marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
Friss receptek

                                         

Emeletes lvezet

Hozzvalk:

1.rteg: 4 tojsbl piskta.  /kerek formban stm/                                      

2.rteg:20 dkg tr. 15 dkg porcukor, 2 dl tejszn, 1 cs.vanlis cukor.                                                          

3. rteg.2 cs.Aranka vanlia krmpor, 5 dl tej, 1 cs.vanlia cukor.                                                                         

4.rteg:2 dl tejszn, 5 dkg porcukor.                                 

Elksztse:                                                         

A 4 tojsbl pisktt stnk.A trt sszekeverem a porcukorral,a vanlis cukorral,majd a habb vert tejsznnel,s rkenem a kihlt pisktra.Az Aranka krmport a tejjel elektromos habvervel j sokig keverem.Ezt a ttkrm tetejre simtom.A tejsznt felverema porcukorral s a vanlis krmre kenem.Csoki dart szrok a tetejre.Htbe teszem tlalsig.                                                                    

Holland Piskta

Hozzvalk:


A tszthoz:

20 dkg Rama Stmargarin

2 kvskanl stpor

30 dkg finomliszt

2 db tojs

1 kvskanl reszelt citromhj

1 csomag vanlis cukor

27,5 dkg kristlycukor

 

A forma kikenshez:

Rama Stmargarin

 

A dsztshez: porcukor.

   

Elkszts:            

A margarint, a cukrot, a vanliscukrot s a citromhjat habvervel vagy kzi kevervel addig keverjk, amg a cukor fel nem olddik. Egyms utn belekeverjk a tojsokat s 4 evkanl vizet, majd az egszet habosra felverjk.A lisztet s a stport sszekeverjk, beleszitljuk a margarinos-tojsos masszba, majd elkeverjk. A stlapot margarinnal kikenjk, a tsztt belentjk. A 175-200 C fokra elmelegtett stben, 12-15 percig stjk.A stemnyt a sts utn kzvetlenl kb. 5 cm-es nagysg ngyzetekre vgjuk s hlni hagyjuk. Rcsot helyeznk a stemnyre, megszrjuk porcukorral, majd a rcsot vatosan leemeljk.                              

 

Vaniliakrmes kakas szelet

Hozzvalk

A tszthoz: 60dkg liszt,1/2 teskanl szdabikarbna,1 csipet s,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,2 db tojs,5 dkg kaka,2 dl tej. A krmhez:8 dl tej,3 csomag vanlis cukor,15 dkg liszt,25 dkg margarin,25 dkg porcukor.

Elksztse

A 60dkg lisztet sszedolgozzuk a szdabikarbnval, csipetnyi sval, margarinnal, porcukorral, egsz tojsokkal, kakaval s 2 dl tejjel. A kapott tsztt ngy egyenl rszre osztjuk, s lisztezett deszkn kinyjtjuk.A lapokat olajjal kikent tepsire helyezzk s 180 fokos stben egyenknt megstjk. A krmhez felforraljuk a 8 dl tejet a porcukorral, a vanlis cukorral. A lisztetelkeverjk kevs forr tejjel, s a tbbi zestett tejhez adjuk. Nhny percig lland kevergets mellett fzzk,hogy sr masszt kapjunk. Egy kevertlban kikeverjk a margarint 25dkg porcukorral, s aprnknt hozzadjuk a kihlt lisztes masszt. A lapokat ezzel a krmmel rtegezzk, s legalbb 3-4 rra a htbe helyezzuk. Porcukorral meghintve tlaljuk.

Kkusz szelet

Hozzvalk

8 db tojs, 8 kanl langyos vz, 40dkg cukor,2 evkanl kaka, 25 dkg liszt, 1/2 csomag stpor.

Tltelk

4 dl tej, 4 ppozott kanl liszt, 20 dkg rma, 20 dkg cukor, 5 dkg kkusz reszelk.

Elkszts

8 tojssrgjt, langyos vzzel, s cukorral kikeverjk. Hozzadjuk a 2 kanl kakat, a stporral elkevert lisztet. vatossan belekeverjk, a 8 tojsfehrjbl felvert habot. Stpaprral blel tepsibe ntjk, s elmelegtett stben/170 fokon/25-30 percig stjk.A krmhez felforraljuk a tejet,folyamatos kevergetssel bele szitljuk a 4 kanl lisztet,srre fzzk,kihtjk. A rmt 20 dkg cukorral habosra kevernk,s hozzadjuk a kihlt masszt,s az 5 dkg kkusz reszelket,sszekeverjk,s a kett vgott tsztt megtltjk a krmmel. Tetejre csoki ntetett ksztnk.

Kata szelet

Hozzvalk

Hozzvalk a tszthoz:15 dkg zsr,15 dkg cukor,50 dkg liszt,1 csomag stpor,3 tojssrgja,kevs tej.
Krm hozzvali:2 evkanl lekvr,2 evkanl kaka,2 rum aroma,10dkg porcukor,10 dkg rama.
Tetejre:3tojsfehrje,20 dkg cukor,csokireszelk.


Elkszts

A 15 dkg zsrt 3 tojssrgval 1 csomag stporral s 15dkg cukorral kikevernk,50 dkg lisztet adunk hozz s annyi tejjel sszedolgozzuk hogy knnyen nyjthat legyen.3 lapot stnk belle.
Krm:Az egyik lapot sszetrjk aprra,s kevs vanlis meleg tejbe sztatjuk,azutn hozzadunk 2 evkanl lekvrt,2 kanl kakat ,a 2 rumaromt,a 10dkg porcukrot,10dkg ramt,az egszet kikeverjk s megkenjk a lapot.
Tetejre:3 tojsfehrjt 20dkg cukorral gz fltt felverjk.A tszta tetejre simtjuk,s csokireszelkkel megszrjuk.

Kvs tekercs

Hozzvalk


A tszthoz:
2 dl lefztt kv (cukor nlkl), 1 evkanl rum,6 dkg kakapor, 40 dkg hztartsi keksz, 3 dkg porcukor.
A krmhez:
15 dkg Rama stmargarin,3 dkg kkuszreszelk,9 dkg folykony mz, 1 csomag vanlis cukor, 6 dkg porcukor.

PTTYSKE

Hozzvalk:

1kg keksz,1 rum aroma,1,5 rma,3 dl tej,2-3 evkanl liszt, 20-30 dkg cukor.5 dkg kaka.

Elksztse: 35 perc altt

A kekszet apr darabokra zzuk/nyjtfval/,s meglocsoljuk rum aromval. A tejet ,cukrot, kakat s a lisztet sszefzzk/kb 5 perc/ ekkor beletesszk a margarint s jra felforraljuk. Rntjk a forr krmet a kekszre. Kiblelnk 3 zgerinc formt folpack-kal,beletesszk a masszt a formba,s 1-2 rra htbe tesszk,szeleteljk,s tlaljuk.

 

 

119. Sonkatekercs.

1

/  kilogramm lisztet, mindezt kavard el jl,

Kavarj le kt kanl vajat. Keverj bele hat tojs srgjt, vgy hozz

4

vgre a hat tojs habb vert fehrjt, s tedd vajjal kikent tepszibe. Kend el, hogy flujjnyi vastagsg legyen s tedd

a stbe. Addig egy darab ftt sonkt finomra meg kell vgni s egy darab sajtot megreszelni. Ha a tszta flig

kislt, vedd ki a stbl, szrd r a vagdalt sonkt s sajtot, locsold meg nhny kanl tejfllel, tedd vissza a

stbe, hogy megsljn. Ha megslt, szlt hajtsd fl kssel s gy szpen hengertsd az egsz tsztt ssze. A

tekercs tetejt kend meg tejfllel s hintsd meg sajttal. Tedd mg vissza egy pr percig a stbe, s ha fltlalod,

les kssel ujjnyi vastagsgra vgd fl.

Baconos pogcsa

Hozzvalk:

            50 dkg liszt

            10 dkg darlt bacon

            5 dkg Rama margarin

            15 dkg burgonya

            2,5 dl tej

            2,5 dkg leszt

            cukor, s

A lisztet sszekeverem a ftt, ttrt burgonyval s a sval. Kzben a tejbe egy kevs cukrot teszek, meglangyostom s felfuttatom benne az lesztt, amihez adok 1-2 kanl lisztet is. sszekeverem a kt rszt, s jl sszegyrom. A bacont ledarlom s sszekeverem a margarinnal. A tsztt kinyjtom, rkenem a baconos margarint s hajtogatom. Pihentetem, s jra hajtogatom. Ezt 10 percenknt 3-szor megismtlem. Kinyjtom, tetejt bevagdosom, kiszaggatom, tojssal megkenem s 200 C-os stben megstm.

 

 
Naptr
2024. Oktber
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints