marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
Sajtbl

Alms sajtpuding

Hozzvalk: Pannnia sajt 30 dkg, alma 2 db, tojs 4 db, rizsliszt 5 dkg, vaj 3 dkg, tejfl 2 dl, curry, szerecsendi, rlt fehrbors, s;           

Elksztse: A Pannnia sajtot lereszeljk, s 5 dkg-ot flretesznk. A tojsok srgjt a tejjel, a rizsliszttel s a fszerekkel habosra keverjk. Hozzadjuk a lereszelt almt s a 25 dkg sajtot. A tojsfehrjket kemny habb verjk, s vatosan a sajtos masszhoz keverjk, vigyzva, hogy a hab ne trjn ssze. Kivajazott tzll tlba ntjk, a tlat vzzel telt tepsibe lltjuk. Kzepesen meleg stbe tesszk, s addig gzljk, amg a beleszrt tre mr nem tapad r. Kzben a tejflt megszzuk, a maradk 5 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekeverjk, s a megslt sajtpudingra ntjk.

Amerikai sajtos-gymlcss pulykamell toaston

Hozzvalk: Pulykamell 40 dkg, vaj 8 dkg, liszt 3 dkg, pirts kenyr 4 szelet, anansz 4 karika, Pannnia sajt10 dkg, gymbr, rlt fehr bors, s

Elksztse: A pulykamellbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk, meghintjk egy kevs rlt fehr borssal, s lisztbe mrtjuk. Serpenyben vajat hevtnk s megstjk benne a hsszeleteket. A pirts kenyereket vkonyan megkenjk vajjal, rhelyezzk a hst, meghintjk reszelt gymbrrel, majd a tetejre tesznk egy-egy ananszkarikt. Mindegyik kenyrszeletet bebortjuk egy-egy sajtszelettel, s a stben addig stjk, amg a sajt megolvad a tetejn.

Amerikai sajtos melegszendvics bacon szalonnval

Hozzvalk: Pannnia sajt15 dkg, tejfl1 dl, tojssrgja1 db, kenyr 8 szelet, bacon szalonna 15 dkg, olaj 3 cl, pirospaprika, s;

Elksztse: A lereszelt sajtot a tejfllel, sval, kevs pirospaprikval egy lbasba tesszk s gyenge tzn, folytonos keverssel sr ppp fzzk. A tzrl levve belekeverjk a tojssrgjt. A kenyrszeleteket megpirtjuk, majd az elksztett sajtkrmmel megkenjk. A hajszlvkonyra szeletelt bacon szalonnt egy kevs olajban kiss megstjk. Mindegyik sajtos kenyrre tesznk belle. Forr stbe tesszk, s 1-2 perc alatt jl tmelegtjk.

Amerikai sajtos marha Steak

Hozzvalk: Marhahs 80 dkg, tej1 dl, zsemle1 db, liszt 3 dkg, olaj1 dl, tejszn 2 dl Pannnia sajt12 db, gymbr, oregn, rlt bors, s;

Elksztse: A sovny marhahst finom trcsn keresztl ktszer ledarljuk. Hozzntjk a tejet s sszedolgozzuk. Belekeverjk az ztatott s jl kicsavart zsemlt. Sval, rlt borssal, reszelt gymbrrel, oregnval fszerezzk. Egyforma nagy pogcskat formlunk belle. Liszttel sszekevert zsemlemorzsba forgatjuk, majd kevs forr olajban kistjk. Ezutn az olajba ntjk a tejsznt, beleszrjuk a reszelt Pannnia sajtot s megszzuk. A kislt pogcskat sorban visszahelyezzk, s fedvel letakarva nhny percig gyenge tzn proljuk. Sajt mrtsval lentve tlaljuk, trt burgonyt vagy prolt rizst adunk mell.

Ananszos sajtkrmmel tlttt csirkemell-tekercs

Hozzvalk: Natr Medve tmls sajt 20 dkg, csirkemell fil 4 db, ananszbeftt 10 dkg, pritamin paprika 1 db, petrezselyem-zld 1 cs. liszt 10 dkg, tojs 3 db, zsemlemorzsa 20 dkg, olaj, rlt fehr bors, s;       

Elksztse: A csirkemell filket flia alatt kiverjk, sval, borssal zestjk s flretesszk. A natr tmls sajtot kis kockkra vgott anansszal, paprikval s finomra vgott petrezselyem-zlddel sszekeverjk. Az ananszos sajtkrmmel a csirkemell filket megkenjk, felgngyljk, s hstvel megtzzk. Lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban aranysrgra stjk, majd a hstket eltvoltjuk. Burgonyaprvel s margarinon prolt zldsgekkel tlaljuk.

Angol sajtpogcsa

Hozzvalk: Zsemlemorzsa 30 dkg, Pannnia sajt 25 dkg, vaj15 dkg, tojssrgja 6 db, olaj 2 dl, pirospaprika, gymbr, s;

Elksztse: 25 dkg szitlt zsemlemorzst 20 dkg reszelt Pannnia sajttal, vajjal s 4 db tojssrgjval jl sszekevernk. Sval, reszelt gymbrrel, egy kevs desnemes pirospaprikval fszerezzk, s jl sszedolgozzuk. Ezutn lapos korongokat formlunk belle. Elhabart tojssrgjban s zsemlemorzsban megforgatjuk, forr olajban megstjk. Mindegyik pogcsa tetejre reszelt Pannnia sajtot tesznk, s elmelegtett stbe tve egy-kt perc alatt rstjk. Frissen, forrn knljuk.

Apuka krumplilevese

Hozzvalk: Olvaolaj 4 cl, fokhagyma 4 gerezd, paradicsom 15 dkg, tykhsleves 2 l, burgonya 50 dkg, srgarpa 15 dkg, cukkni 15 dkg, liszt 3 dkg, Pannnia sajt 20 dkg, rlt bors, s;         

Elksztse: Az olajat felmelegtjk, beletesszk a fokhagymt s a felszele-telt paradicsomot. Az egszet megdinszteljk. Ezutn hozzntjk a tykhslevest, beletesszk a felkockzott burgonyt, s mindezt lefedve 20 percen t gyengn forraljuk. Beletesszk a kockkra vgott srgarpt s a felszeletelt cukknit, s addig forraljuk csendesen, amg a zldsgek megpuhulnak. Ezutn zestjk sval s borssal. Ha szksges, egy kevs liszttel kiss besrtjk. Tlalskor a felkockzott Pannnia sajtra merjk a forr levest.

Avignoni fstlt sajtos kposzts felfjt

Hozzvalk: Fejes kposzta 1 kg, Karavn sajt 20 dkg, tojs 4 db, vaj12 dkg, liszt 10 dkg, tejfl 2 dl, rlt bors, s,

Elksztse: A kls leveleitl megtiszttott fejes kposzta torzsjt eltvoltjuk, s ss vzben puhra fzzk. A fzvzbl kivesszk, jl lecsurgatjuk s ttrjk, vagy turmixgppel ppestjk. Az ttrt kposztt kevertlba tesszk, hozzkeverjk a tojsok srgjt, 8 dkg olvasztott vajat, 8 dkg lisztet s 5 dkg reszelt Karavn sajtot. Sval, rlt borssal zestjk, s jl sszekeverjk. Vgl vatosan hozzadjuk a tojshabot. Megfelel nagysg formt kikennk vajjal, megszrjuk liszttel, s az elksztett keverkkel hromnegyedig megtltjk. A formt vzzel telt ednybe lltjuk s lefedve kb. 50 percig gzljk a stben. Amikor elkszlt, tlra bortjuk, olvasztott vajjal s tejfllel lentjk s meghintjk a megmaradt reszelt sajttal.

Becsei sajtos kifli

Hozzvalk: Liszt 1 kg, tej 0.5 l,  leszt 5 dkg, cukor 2 dkg, joghurt 2 dl, margarin 29 dkg, Pannnia sajt 32 dkg, kmnyes reszelt Pannnia sajt 10 dkg, tojs 1 db, s; 

Elksztse: Az lesztt a cukros, meleg tejben felfuttatjuk, a liszttel, a joghurttal, a sval s 4 dkg margarinnal sszedagasztjuk. Ezutn meleg helyen hagyjuk megkelni. A tsztt 2x8 rszre osztjuk, s ismt pihentetjk. A cipkat kinyjtjuk, nyolcat-nyolcat egymsra tesznk, kzben a margarint egyenletesen a lapok kz kenjk. Folyamatosan addig nyjtjuk, amg kb. 4 mm-es tsztkat kapunk. 16-16 rszre vgjuk, ahogy a tortaszeleteket szoks. Mindegyik szelet tetejre egy-egy csk Pannnia sajtot tesznk s feltekerjk. A tsztkat egy tepsibe fektetjk, tetejket megkenjk a felvert tojssal, meghintjk sval s szezmmaggal. Elmelegtett stben, takarklngon aranysrgra stjk, s mg forrn megszrjuk kmnyes reszelt Pannnia sajttal.

Bolgr salta

Hozzvalk: Uborka 10 dkg, zldpaprika 10 dkg, paradicsom 10 dkg, alma       10 dkg, mustr 2 dkg, olaj 5 cl, vrshagyma 5 dkg, Karavn sajt 15 dkg, rlt bors, s;

Elksztse: Az uborkt megtiszttjuk, felszeleteljk, s egyenletesen beszva llni hagyjuk. A zldpaprikt, a paradicsomot s a megtiszttott almt kockra vgjuk. A mustrt az olajjal simra keverjk, hozzadjuk a citromlevet s az aprra vgott vrshagymt. Sval, rlt borssal zestjk. Az uborkt jl kinyomkodjuk, s a tbbi hozzvalval egytt a mrtshoz keverjk. Tetejt reszelt fstlt sajttal dsztjk, jl lehtve tlaljuk.

Borjhs rizott

Hozzvalk: Borjhs 50 dkg, zsr 10 dkg, vrshagyma 5 dkg, rizs 25 dkg, gomba 10 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. zldbors10 dkg, Pannnia sajt15 dkg, rlt bors, s;

Elksztse: A borjhst a prkltnl szoksosnl kisebb kockkra vgjuk. A finomra vgott vrshagymt a felhevtett zsrban aranysrgra pirtjuk, beletesszk a hst, sval, rlt borssal zestjk s fedvel letakarva, mindig csak kevs vizet alntve proljuk. Kzben egy msik ednyben a megmosott s lecsurgatott rizst kevs zsron jl tforrstjuk. Hozzkeverjk a megtiszttott, megmosott, vkony szeletekre vgott gombt s az aprra vgott zldpetrezselymet, majd az egszet hozzadjuk a flpuhra proldott, zsrjra pirult borjhshoz. sszekeverjk, s forr vzzel felengedjk. A vz a rizs mennyisgnek a duplja legyen. Lefedjk, s forr stben megstjk. Amikor elkszlt, hozzkeverjk a kln megfztt zld-borst s a lereszelt Pannnia sajt felt. A borjhs rizottt csszbe nyomkodjuk s gy bortjuk tlra. Tetejre szrjuk a maradk reszelt sajtot, kln tlban paradicsommrtst knlunk hozz.

Borjszelet Dubarry mdra

Hozzvalk: Borjcomb 60 dkg, vaj 8 dkg, liszt 10 dkg, kelvirg 70 dkg, tej 5 dl, tojssrgja 1 db, tejszn 1 dl, Pannnia sajt 15 dkg, szerecsendi, rlt fehr bors, s;           

Elksztse: A borjcombbl ngy egyforma szeletet vgunk, kiss kiverjk, megszzuk. Mindkt oldalt lisztbe mrtva kevs forr zsrban megstjk, s egy kivajazott tepsibe helyezzk. A megtiszttott, megmosott kelvirgot enyhn ss vzben puhra fzzk. Leszrjk, jl lecsepegtetjk s lehtjk. Mindegyik hsszelet tetejre egy-egy kelvirg halmot tesznk. Kzben elksztjk a gratin-mrtst. Vilgos vajas rntst ksztnk 5 dkg vajbl s ugyanennyi lisztbl. Felengedjk a forr tejjel, s habvervel sr mrtss keverjk. Sval, reszelt szerecsendival s rlt fehr borssal fszerezzk. A tzrl levve hozzkeverjk a tojssrgjval elkevert tejsznt s a lereszelt Pannnia sajt felt. A hsra helyezett kelvirgot a mrtssal lentjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal, s forr stben megstjk.

Brassi tlttt tojs csben stve

Hozzvalk: Ftt tojs 8 db, juhtr 25 dkg, vaj 8 dkg, prhagyma 15 dkg, tejfl 2 dl, tojssrgja 1 db, Gcseji csemege sajt 15 dkg, trkonylevl, gymbr, s;

Elksztse: A ftt tojsokat megtiszttjuk, hosszban kettvgjuk. Srgjukat a juhtrval egytt finom szrn ttrjk. Kevertlba tesszk, hozzadunk 4 dkg lgy vajat, sval, aprra vgott trkonylevllel, reszelt gymbrrel fszerezzk, s habvervel krmszerv keverjk. A prhagymt karikkra vgjuk. Egy serpenyben 4 dkg vajat hevtnk, a prhagymt vegesre pirtjuk benne, majd tntjk egy tzll tlba, s egyenletesen eltertjk. A trtltelkkel megtltjk a flbevgott tojsfehrjket, s a prolt hagymakarikkra szpen egyms mell sorakoztatjuk. A tejflt sszekeverjk a tojssrgjval, kiss megszzuk, belekeverjk a reszelt sajtot, s a tojsokra ntjk. Elmelegtett stben, magas hfokon szp pirosra stjk. Forrn tlaljuk.

Brsszeli vegyes sajtsalta

Hozzvalk: Kelbimb 25 dkg, majonz 15 dkg, mustr 3 dkg, porcukor 2 dkg, citrom 1db, fehrbor 5 cl, Pannnia sajt 5 dkg, natr 5 dkg, Gcseji csemege sajt, Karavn sajt 5 dkg, reszelt 5 dkg, Pannnia sajt, metlhagyma 1 csom, rlt fehr bors, s; 

Elksztse: A megtiszttott kelbimbt ss vzben roppans puhra fzzk. Leszrjk s lehtjk. A majonzt kevertlba tesszk, mustrral, porcukorral, citromlvel, rlt fehr borssal zestjk, majd a fehrbort hozzntve simra keverjk. A Pannnia sajtot, a Gcseji csemege sajtot s a Karavn sajtot kisebb kockkra vgjuk, majd a ftt kelbimbval egytt az elksztett ntetbe keverjk. Kelyhekbe szedjk, tetejket reszelt Pannnia sajttal s aprra vgott metlhagymval megszrjuk. Lehtve knljuk.

Csps papriks trs sajtkoktl

Hozzvalk: Tehntr 25 dkg, vaj 8 dkg, metlhagyma 1 csom, majonz 15 dkg, mustr 3 dkg, ketchup 6 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. fejes salta 1 db, csps paprika 15 dkg, Gcseji csemege sajt, retek 2 db, cukor, s;

Elksztse: A trt ttrjk, a lgy vajat hozzadjuk, megszrjuk aprra vgott metlhagymval, megszzuk, s jl sszedolgozzuk. Htszekrnybe tve jl lehtjk. A majonzt mustrral s ketchuppel zestjk. A koktlos poharak peremt cukrozott vzbe, majd az aprra vgott zldpetrezselyembe mrtjuk. A fejes saltt megmossuk, lecsepegtetjk, s vkony metltre vgjuk. A dsztett koktlos poharak aljra tesszk a saltt, felvltva rhelyezzk a trmasszbl formzott kisebb golycskkat s az apr kockkra vgott csps papriks Gcseji csemege sajtot, majd gazdagon meglocsoljuk a mrtssal. Tetejt megszrjuk aprra vgott metlhagymval, s retekkarikkkal dsztjk.

Csirkemell bazsalikomos slt paradicsommal

Hozzvalk: Csirkemell 60 dkg, Paradicsom 15 dkg, olvaolaj 3 cl, Pannnia sajt 25 dkg, bazsalikom, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A filzett csirkemelleket megszzuk, rlt fehr borssal fszerezzk, majd a htben 2 rt llni hagyjuk. Rostlapon mind-kt oldalt megstjk, nem tl pirosra, hogy ne szradjon ki. Minden hsszeletre 2 paradicsomkarikt helyeznk, szzuk, rlt fehr borssal meghintjk, friss bazsalikomot tesznk r, s nhny csepp olvaolajjal meglocsoljuk. Szeletelt Pannnia sajttal befedjk, s forr stben pirosra stjk. Tlalskor a pecsenyelvel thzzuk, tojsos burgonyapppel krtjk.

Csirke Pannnia mdra

Hozzvalk: Csirkemell 4 db, vaj 5 dkg, gomba 15 dkg, tejszn 2 dl, reszelt Pannnia sajt 25 dkg, liszt 5 dkg, tojs 2 db, zsemlemorzsa 15 dkg, olaj 3 dl, rlt bors, s;        

Elksztse: Egy kis lbasban vajat olvasztunk, s puhra proljuk benne a felaprtott gombt. Szzuk, borsozzuk, 2 kanl liszttel simra keverjk, majd a tejsznt hozzntve besrtjk. Hozzadjuk a reszelt Pannnia sajtot, s addig keverjk, amg a sajt megolvad. Kihtjk, majd a htszekrnybe tesszk. Ha megdermedt, 4 rszre osztjuk s rkenjk a 4 db kivert, szott csirkemellre. Felgngyljk, s hstvel sszetzzk. Lisztben, tojsban s zsemlemorzsban megforgatjuk, s forr olajban kistjk. Rizzsel s vegyes zldsgsaltval knljuk.

Csben slt makarni

Hozzvalk: Makarni 40 dkg, vaj 10 dkg, liszt 6 dkg, tej 4 dl, tejszn 1 dl, tojssrgja 1 db, Pannnia sajt 15 dkg, szerecsendi, s;           

Elksztse: Enyhn szott, b forr vzben kifzzk a makarnit, majd leszrjk. Langyos vzzel lebltjk, lecspgtetjk, s 2 dkg olvasztott vajjal elkeverjk. 6 dkg vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Amikor a liszt felhevlt, felengedjk forr tejjel, s habvervel llandan kevergetve sr mrtss fzzk. Gyenge tzn 20-25 percig forraljuk, sval, reszelt szerecsendival fszerezzk, vgl elkevernk benne 2 dkg vajat. A tzrl levesszk s folyamatos kevers kzben, hozzadjuk a tejsznnel elkevert tojssrgjt s 10 dkg reszelt Pannnia sajtot. Ebbe a mrtsba keverjk a kifztt makarnit. Egy tzll tlat kivajazunk, meghintjk zsemlemorzsval, s beletesszk a mrtsos makarnit. Tetejre reszelt sajtot szrunk, s kzp-meleg stben szp pirosra stjk.

Egyszer sajtleves

Hozzvalk: Vaj 4 dkg, liszt 4 dkg, tej 6 dl, Karavn sajt12 dkg, kifli 2 db, fokhagyma 3 gerezd, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Felengedjk a tejjel, 4 dl vzzel s simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk, belekeverjk a reszelt Karavn sajtot s felforraljuk. Kzben a kifli-karikkat vajazott stlemezre tesszk, s a stben megpirtjuk. Vgl fokhagymval bedrzsljk, minden tnyrba 4-5 darabot tesznk s rmerjk a forr levest.

Endvia salta zldfszeres krmsajttal

Hozzvalk: Endvia salta 60 dkg, zldfszeres Medve krmsajt 15 dkg, joghurt 4 dl, cukor 2 dkg, citrom 1 db, zldpetrezselyem 1/2 cs. metlhagyma 1 csom, s;

Elksztse: Az endvia kls, srlt leveleit eltvoltjuk, tvt levgjuk, megmossuk. A lecsepegtetett saltaleveleket tiszta ruhval szrazra itatjuk, majd htszekrnyben elhtjk. A zldfszeres Medve krmsajtot s a joghurtot kevertlba tesszk, s habvervel simra keverjk. Sval, cukorral, citromlvel zestjk, hozzkeverjk a finomra vgott zldpetrezselymet s metlhagymt. Az ntetet kzvetlenl tlals eltt keverjk a salthoz.

vi eljegyzsi csirkje

Hozzvalk: Csirke 1.2 kg, liszt 8 dkg, pirospaprika 1 dkg, majornna 5 g, rlt bors 5 g, fokhagyma 2 gerezd, vaj 3 dkg, vrshagyma 12 dkg, Pannnia sajt 10 dkg, olaj 5 cl, tejfl 2 dl, rlt kmnymag, s;          

Elksztse: A csirkt a szoksos mdon feldarabolom. A lisztet a fszerekkel s a zzott fokhagymval sszekeverem. A csirkedarabokat egyenknt megforgatom benne, majd kivajazott tepsibe vagy jnai tlba egyms mell rendezem. A megmaradt fszeres lisztet rszrom. Karikra vgott vrshagymt teszek r. A reszelt sajtot, az olajat, s a tejflt sszekeverem, s a szszt is a csirkre ntm. Aluflival lefedve forr stben 50 percig stm, majd a flit leveszem, s mg 10 percig pirtom. Remek vendgvr tel, minden elre a stednybe kszthet, mr csak stni kell!

Fejes salta a tavasz zeivel

Hozzvalk: Fejes salta 2 db, hnapos retek 20 dkg, Pannnia sajt 20 dkg, jhagyma 10 dkg majonz15 dkg, citrom1 db, mustr 3 dkg, fehrbor 5 cl, tojs 1 db, rlt fehr bors, s

Elksztse: A fejes saltt megmossuk, jl lecsepegtetjk, szrazra itatjuk, s apr darabokra tpjk. Tovbbi felhasznlsig htszekrnybe tesszk. A retket megtiszttjuk, s a Pannnia sajttal egytt vkony cskokra vgjuk. Az jhagymt felkarikzzuk. Kevertlba tesszk a majonzt, sval, szrt citromlvel, rlt fehr borssal, mustrral, kevs fehrborral zestjk, s habvervel simra keverjk. Az ntetet a fejes saltval, a retekkel, az jhagymval s a sajttal vatosan sszekeverjk, majd htszekrnybe tesszk. Tlalskor tetejt finomra vgott ftt tojssal s reszelt sajttal bven megszrjuk.

Fejes salta Pannnia sajttal

Hozzvalk: Fejes salta 4 db, Pannnia sajt 15 dkg, majonz 12 dkg, tejfl 2 dl, mustr 4 dkg, ketchup 3 dkg, citrom1 db, metlhagyma 1 csom, mandula 5 dkg, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A megmosott fejes salta leveleit tiszta konyharuhval leitatjuk, apr darabokra tpjk, s tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk. Az ntethez a Pannnia sajtot lereszeljk, majd a majonzzel s a tejfllel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral, ketchuppel, citromlvel zestjk, vgl finomra vgott metlhagymt adunk hozz. A saltaleveleket ebbe az ntetbe keverjk. Jl lehtve, vegtnyron tlaljuk, a salta tetejt megszrjuk aprra vgott, tiszttott mandulval.

Fokhagyms-sajtos kelvirg salta

Hozzvalk: Kelvirg 60 dkg, cukor 1 dkg, majonz12 dkg, tejfl 2 dl, citrom1 db, mustr 3 dkg, ftt tojs 2 db, fokhagyms reszelt, Pannnia sajt 15 dkg, fejes salta 1/2db, rlt fehr bors, s

Elksztse: A rzsira szedett kelvirgot megmossuk s ss, enyhn cukros vzben megfzzk. Sajt fzlevben kihtjk, majd leszrjk, s htszekrnybe tesszk. A majonzt a tejfllel elkeverjk, sval, szrt citromlvel, mustrral, rlt fehr borssal zestjk, majd hozzadjuk a lereszelt ftt tojsokat. Az gy elksztett ntethez keverjk a lehttt kelvirgrzskat, s a fokhagyms reszelt Pannnia sajtot. 1-2 rn t htszekrnyben tartjuk, hogy az zek jl sszerjenek. Ha az ntet tl sr lenne, a kelvirg kihlt fzlevbl ntnk hozz. Elhttt tnyron, fejes salta levlre halmozva tlaljuk.

Fliban slt marhahstekercs sajttal

Hozzvalk: Marhahs 60 dkg, tojs 2 db, olaj 1 cl, csps paprika 12 dkg, Gcseji csemege sajt, rlt kmnymag, pirospaprika, majornna, rlt bors, s,

Elksztse:  Az n- s faggymentes, teljesen sovny marhahst apr lyuk darln ledarljuk, kevertlba tesszk s hozzadjuk a tojst. Sval, rlt borssal, majornnval, rlt kmnymaggal fszerezzk. Egynem masszv dolgozzuk. Az aluflit az asztalra tertjk, kevs olajjal megkenjk, rhelyezzk a hst s kb. 1 cm vastag tglalapp formzzuk. Kzepre tesszk a sajtdarabokat, majd roldszeren feltekerjk gy, hogy a sajt a hs kzepbe kerljn. Ezutn a fliba szorosan becsavarjuk. Stlapra helyezzk s kzepes hmrsklet stbe tve, 30 percig stjk. Ha elkszlt, kibontjuk az aluflibl s felszeleteljk. Vajas burgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, klnbz saltkkal.

Fond fstlt sajttal

Hozzvalk: Fokhagyma 4 gerezd, Karavn sajt 40 dkg, liszt 5 dkg, fehrbor 2 dl, konyak 1 dl szerecsendi, rlt fehr bors, s;  

Elksztse: A teflon ednyt fokhagymval bedrzsljk. Beletesszk a lereszelt Karavn sajtot, kevs liszttel elkeverjk s rntjk a bort. lland kevers mellett egszen addig melegtjk, amg a sajt felolvad. Amikor forrni kezd, hozzntjk a konyakot, sval, rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival fszerezzk. Tovbb mr nem szabad fzni. tntjk a fond-ednybe, s llandan melegen tartva tlaljuk. A mrtogatshoz fekete vagy barna kenyeret knlunk.

Forr sajtgolyk

Hozzvalk: Pannnia sajt 30 dkg, tojs 2 db, zsemlemorzsa 15 dkg, olaj 3 dl, reszelt szerecsendi, rlt bors;

Elksztse: A sajtot lereszeljk s sszekeverjk a tojsokkal, gy formzhat masszt kapunk. A keverket tetszs szerint zestjk rlt borssal, szerecsendival (s nem szksges), majd dinyi golykat formlunk belle, melyeket zsemlemorzsba forgatunk, s olajban 180 fokon kistnk. Forrn tlaljuk, gy a golyk belseje folykony marad. A sajtgolykat fonyalekvrba vagy majonzbe mrtogatva az albbi kretekkel fogyaszthatjuk: slt burgonya, prolt vagy zldsges rizs, valamint prolt, grillezett zldsgek.

nyenceknek a zsemlemorzsval kevert darlt dit ajnlom.

Francia zldsgleves

Hozzvalk: Vaj 8 dkg, vrshagyma 5 dkg, prhagyma 5 dkg, srgarpa 15 dkg, fehrrpa 15 dkg, zeller 5 dkg, fejes kposzta 15 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. fokhagyma 2 gerezd, hsleves 1 l, fejtett bab 10 dkg, kifli 2 db, Pannnia sajt 15 dkg, kakukkf, szerecsendi, rlt bors, s;

Elksztse: 4 dkg vajban vegesre pirtjuk az aprra vgott vrshagymt s a vkony karikkra szelt prhagymt. A zldsgeket s a kposztt vkony metltre vgjuk, rtesszk a hagymra, megszrjuk vgott zldpetrezselyemmel, s fed alatt nhny percig proljuk. Aprra vgott fokhagymval, rlt borssal s kakukkfvel fszerezzk. Felengedjk a hslevessel, megszzuk s hozzadjuk a fejtett babot. Mrskelt tzn, lass forrs mellett puhra fzzk. Kzben a kiflit 2 cm vastag karikkra szeljk s megvajazott stlemezre tve, a stben megpirtjuk. Kevs ftt zldsget kiemelnk a levesbl, jl lecspgtetjk s ttrjk. Az gy nyert zldsgprvel megkenjk a kifli-karikkat, megszrjuk reszelt Pannnia sajttal s egy csipetnyi szerecsendival, majd olvasztott vajat rcspgtetve, a stbe tolva piros-ropogsra pirtjuk. A tzforr leves mell kln tlaljuk a zldsges-sajtos kifli-karikkat.

Frjtojs salta hagyms krmsajttal

Hozzvalk: Hagyms Medve krmsajt 20 dkg, majonz 12 dkg, mustr 3 dkg, citrom 1 db, fejes salta 2 db, frjtojs 12 db, rlt fehr bors, s;           

Elksztse: A hagyms Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a majonzt, s habvervel simra keverjk. Sval, rlt fehr borssal, mustrral s citromlvel zestjk. A fejes saltt megmossuk, szrazra itatjuk, s nhny nagyobb levelet flretesszk. A tbbit kis darabokra tpjk, s a krmsajtos ntethez keverjk. Vgl a ftt, negyedekre vgott frjtojst is hozzadjuk. A megmaradt saltaleveleket vegtnyrra rendezzk s rhalmozzuk a ksz saltt.

Fstlt hsos gombc Karavnsajtos bundban

Hozzvalk: Zsemle 4 db, tojs 2 db, liszt 20 dkg, vrshagyma 5 dkg, zldpetrezselyem 1/2 cs. ftt, fstlt marhahs 20 dkg, tejfl 2 dl, Karavn sajt 15 dkg, olaj, rlt bors, s;

Elksztse: A kockkra vgott s halvny rzsasznre pirtott zsemlbl, a tojsbl, a lisztbl, a vilgosra pirtott vrshagymbl s a zldpetrezselyembl a szoksos mdon zsemlegombcalapot ksztnk. Megszzuk, rlt borssal fszerezzk s hozzkeverjk az apr kockkra vgott ftt, fstlt marhahs felt. A masszbl gombcokat formlunk, s enyhn ss vzben kifzzk. Reszelt Karavn sajtba hempergetjk, tlra rendezzk, s tejfllel meglocsoljuk. A fstlt hs msik felt kevs olajon megpirtjuk, s a gombcok tetejre halmozzuk.

Fstlt hsos rakott galuska fstlt sajttal

Hozzvalk: Fstlt hs 30 dkg, liszt 40 dkg, tojs 2 db, zldpetrezselyem 5 dkg, Karavn sajt 20 dkg, tejfl2 dl, s;

Elksztse: A liszthez hozztjk a tojsokat, megszzuk s annyi langyos vizet adunk hozz, hogy kzepesen sr galuskatsztt kapjunk. Ss, forrsban lv vzbe szaggatjuk s kifzzk. Leszrjk, lebltjk, majd kevs forr zsrral elkeverjk. Kzben a nem tl zsros fstlt hst megfzzk s ledarljuk. A galuska egyik felt egy mly tzll tlba tertjk, egyenletesen elosztjuk rajta a darlt hst s rszrjuk a lereszelt sajt felt. A maradk galuskval befedjk, lentjk a simra kevert tejfllel s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Forr stben addig stjk, amg a sajt megpirul a tetejn.

Fstlt sajttal tlttt hideg paradicsom

Hozzvalk: Karavn sajt 20 dkg, prizsi15 dkg, vaj 8 dkg, fokhagyma 2 gerezd, metlhagyma 1 csom, zldpetrezselyem 1/2 cs. mustr 2 dkg, citrom 1/2 db, paradicsom 8 db, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A prizsit s 15 dkg Karavn sajtot apr kockkra vgunk, a maradk sajtot lereszeljk. A vajat habosra keverjk, sval, rlt fehr borssal, finomra vgott fokhagymval fszerezzk. Hozzadjuk az aprra vgott metlhagymt s zldpetrezselymet, majd belekeverjk a mustrt s a citromlevet. Az gy elksztett fszeres vajhoz adjuk a felkockzott fstlt sajtot s a prizsit. Lazn sszekeverjk. Az elksztett paradicsomokat megtltjk a tltelkkel, s tetejket reszelt sajttal gazdagon megszrjuk. Jl lehtve, pirts kenyrrel knljuk.

Fszeres aprpecsenye sajtos rizsgombccal

Hozzvalk: Szzpecsenye 50 dkg, zsr 5 dkg, vrshagyma 15 dkg, fokhagyma 2 gerezd, gomba 15 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. liszt 3 dkg, rizs 20 dkg, olaj 3 dl, paradicsompr 4 dkg, reszelt 12 dkg, Pannnia sajt, zsemlemorzsa 10 dkg, rlt bors, s;

Elksztse: A szzpecsenyt ceruza vastagsg cskokra vgjuk. Serpenyben zsrt hevtnk, a finomra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt s a hst. Sval, rlt borssal fszerezzk, s ers tzn pirtjuk. Amikor a hs flig puha, beletesszk a vkony szeletekre vgott gombt, a vgott zldpetrezselymet s egytt tovbb pirtjuk. Liszttel megszrjuk, elkeverjk, s kevs vzzel felengedve puhra proljuk. Kzben elksztjk a rizsgombcokat. A rizst kevs olajban megpirtjuk, s ktszeres mennyisg forr vzzel felengedjk. Megszzuk, belekeverjk a paradicsom-prt s a kisebb fej vrshagymt. Amikor megftt, kiss kihtjk, belekeverjk a reszelt sajtot, s tojs nagysg gombcokat formlunk belle. Zsemlemorzsban megforgatva b, forr olajban kistjk.

Gombs blszn Pannnia sajttal stve

Hozzvalk: Blszn 60 dkg, olaj 8 cl, vrshagyma 5 dkg, gomba15 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. liszt 3 dkg, tejszn 1 dl, Pannnia sajt15 dkg, mustr, rlt bors, s;

Elksztse: A hrtyjtl megtiszttott blsznt megszrjuk rlt borssal, vkonyan megkenjk mustrral, majd egy ednybe fektetjk, s annyi olajat ntnk r, hogy ellepje. Htszekrnybe tesszk, s idnknt megforgatva 2-3 napon keresztl rleljk. Az gy elksztett blsznbl ngy egyforma szeletet vgunk, nagyon gyengn kiverjk s megszzuk. Kevs forr olajban angolosan kistjk. A visszamaradt olajban a kis kockkra vgott vrshagymt vegesre pirtjuk, hozzadjuk a vkonyra felszeletelt gombt, sval, rlt borssal, aprra vgott zldpetrezselyemmel fszerezzk s lepirtjuk. Kevs liszttel megszrjuk, kis ideig tovbb pirtjuk. A tejsznt hozzntve addig keverjk, amg krmszerv vlik, majd levesszk a tzrl. A blsznszeleteket egy tepsibe fektetjk. Tetejkn egyenletesen elosztjuk a ragut, majd mindegyiket befedjk egy-egy sajtszelettel. Forr stben a sajt olvadsig stjk. Prolt rizzsel vagy petrezselymes vajas burgonyval tlaljuk.

Gombs sajtsalta

Hozzvalk: Gomba         40 dkg, citrom 2 db, Pannnia sajt 20 dkg, ftt tojs 2 db, majonz 12 dkg, tejszn 1 dl, ketchup 3 dkg, fejes salta 11/2db, rlt bors, s;

Elksztse: A kockkra vgott gombt citromos, ss vzben megfzzk, leszrjk s kihtjk. A sajtot kockkra, a ftt tojst karikkra vgjuk s flretesszk. A majonzhez hozzadjuk a ketchupt s a tejsznt. Simra keverjk, sval, rlt borssal, citromlvel zestjk. Az elksztett mrtsba belekeverjk a hozzvalkat s lehtve, saltalevlre rendezve, citromkarikkkal dsztve tlaljuk.

Gcseji Csemege sajtos gngylt sertsszelet

Hozzvalk: Sertscomb 50 dkg, gpsonka 10 dkg, natr Gcseji csemege sajt 10 dkg, liszt 5 dkg, tojs 2 db, zsemlemorzsa 12 dkg, olaj 2 dl, rlt bors, s;

Elksztse: A sertscombbl ngy egyforma szeletet vgunk. Kiverjk, megszzuk s meghintjk rlt borssal. A sonkt s a sajtot kis kockkra vgjuk, s az elksztett hsokra halmozzuk. Ezutn a hsokat sszegngyljk, hstvel rgztjk, majd lisztbe, felvert tojsba s zsemlemorzsba forgatjuk. B, forr olajban kistjk. A hstt eltvoltjuk s a hsokat les kssel kb. 1 cm vastag szeletekre vgjuk. Hasbburgonyval vagy burgonyaprvel tlaljuk.

Gcseji sajtsalta

Hozzvalk: Fejes salta 2 db, jhagyma1/2 csom, retek1/2 csom, sonka10 dkg, ftt tojs 2 db, zldborsos Gcseji csemege sajt 15 dkg, kefir 2 dl, citrom1 db, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A megmosott saltaleveleket szrazra trljk, s kisebb darabokra tpjk. Az jhagymt s a retket megtiszttjuk, s vkony szeletekre vgjuk, tovbbi felhasznlsig a saltalevelekkel egytt htszekrnybe tesszk. A sovny sonkt vkony cskokra vgjuk, a ftt tojst karikkra szeleteljk. Ezutn elksztjk az ntetet. A zldborsos Gcseji csemege sajtot aprra daraboljuk, hozzadjuk a kefirt, sval, rlt fehr borssal, citromlvel zestjk, s fakanllal simra keverjk. A hozzvalkat s az ntetet vatosan sszekeverjk, htszekrnyben rleljk s jl lehtve tlaljuk.

Gcseji rakott burgonya sertshssal

Hozzvalk: Sertshs 40 dkg, vrshagyma10 dkg, zsr 6 dkg, burgonya 80 dkg, fstlt szalonna 5 dkg, ftt tojs 2 db, zldpaprika 10 dkg, paradicsom10 dkg, natr Gcseji csemege sajt 20 dkg, tejfl 2 dl, rlt kmny, majornna, pirospaprika, rlt bors, s;

Elksztse: A sertshst ledarljuk. A finomra vgott vrshagymt zsrban aranysrgra pirtjuk, hozzadjuk a darlt hst, sval, rlt borssal, rlt kmnymaggal, majornnval zestjk, s gyakori kevers mellett lepirtjuk. Megszrjuk pirospaprikval, kevs vizet ntnk hozz, s fed alatt puhra proljuk. A burgonyt ss vzben, hjban megfzzk, megtiszttjuk, s karikkra vgjuk. A fstlt szalonnt kis kockkra aprtjuk, serpenyben kistjk, s a burgonyt hozzadva tforgatjuk. A ftt kemny tojst karikkra vgjuk. Egy tepsit kizsrozunk, az aljra egy sor burgonyt tertnk, s a darlt hst egyenletesen elosztjuk rajta. Tetejt bebortjuk a felkarikzott ftt tojssal, a szeletelt zldpaprikval s paradicsommal. A natr Gcseji csemege sajtot kis kockkra vgjuk, s egyenletesen eltertjk a rakottas tetejn. Vgl meglocsoljuk tejfllel s megszrjuk pirospaprikval. Elmelegtett stben megstjk.

Gngylt vagdalths

Hozzvalk: Sertshs 40 dkg, zsmle 2 db, vrshagyma 5 dkg, olaj 3 cl, Pannnia sajt 15 dkg, tej 1 dl, zsr 3 dkg, pirospaprika, rlt bors, s;           

Elksztse: A darlt hst a tejbe ztatott, kinyomkodott zsemlvel, az aprra vgott, pirtott hagymval, sval, rlt borssal s pirospaprikval sszegyrjuk. Egy aluflia lapot megkennk zsrral s ujjnyi vastagon, tglalap alakban kinyjtjuk rajta a fszeres masszt. Bebortjuk a vkonyra szelt Pannnia sajttal, s a flia segtsgvel sszegngyljk. Tepsibe vagy tzll tlba fektetjk, forr stben kb. 40 percig stjk. Tlals eltt a flibl kibontjuk, felszeleteljk, s tlra tve meghintjk finomra vgott petrezselyemmel.

Habart tojs sajttal

Hozzvalk: Tojs 12 db, vaj 8 dkg, tejfl1 dl, reszelt Pannnia sajt 15 dkg, s;

Elksztse: A nyers tojsokat feltjk, s a tejsznnel egytt kevertlba tesszk. Megszzuk s felverjk. Egy ednyben vizet forralunk, ebbe egy kisebb ednyt helyeznk. Beletesszk a vajat, felolvasztjuk, belentjk a tojst, s csak akkor keverjk meg, amikor a tojs kezd sszellni. Ekkor hozzadjuk a reszelt sajt felt. Pr perc mlva, mikor a tojs sszellt, elmelegtett tlra tesszk, s a maradk reszelt sajttal megszrjuk.

Hideg csirkeslt hideg sajtmrtssal

Hozzvalk: Csirke 1.4 kg, Medve krmsajt 20 dkg, zsr 8 dkg, tejfl 1 dl, mustr 2 dkg, ketchup 2 dkg, citrom 11/2db,  metlhagyma 1 csom, zldpetrezselyem 11/2cs., majornna, rlt bors, s;

Elksztse: A megtiszttott s megmosott csirkt kvl-bell megszzuk. Belsejbe kevs majornnt hintnk, majd tepsibe fektetjk s lentjk forr zsrral. Kzepes hmrsklet stben addig stjk, ameddig a hs, sznt kap. Ekkor kevs vizet ntnk al, s gyakori locsolgatssal kszre stjk. A stbl kivve kihtjk, majd feldarabolva tlra rendezzk. Kzben elksztjk a hideg sajtmrtst. A Medve krmsajtot kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejflt, s habvervel simra keverjk. Sval, rlt borssal, mustrral, ketchuppel s kevs citromlvel zestjk. Belekeverjk az aprra vgott metlhagymt s a zldpetrezselymet. Jl lehtve a hideg szrnyashs mell knljuk.

Illatos fszeres csirke

Hozzvalk: Csirke 1.2 kg, liszt 6 dkg, olaj 8 cl, vrshagyma 12 dkg, paradicsompr 4 dkg, vargnya gomba 5 dkg, fehrbor 2-3 dl, zldpetrezselyem 1 cs., tejfl 2 dl, sonka 8 dkg, Pannnia sajt 12 dkg, bazsalikom, s;

Elksztse: A csirkt feldaraboljuk, megmossuk, szrazra itatjuk s beszzuk. Nhny percig llni hagyjuk, majd lisztbe mrtva kevs olajban pirosra stjk. A megslt csirkedarabokat egy tzll tlban szpen sorba rakjuk. A visszamaradt olajban megpirtjuk a finomra vgott vrs-hagymt, beletesszk a paradicsomprt, s jl tforrstjuk. Bazsalikommal, vgott zldpetrezselyemmel, felaprtott vargnya gombval fszerezzk, s fehrborral felengedjk. Amikor felforrt, a csirkre ntjk s aluflival letakarva, a stben puhra proljuk. Mikor a csirke megpuhult, a flit levesszk s rntjk az aprra vgott sonkval s reszelt sajttal elkevert tejflt. Visszatesszk a stbe, s addig stjk, ameddig a tejfl tforrsodik, s a sajt megolvad. Prolt rizzsel knljuk.

nyenc salta fstlt sajttal

Hozzvalk: Retek 12 dkg, vrshagyma 10 dkg, zldbab 12 dkg, cukor 1 dkg, paradicsom 10 dkg, uborka 10 dkg, fejes salta 2 db, olaj 4 cl, citrom 1 db, Karavn sajt 12 dkg, rlt fehr bors, s; 

Elksztse: A megmosott retket s a megtiszttott vrshagymt vkony karikkra szeljk. Kln-kln ednybe tve egyenletesen megszzuk, s nhny percig llni hagyjuk. A zldbabot kb. 2 cm-es darabokra vgjuk s gyengn ss, enyhn cukros vzben puhra fzzk, majd leszrve kihtjk. A paradicsomot s az uborkt karikkra vgjuk. A megmosott fejes salta leveleit kisebb darabokra tpjk. bls kevertlba tesszk a retket s a vrshagymt, majd hozzadjuk az sszes elksztett zldsget. Rntjk az olajat s a citromlevet, rlt fehr borssal fszerezzk. Tetejre reszeljk a fstlt sajtot, s az egszet fakanllal lazn sszekeverjk. Lefedve a htszekrnybe tesszk, s 2-3 rn keresztl htjk, hogy a salta zei jl sszerjenek.

nyenc zldsgtl gazdagon

Hozzvalk: Szeletelt Pannnia sajt 20 dkg, vrshagyma 10 dkg, fokhagyma 3 gerezd, padlizsn 20 dkg, cukkni 15 dkg, zldpaprika 2 db, gomba 20 dkg, paradicsom 10 dkg, zldbab 20 dkg, zldbors 20 dkg, tejfl 2 dl, petrezselyem, bazsalikom, rlt bors, s;   

Elksztse: Egy nagy serpenyben kevs olajon vegesre proljuk az aprra vgott vrshagymt, hozzadjuk a felcskozott zldpaprikt, a zldborst s a zldbabot. Fed alatt proljuk, majd a felkarikzott padlizsnt s cukknit, a szeletekre vgott gombt s a zzott fokhagymt is hozzadjuk. Ha flig puha, beletesszk a felszeletelt paradicsomot, zls szerint szzuk, borsozzuk, aprra vgott petrezselyemmel meghintjk s bazsalikomot adunk hozz. Egy jnai tlat kivajazunk, zsemlemorzsval meghintjk. Beletesznk egy rteg zldsget, bebortjuk sajtszeletekkel, s gy rtegezzk, amg a hozzvalk el nem fogynak. A tetejre ismt sajtszeleteket tesznk, vkonyan megkenjk tejfllel, s elmelegtett stben a sajt olvadsig stjk.

zes sajtgolycskk

Hozzvalk: Natr Gcseji csemege sajt 30 dkg, tejszn 2 dl, vrshagyma 5 dkg, ecetes uborka 8 dkg, zldpetrezselyem 1 cs. metlhagyma 1 csom, pirospaprika, fekete bors, s;

Elksztse: A sajtot villval megtrjk, majd a tejsznt hozzadva jl eldolgozzuk. A vrshagymt lereszeljk, s a darlt ecetes uborkval egytt a sajthoz keverjk. Sval, rlt borssal fszerezzk. A masszbl di nagysg golycskkat formlunk. zls szerint vegyesen meghempergetjk finomra vgott zldpetrezselyemben, metlhagymban, pirospaprikban s durvra darlt borsban. A klnbz szn golykat tlra rendezzk s knljuk.

Kaliforniai salta

Hozzvalk: Fejes salta 1 db, paradicsom 30 dkg, kapor 1 csom, zldpetrezselyem 1 cs. citrom 1 db, natr 15 dkg, Pannnia krmsajt, olvaolaj 5 cl, fokhagyma 2 gerezd, tejfl 2 dl, rlt fehr bors, s;   

Elksztse: A fejes saltt leveleire szedjk, megmossuk, s apr darabokra tpjk. A paradicsomot karikkra szeljk, a kaprot, a zldpetrezselymet s a citromfvet aprra vgjuk. Az egszet jl sszekeverjk, megntzzk citromlvel, s tlalsig a htszekrnyben htjk. Ezutn elksztjk a saltantetet. A Pannnia krmsajtot elkeverjk az olajjal, a lereszelt fok-hagymval, a finomra vgott vrshagymval s a tejfllel. Sval, rlt fehr borssal zestjk. Tlalskor a krmsajtos dresszinget nem ntjk r a saltra, hanem kln tlban knljuk.

Karavnsajtos paraj

Hozzvalk: Paraj (mirelit) 60 dkg, Karavn sajt12 dkg, vaj 8 dkg, liszt 5 dkg, tejszn 2 dl, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A parajt felolvasztjuk, levt lecsepegtetjk s sszekeverjk a lereszelt fstlt sajttal. A lisztbl s 5 dkg vajbl vilgos rntst ksztnk. lland kevers mellett hozzntjk a tejsznt, felforraljuk, majd belekeverjk a sajtos parajt. Sval, rlt fehr borssal zestjk. 1-2 perces forrals utn a tzrl levesszk, s a maradk vajat a tetejre morzsoljuk. Roston sltekhez, birka-, brny- s rhsokhoz adhat kret.

Karfiolos bbos hs

Hozzvalk: Sertskaraj 60 dkg, olaj 8 cl, zldpaprika 10 dkg, paradicsom 10 dkg, karfiol 30 dkg, fokhagyma 2 gerezd, fstlt szalonna 5 dkg, liszt 5 dkg, tej 2 dl, tejfl 2 dl, tojs 1 db, zldpetrezselyem 1 1/2cs. Pannnia sajt 10 dkg, szerecsendi, rlt fehr bors, s;           

Elksztse: A sertskarajt nyolc szeletre vgom, s enyhn kiverem. Beszom, kevs olajon pirosra stm, majd kevs vz hozzadsval fed alatt puhra prolom. Nyron egy zldpaprikt s egy paradicsomot is teszek hozz. Mg a hs puhul, elksztem a bbot. A karfiolt ss, fokhagyms vzben megfzm, leszrm. Az apr kockkra vgott szalonna zsrjt kiolvasztom. A szalonnakockkat flreteszem, a visszamaradt zsrbl a liszttel, a tejjel s a tejfllel sr besamelmrtst ksztek. Ha langyosra hlt, hozzadom a tojst, a szalonnt, az ttrt karfiolt, egy kevs aprra vgott petrezselyemzldet, rlt fehr borsot, szerecsendit, zls szerint st. A hsszeleteket egy enyhn olajozott tepsiben egyms mell helyezem, s a tetejkre halmozom a karfiolos krmet. Megszrom a lereszelt Pannnia sajttal, s forr stben pirosra stm. Burgonyaprvel tlalom.

Kelbimb tejfllel-sajttal stve

Hozzvalk: Kelbimb 80 dkg, vaj 6 dkg, tojs 2 db, tejfl 2 dl, reszelt Pannnia sajt 15 dkg, szdabikarbna, rlt bors, s

Elksztse: A kelbimbt enyhn ss vzben - amelybe egy kshegynyi szdabikarbnt is tesznk - megfzzk. A szdabikarbntl megtartja termszetes, lnk zld sznt. A kelbimbt leszrjk s lecsepegtetjk, majd egy vajjal kikent ednybe tesszk. Sval s rlt borssal zestjk. Az egsz tojsokat s a tejflt simra keverjk, hozzadjuk a reszelt sajt felt, enyhn megszzuk, s a kelbimbra ntjk. Tetejt a reszelt sajt msik felvel megszrjuk, s vajat morzsolunk r. Kb. 10-15 percig kzp-meleg stben stjk, hogy teteje szp piros legyen. Roston sltek mell ajnlhat kret.

Kemencben slt tojs sajttal s csirkehssal

Hozzvalk: Csirkemell 25 dkg, vrshagyma 5 dkg, vaj 6 dkg, prhagyma 8 dkg, zldpetrezselyem 1/2 cs. Gcseji csemege sajt 12 dkg, zldbors 8 dkg, tojs 8 db, tejfl 1 dl, liszt 5 dkg, Pannnia sajt10 dkg, egsz bors, borsikaf, s;

Elksztse: A kicsontozott csirkemellet kevs vzben feltesszk fni. Sval, egsz borssal fszerezzk s hozzadjuk a vrshagymt. Amikor a hs megftt, brt eltvoltjuk, s apr kockkra vgjuk. Serpenyben vajat hevtnk, beletesszk a vkony karikkra szelt prhagymt, s vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a hst, sval, borsikafvel, aprra vgott zldpetrezselyemmel zestjk, vgl hozzkeverjk a kisebb darabokra vgott Gcseji csemege sajtot s a ftt zldborst. A ragut tovbbi felhasznlsig flretesszk. A tojsok srgjt a tejfllel s a sval simra keverjk, hozzadjuk a lisztet s a habb vert tojsfehrjket. Egy nagyobb serpenyben felforrstjuk a vajat, rntjk a tojst, s forr stben 3-4 percig stjk. A stbl kivve az omlett kzepre halmozzuk a ragut, s szorosan sszegngyljk. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, s gazdagon megszrjuk reszelt Pannnia sajttal.

Ketchups tojstokny

Hozzvalk: Ftt tojs 6 db, vaj 6 dkg, vrshagyma 10 dkg, tejfl 2 dl, rizs 16 dkg, ketchup10 dkg, Karavn sajt15 dkg, szerecsendi, rlt fehr bors, s

Elksztse: A kemnyre ftt tojsokat felszeleteljk. Az aprra vgott vrshagymt kevs vajban rzsasznre pirtjuk. Hozzadjuk a tojst, felengedjk tejfllel s megszzuk. Mrskelt tzn addig fzzk, amg a tejfl felmelegszik. A rizst megfzzk, sszekeverjk a ketchuppel s 3 dkg olvasztott vajjal. rlt fehr borssal, reszelt szerecsendival s kevs sval zestjk. Egy mlyebb tzll ednyt kivajazunk, beletesszk a ketchups rizst, majd a kzepbe kis fszket ksztnk. Ebbe ntjk a mr elksztett tojst. Reszelt sajttal gazdagon meghintjk, tetejre kis vajdarabokat tesznk, s kzpmeleg stben szp pirosra stjk.

Kirlyi csirkemell

Hozzvalk: Csirkemell 60 dkg, konyak 6 cl, tej 2 dl, szeletelt Pannnia sajt 20 dkg, dibl 10 dkg, rlt bors, s;          

Elksztse: A brtl, csontjtl elvlasztott csirkemelleket kiverjk, szzuk, borsozzuk s kb. 10 percig 3cl konyakkal zestett tejben ztatjuk. A lecsurgatott csirkeszeleteket vajban majdnem puhra stjk. Tzll tlba szedjk, lentjk a pclvel, ismt 3 cl konyakot ntnk r. Befedjk szeletelt Pannnia sajttal, darlt dival meghintjk s elmelegtett stben kb. 20 percig stjk. Burgonyaprvel, saltval tlaljuk.

Korhely zsemle

Hozzvalk: Zsemle 6 db, fehrbor 3 dl, karika kolbsz 36, Pannnia sajt 18 szelet, liszt 10 dkg, tojs 3 db, reszelt Pannnia sajt 12 dkg, olaj 3 dl, s;

Elksztse: Az enyhn szikkadt zsemlket 4 korongra vgjuk, majd borba ztatjuk, vigyzva arra, hogy ne zzanak el. A zsemlekorongok kz 2 db papriks kolbsz karikt s 1 szelet sajtot tesznk. A megtlttt zsemlt szorosan sszefogjuk, lisztbe, majd felvert tojsba forgatjuk, reszelt sajtba mrtjuk, s forr olajban ropogsra stjk. A maradk reszelt sajtot a forr zsemle tetejre szrjuk.

Korona az "ajtk" kirlynjvel

Hozzvalk: Vaj 20 dkg, liszt 10 dkg, tejfl 1 dl, reszelt Pannnia sajt 15 dkg, tehntr 10 dkg, darlt slt hs vagy sonka 20 dkg, tejfl 1.5 dl, tojs 1 db, rlt kmny, s;        

Elksztse: A puha vajat elkeverjk a liszttel, a tejfllel s sval. Jl sszedolgozzuk, s legalbb egy rra htbe tesszk. Ezutn a tehntrt sszekeverjk a darlt sonkval, 11/2dl tejfllel, egy egsz tojssal s 10 dkg reszelt sajttal. Megszzuk, s rlt kmnnyel zestjk. A kemny tsztt lisztezett deszkn 1 cm vastag tglalapformra nyjtjuk. Egyenletesen rkenjk a tltelket, s mintha beigli lenne, szorosan feltekerjk. A rudat kb. 2 cm vastag szeletekre vgjuk, kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszk, tetejt 5 dkg reszelt Pannnia sajttal meghintjk. Elmelegtett stben vilgosbarnra stjk.

Kmnyes gcseji nyelvsalta

Hozzvalk: Karfiol 10 dkg, sprga10 dkg, uborka 10 dkg, paradicsom10 dkg, fstlt nyelv 20 dkg, kmnyes Gcseji csemege sajt 15 dkg, majonz 12 dkg, joghurt 2 dl, citrom 1 db konyak 2 cl, torma 2 dkg, cukor1 dkg, s;

Elksztse: A karfiolt ss vzben puhra fzzk. A sprgt 2-3 cm-es darabokra vgjuk s enyhn cukros, ss vzben szintn megfzzk. Az uborkt s a paradicsomot karikkra szeleteljk. A ftt, fstlt nyelvet vkony szeletekre vgjuk. A sajtot aprbb kockkra daraboljuk. Az gy elksztett hozzvalkat kevertlban vatosan sszekeverjk, vigyzva, nehogy sszetrjenek. A majonzzel elkeverjk a joghurtot, citromlvel s konyakkal zestjk, majd reszelt tormt adunk hozz. A mrtst a saltra ntjk s sszekeverjk. Jl lehtve tlaljuk.

Klnleges sajtkrmmel tlttt hideg paradicsom

Hozzvalk: Paradicsom 8 dkg, paradicsompr 5 dkg, sonka 15 dkg, Pannnia sajt 15 dkg, fejes salta 1.25, tej, s, rlt fehrbors, oregn;

Elksztse: Az egyforma nagy paradicsomokat kivlogatjuk. Nhny msodpercre forrsban lv vzbe tesszk - gy brt knnyen eltvolthatjuk. A brtl megtiszttott paradicsomok tetejt levgjuk, belsejket vatosan kikaparjuk gy, hogy tlthetek legyenek. Belsejket gyengn megszzuk, s egy kevs rlt fehr borssal meghintjk. Tovbbi felhasznlsig a htszekrnybe tesszk.

A paradicsomprt, a finomra vgott vagy darlt sonkt s a reszelt sajtot sszekeverjk, megszzuk s oregnval fszerezzk.

Ezt a tltelket zlsesen a paradicsomokba tltjk, a paradicsomok levgott kalapjt visszahelyezzk, majd htbe tve, jl lehtjk.

Megmosott s leszrtott saltalevelekre tlaljuk, pirts kenyeret adunk mell.

Makarni hziasan

Hozzvalk: Makarni 25 dkg, vaj 8 dkg, reszelt Pannnia sajt 20 dkg, ketchup1 dl, s;

Elksztse: A makarnit b, ss vzben kifzzk, majd leszrjk. A forr tsztt lbasba ntjk, apr vajdarabkkat tesznk r, majd rszrjuk a reszelt sajt felt. Nem keverjk meg, csak fedvel letakarva jl sszerzzuk. Tlra bortjuk, tetejre ntjk a ketchupt s meghintjk a maradk reszelt sajttal. Prolt szrnyas-, serts- s marhahsokhoz kitn kret.

Makarnisalta ktfle sajttal

Hozzvalk: Makarni 20 dkg, marinlt 10 dkg, paradicsompaprika, csemege uborka 5 dkg, Gcseji 10 dkg, csemege sajt, Karavn sajt 10 dkg, majonz 20 dkg, joghurt 2 dl, citrom 1db, rlt fehr bors, s;

Elksztse: A makarnit enyhn ss vzben megfzzk, leszrjk, lecsepegtetjk s egyforma nagy, kisebb darabokra vgjuk. Cskokra vgjuk a marinlt paradicsompaprikt, a csemege uborkt s a Gcseji csemege sajtot. A majonzt kevertlba tesszk, hozzntjk a joghurtot, rlt fehr borssal, sval, citromlvel zestjk. A mrtst simra keverjk, beletesszk a makarnit s a tbbi hozzvalt, majd fakanllal lazn tkeverjk. Vgl a salta tetejre reszeljk a fstlt Karavn sajtot. Jl lehtve tlaljuk.

Mandarinos sajtkoktl

Hozzvalk: Majonz 12 dkg, tejszn 5 cl, porcukor 2 dkg, Gcseji natr sajt 15 dkg, citrom 1 db, mandarin 2 db, fejes salta 1/2 fej, reszelt Pannnia sajt 5 dkg, s, fehrbors;

Elksztse: A majonzt kevertlba tesszk, hozzadjuk a tejsznt, majd sval, porcukorral, citromlvel s rlt fehr borssal zestjk, s nagyon jl sszekeverjk.

A Gcseji sajtot s a meghmozott almt kis kockkra vgjuk. A mandarint megtiszttjuk, s gerezdekre szedjk. Az gy elksztett anyagokat a majonzes ntetbe keverjk.

A megmosott fejes salta leveleket metltre vgjuk, s a kehely poharak aljra elosztjuk. Rtesszk az elksztett koktlt, tetejt egy-egy mandarin gerezddel s kevs reszelt sajttal dsztjk.

Jl lehtve tlaljuk.

Mediterrn csirkemell

Hozzvalk: Csirkemell 60 dkg, fstlt szalonna 8 dkg, vrshagyma 15 dkg, fokhagyma 1 gerezd, olaj 5 cl, paradicsompr 10 dkg, Pannnia sajt 10 dkg, zslya, kakukkf, leves-por, rlt bors, s;          

Elksztse: A csirkemellrl a brt eltvoltjuk, s a kicsontozott hst enyhn kiverjk. Kevs sval s rlt borssal bedrzsljk. A zslyt megmossuk, a leveleket lecsipkedjk. Nhny zslyalevelet a csirkemellekre helyeznk, majd 2-2 szalonnaszelettel krbetekerjk, s fogvjval megtzzk. A hstekercseket megforrstott olajon krs-krl elstjk. A serpenybl kivve szzuk, borsozzuk. A visszamaradt zsiradkon az apr kockkra vgott hagymt s a zzott fokhagymt vegesre proljuk. Hozzadjuk a paradicsomprt s a kakukkfvet, sval, borssal, leves-porral zestjk s sszeforraljuk. A paradicsommrtst egy tzll tlba ntjk, belehelyezzk a csirkemelleket, majd kb. 200 fokra elmelegtett stben 20 percig stjk. Ezutn megszrjuk a lereszelt Pannnia sajttal, visszatoljuk a stbe, s mg kb. 10 percig stjk. Prolt rizzsel fogyasztjuk.

Mediterrn rntott csirke

Hozzvalk: Csirke 1.2 kg, olaj 3 dl, citrom 1.5 db zldpetrezselyem 1.5 cs., liszt 10 dkg, tojs 2 db, Pannnia sajt 10 dkg, zsemlemorzsa 10 dkg, rlt bors, s;

Elksztse: Zomncozott vagy porcelnednybe olajat tesznk, citromlvel sszekeverjk, majd sval, rlt borssal, aprra vgott zld-petrezselyemmel fszerezzk. Beletesszk a feldarabolt csirkt, s htszekrnyben 4-5 rn keresztl rleljk. Nhnyszor megforgatjuk, hogy a pcl mindenhol egyformn rje. Miutn a pclbl kiemeltk, lecspgtetjk, lisztbe, felvert tojsba s 10 dkg reszelt Pannnia sajttal sszekevert zsemle-morzsba bundzzuk. Felhevtett olajban, mrskelt tzn, lefedve kszre stjk. Kretnek slt hasbburgonyt adunk hozz.

Nizzai padlizsn

Hozzvalk: Padlizsn 1 kg, olvaolaj 8 cl, vaj 5 dkg, liszt 5 dkg, tej 5 dl, reszelt Pannnia sajt 20 dkg, gomba 20 dkg, oregn, rlt fehr bors, s; 

Elksztse: A hjas padlizsnt fa vagy manyag kssel kb. 1 cm vastag karikkra szeleteljk, s beszva 1 rt llni hagyjuk. Ezutn a szeleteket vzzel lebltjk, leszrtjuk s felforrstott olvaolajban mindkt oldalukat aranybarnra stjk. A padlizsnkarikkat egy tzll tl aljba fektetjk. Elksztjk a besamelmrtst, sval, rlt fehr borssal, oregnval zestjk, bsgesen kevernk bele reszelt Pannnia sajtot s vajon prolt champignon gombt. A besamelt a padlizsngyra tertjk, tetejt megszrjuk a maradk reszelt sajttal, s forr stben pirosra stjk.

Olasz nyelvsalta

Hozzvalk: Ftt, fstlt marhanyelv 20 dkg, alma 10 dkg, uborka 10 dkg, burgonya (ftt) 10 dkg, majonz12 dkg, tejszn 1 dl, ketchup 3

 
Naptr
2024. December
HKSCPSV
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints