zld zldsggel. Prolt zldsgflvel,
  petrezselymes, slt burgonyval vagy burgonyaprvel
  krtjk, mindg knljunk hozz tetszs szerinti
  saltt is.
         

Gyuvecs 

4-5 szemlyre

60 dkg sertsprklt
20 dkg rizs
30 dkg zldpaprika
30 dkg paradicsom
30 dkg padlizsn
3 dl tejfl
3 dkg vaj
s

A rizst fzd meg. Az elksztett padlizsnt, a meghmozott
paradicsomot s a kicsumzott zldpaprikt karikzd fel.
Egy kivajazott tzll tlba terts egy rteg rizst, tegyl
r paradicsomot, zldpaprikt, padlizsnt, erre nhny kanl
prkltet, majd tejflt s jra rizst. Folytasd ezt a rtegezst,
amg a hozzvalk tartanak, a tetejre tejfl s paradicsom
maradjon. A maradk vajat morzsold a gyuvecs tetejre, s
elmelegtett forr stben ssd, amg a teteje meg nem pirul.

Hagyms pecsenye      
                         
Hozzvalk:                        
4 szelet, ujjnyi vastag, sovny                            
sertstarja,                         
2 nagy fej vrshagyma,                        
4 evokanl olaj,                        
1 evokanl mustr,                        
2 evokanl liszt,                         
zls szerint s s trtt fekete bors.                        
                                                        
A hsszeletek mindkt oldalt mustrral bekenjk,                         
borssal meghintjk s flretesszk. A hagymt tisztts                         
utn vkony karikkra vgjuk, majd 2 evokanl forr                         
olajra ntjk. Gyorsan sszekeverjk, ezutn fedovel                         
letakarva vegesre proljuk. Az ednyben lefedve hagyjuk                         
tlalsig. A mustros hsszeleteket megszzuk, majd                         
lisztbe mrtjuk, s a megmaradt olajon hirtelen, eros                         
lngon mindkt oldalt 3-3 percig pirtjuk, majd a mg                         
meleg prolt hagymval vastagon bebortjuk. Azonnal                         
tlaljuk. J, ha elore elksztjk a saltt vagy a                         
kretet, mert ha a hirtelen sttt hs ll,                         
megkemnyedig. Ha nem azonnal tlaljuk, akkor a slt                         
hsszeleteket a serpenyoben hagyjuk, s fl pohr vizet                         
rntve, fedo alatt 15-20 percig proljuk. Ily mdon                         
akr msnap is tlalhatjuk, biztosan puha marad. Nagyon                         
finom hozz a klnfle zldsgekbol ksztett vegyes                         
kret, amiben kivtelesen sem rizs, sem burgonya nincs.

Hsos rakott burgonya
   
 Hozzvalk:
 szemlyenknt 2 szelet karaj vagy tarja
 1-1,5 kg burgonya
 3-4 kzepes vrshagyma
 2-4 dl tejfl
 s, bors, pirospaprika, zsradk
                
 A kb. 1 cm vastag hsszeleteket kzzel vagy esetleg
 hsklofolval kiss megtgetjk, majd sval, borssal s
 pirospaprikval beszorjuk a szeletek mindkt oldalt. A
 hst flretesszk, a burgonyt meghmozzuk, megmossuk s
 4-5 milimteres karikkra vgjuk. A kizsrozott tepsibe
 behelyezzk a hsszeleteket, a tetejre karikzzuk a
 vrshagymt, majd befedjk burgonyakarikkkal. Kb. kt
 sor burgonya utn (soronknt szzuk a burgonyt!),
 rntjk a tejfl felt, majd folytatjuk a
 burgonyartegek rakst. Az utols sorra rntjk a
 maradk teljflt. Aluflival letakarjuk s
 elmelegtett stben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 rt
 stjk. Ha a hs s a burgonya megslt, flia nlkl egy
 kicsit pirtjuk a rakott burgonya tetejt.

Tormval tlttt rntott szelet

Hozzvalk: 4 szelet sertscomb, 2 evkanl ecetes torma, 2 evkanl juhtr, 1 evkanl sr tejfl, kevs cukor, zls szerint s, 1 db egsz tojs, kevs liszt s zsemlemorzsa a bundzshoz

Elksztse: A hsszeleteket hskalapccsal vkonyra kiverjk, szlket tbb helyen bevagdaljuk. Az ecetes tormt, a juhtrt, a tejflt, kevs cukrot s a st sszekeverjk, majd mindegyik szelet hst egyenknt megkenjk a krmmel. Szorosan sszegngyljk, mint a palacsintt szoks, hstvel meg is tzzk, hogy ne essen szt, ezutn lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. 170 fokra felhevtett olajba tesszk a ngy hstekercset, s 7-8 perc alatt szp pirosra megstjk. A flsleges olajat lecspgtetjk rla, s burgonyaprt vagy prolt rizst knlunk mell. Egyszeren s gyorsan kszthet, zletes tel.

Rozmaringgal pcolt diszn 2-3 szemlyre

40 dkg sovny sertshs
2 fej vrshagyma
1,5 dl olaj
liszt
rozmaring
s

A sertshs szeleteket szd be s klopfold ki. 1 dl olajbl
kszts pclevet az elmorzsolt  rozmaringgal s a megtiszttott,
vkonyra felszeletelt vrshagymval. Htszekrnybe tve ebben
a lben rleld a hst   10-12 rn t, s kzben legalbb egyszer
forgasd t a szeleteket, hogy egyenletesen pcoldjanak. Sts
eltt a hsrl csorgasd le az olajat, a hagymadarabokat pedig
kapard le. A szeleteket forgasd lisztbe, s 1-2 millimternyi forr
olajon mindkt oldalukat ssd pirosra.
Rozmaring helyett ms fszerekkel, esetleg kombinciikkal is rdemes
kiprblni. 

Rizses papriks
                                   
Hozzvalk:                        
40 dkg sovny sertshs,                        
6 db zldpaprika,                        
2 db nagyobb paradicsom,                        
1 nagy fej vrshagyma,                        
15 dkg rizs,                        
2 dl tejfl,                        
5 dkg fstlt szalonna,                        
1 evokanl piros fuszerpaprika,                        
2 gerezd fokhagyma,                        
1 evokanl vegeta (vagy 2 hsleveskoca),                        
1/2 mokkskanl trtt fekete bors,                        
kevs s.                        
                                                        
A megmosott rizst szurokanlba ntjk, s fl rra                         
vzbe ztatjuk. A fstlt szalonnt nagyon aprra                         
sszevgjuk, majd a zsrjt kistjk. Megfonnyasztjuk                         
rajta a finomra metlt vrshagymt, s a tuzrol lehzva                         
belekeverjk a pirospaprikt meg a zzott fokhagymt.                         
Ezutn rntnk 2 evokanl vizet, s visszatesszk a                         
tuzre. Rrakjuk a megmosott, letrlgetett s kis                         
kockkra vgott hst, majd fehredsig pirtjuk.                         
Alntnk 5 dl vizet, beleszrjuk a vegett s a borsot,                         
ezutn fedo alatt flpuhra proljuk. Kzben a                         
zldpaprikt kicsumzzuk s felkarikzzuk, a                         
paradicsomot szintn karikkra vgjuk. Tuzll tl                         
aljra tertjk a lecspgtetett nyers rizs felt, ezen                         
elosztjuk a prklt egyharmadt, s a zldpaprika                         
felvel betertjk. Kevs tejfllel meglocsoljuk, erre                         
ismt prklt kerl. A rtegezst rizzsel folytatjuk, s                         
a tetejre bortjuk a megmaradt prkltet, a tejflt, s                         
a paprikakarikkat. Vgl lelocsoljuk a tejfllel,                         
befedjk a paradicsomszeletekkel, s befedve toljuk az                         
elomelegtett, forr stobe. Legalbb 1 rn keresztl                         
kzepes lngon proljuk.                 
                       

 
Naptr
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints