marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
Rama konyha

Tárkonyos rokfortkrémmel töltött gomba

Hozzávalók: 10 dkg RAMA margarin, 30 dkg rokfortsajt, 8 db közepes gombafej, 1 db vöröshagyma, 1 db citrom, 1 szál friss tárkony, őrölt fehér bors, retek, töltött olívabogyó, metélőhagyma, petrezselyem, só.

Elkészítés: A szép fehér gombafejeket citromos, sós vízben pár perc alatt megfőzzük, majd ruhaszalvétával leszárítjuk és félretesszük. Az áttört rokfortot finomra vágott tárkonnyal, vöröshagymával, sóval, borssal ízesítjük, és a margarinnal együtt simára keverjük. A tárkonyos rokfortkrémet habzsák segítségével a gombafejekbe töltjük. Retekkel töltött olívabogyóval, metélőhagymával és petrezselyemmel díszítjük, majd tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Töltött karalábé sonkával

Hozzávalók: 5 dkg RAMA margarin, 4 db zsenge karalábé, 10 dkg besamelmártás, 10 dkg marhasonka, 10 dkg póréhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl majonézmártás, őrölt fehér bors és só.

Elkészítés: A megtisztított karalábékat enyhén sós vízben megfőzzük. Miután kihűlt, a belsejét karalábévájóval kiszedjük. A sonka felét és a karalábé belsejét finomra daráljuk, margarinnal és besamelmártással jól elkeverjük. Petrezselyemmel, borssal, sóval ízesítjük, és a karalábékba töltjük. A tetejét meghintjük a maradék metéltre vágott sonkával. A majonézmártásba beleforgatjuk a vékony karikákra vágott póréhagymát. Tálaláskor a töltött karalábékat körülöntjük a póréhagymás majonézmártással.

Csokoládés kocka

Hozzávalók 12 szelethez:

A tésztához: 12,5 dkg RAMA margarin, 17,5 dkg étcsokoládé, 22,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojás, 12,5 dkg liszt, 7,5-7,5 dkg darabolt dió és mogyoró, 1 csipet só, margarin a tepsi kikenéséhez.

A mázhoz: 10 dkg diós nugátdarab, fél dióbelek a díszítéshez.

Elkészítés: A margarint alacsony hőfokon megolvasztjuk hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét, majd folyamatosan keverve, lassú tűzön főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat. Habverővel addig verjük, míg a cukor feloldódik benne. Hozzászitáljuk a lisztet, és belekeverjük a dió- és mogyoródarabkákat. A tésztát a margarinnal kikent formába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben 200°C-on 30-40 percig sütjük. A süteményt még forrón 12 db kockára vágjuk, a diós nugátot vízgőz felett megolvasztjuk, minden kockára egy-egy teáskanálnyit cseppentünk belőle és dióbéllel díszítjük.

Forraltboros háromszögek

Hozzávalók 32 szelethez:

A tésztához: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 dl vörösbor, 1 zacskó forraltbor-fűszer (fahéj, szegfűszeg, citromhéj), 15 dkg reszelt csokoládé.

A mázhoz: 25 dkg porcukor, a sütemény meghintéséhez 8 dkg darabolt mandula, 1 evőkanál reszelt étcsokoládé.

Elkészítés: A margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot addig keverjük, míg a cukor feloldódik. Ekkor egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és az egészet habosra keverjük. A sütőport a lisztbe vegyítjük, beleszitáljuk a tojásos margarin-masszába, és jól összedolgozzuk. A vörösbort a fűszerekkel együtt felforrósítjuk, és kb. 4 cl-t a csokoládéval együtt a tésztához keverünk. Egy lapos tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük, majd elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben 175°C-on 25-30 percig sütjük. A maradék forralt borban feloldjuk a porcukrot, és a kihűlt süteményre öntjük. Megpirítjuk a mandulát, és a reszelt csokoládéval együtt meghintjük vele a sütemény.

Joghurtos gyümölcs szelet

Hozzávalók 16 szelethez: 10 dkg RAMA margarin, 15 dkg liszt, 8 dkg darált mandula, 1 teáskanál sütőpor, 8 dkg cukor, 1 csipet só, 1 db tojás, 30 dkg fagyasztott málna, 4,5 dl joghurt, 15 dkg cukor, 1 csipet só. 1 teáskanál reszelt citromhéj, 7,5 cl citromlé, 2 evőkanál pálinka vagy aroma, 6 lap fehér zselatin, 2,5 dl habtejszín, 1,25 dl málnalé, fél csomag tortazselé por.

Elkészítés: A lisztből, a sütőporból, a mandulából, a cukorból, a sóból és a tojásból sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 1 órahosszat hideg helyen pihentetjük. A tésztát két fólia között a sütőfólia méretére nyújtjuk, kibéleljük vele a formát úgy, hogy az oldalán is tészta legyen. Előmelegítet sütőben 200°C-on 25 percig sütjük. Kiolvasztjuk a málnát, összekeverjük a joghurtot, a cukrot, a sót, a citromhéjat, a citromlevet és a pálinkát. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, lecsöpögtetjük, kis tűzön feloldjuk, és a joghurtmasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is óvatosan hozzákeverjük. A málna 2/3-ad részét a tésztára terítjük, és rákentjük a joghurtkrémet. A torta tetejét a maradék málnával díszítjük. A málnaléből és a tortazselé porból mázat készítünk és bevonjuk vele a tortát.

 

 
Naptár
2024. Október
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?