Alms krmes
Hozzvalk:
Tszta:1,5 kg alma,8 tojs,18dk kristlycukor,20 dkg liszt,1/2 csomag stpor,1 ek.kaka
A krmhez:
2 csomag vanilis pudingpor,5 dl tej,25 dkg vaj,18dkg porcukor
A tetejre(elhagyhat)
1 tbla tortabevon
1 tepsit aluflival kiblelek,beleszeletelem a meghmozott magozott almt megszrom kevs fahjjal.A tojsok srgjt habosra keverem a cukorral s 3 evkanl vzzel.Majd hozzadom a lisztet,stport s a tojsfehrje kemny habjt.vatosan keverem ssze ne trjn a hab.Felt rntm az almkra msik felbe belekeverem a kakaport s azt is rntm.
Elmelegtett stbe szp aranybarnra stm.ha kihlt lehzom rla a flit.
Szoksos mdon pudingot ksztek beleolvasztom a vajat s mg forrn belekeverem a cukrot is.Azon forrn a tsztra simitom s hagyom kihlni.Ha kihlt be lehet vonni mg csokoldval de ez elhagyhat.
Szeletels utn htbe tegyk!
Alms bartfle almasodval
- 1 db tojs
- zls szerint s
- 20 dkg finom liszt
- 1 evkanl margarin
- 4 db alma
- 1 kvskanl rlt fahj
- igny szerint vaj
- 1 evkanl kristlycukor
- zls szerint zsemlemorzsa
- 1/2 db citrom
- 60 dkg burgonya
Almasod
- 2 db tojssrgja
- 40 dkg alma
A burgonyt ss vzben megfzm, meghmozom, ttrm
s kihtm. Elszr a tojssal meg a margarinnal,
majd annyi liszttel gyrom ssze, hogy jl formzhat,
nem tl lgy tsztt kapjak. 2-3 mm vastagra kinyjtom
s fltenyrnyi kockkra darabolom. A meghmozott almt
cikkekre vgom, minden tsztadarabra rakok belle
egyet. Citromlevet csepegtetek r, majd megszrom
kristlycukorral meg fahjjal. A tsztkat hromszg
alakra hajtom, a szleit sszenyomkodom, nehogy
fzs kzben sztnyljanak. Forr, ss vzben addig fzm,
amg a bartflk a felsznre nem emelkednek. A
zsemlemorzst megpirtom a vajon, s beleforgatom
a lecsepegtetett tsztt.
A bartflket a meleg almasodval knlom.
Almasod
Az almasodhoz elkeverem a tojssrgkat az almalben, s forrsban lv vz fltt habvervel addig keverem, amg krmsrsg lesz. |