marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
A hónap Állata

A hónap Állata a Sertés:)

Mivel ez az időszak a disznóvágások ideje igy néhány sertésreceptet osztok meg veletek.

Rakott szelet
        
  Hozzávalók:
  0,5 kg sertéscomb vagy karaj
  3 db zsemle
  1 tojás
  kevés tej
  rozmaring
  petrezselyemzöld
  ízlés szerint só
                
  0,5 kg sertéscombot vagy karajt szép vékony szeletekre
  vágunk, kiverjük, hártyás széleit bevagdossuk,
  megsózzuk, és majoránnával meghintve állni hagyjuk. 3 db
  tejbe áztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét ,
  összedolgozunk egy tojással, kevés sóval, rozmaringgal
  és apróra vágott petrezselyemzölddel. Egy hőálló tálat
  vagy tepsit kikenünk olajjal, majd a hússzeleteket a
  zsemlés masszával megkenve úgy rakjuk egymás mellé, hogy
  formája egybesült vagdaltra emlékeztessen. Kevés
  fölmelegített olajjal leöntve, az edény födelével vagy
  alufóliával betakarva megsütjük, tálaláskor úgy
  adagoljuk, hoyg minden hússzeletre töltelék is jusson. A
  zsemlés masszát gazdagíthatjuk kevés párolt gombával,
  durvára reszelt almával, kockára vágott kemény tojással
  vagy valamilyen zöld zöldséggel. Párolt zöldségfélével,
  petrezselymes, sült burgonyával vagy burgonyapürével
  körítjük, mindíg kínáljunk hozzá tetszés szerinti
  salátát is.
         

Gyuvecs 

4-5 személyre

60 dkg sertéspörkölt
20 dkg rizs
30 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
30 dkg padlizsán
3 dl tejföl
3 dkg vaj


A rizst főzd meg. Az előkészített padlizsánt, a meghámozott
paradicsomot és a kicsumázott zöldpaprikát karikázd fel.
Egy kivajazott tűzálló tálba teríts egy réteg rizst, tegyél
rá paradicsomot, zöldpaprikát, padlizsánt, erre néhány kanál
pörköltet, majd tejfölt és újra rizst. Folytasd ezt a rétegezést,
amíg a hozzávalók tartanak, a tetejére tejföl és paradicsom
maradjon. A maradék vajat morzsold a gyuvecs tetejére, és
előmelegített forró sütőben süsd, amíg a teteje meg nem pirul.

Hagymás pecsenye      
                         
Hozzávalók:                        
4 szelet, ujjnyi vastag, sovány                            
sertéstarja,                         
2 nagy fej vöröshagyma,                        
4 evokanál olaj,                        
1 evokanál mustár,                        
2 evokanál liszt,                         
ízlés szerint só és törött fekete bors.                        
                                                        
A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük,                         
borssal meghintjük és félretesszük. A hagymát tisztítás                         
után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evokanál forró                         
olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedovel                         
letakarva üvegesre pároljuk. Az edényben lefedve hagyjuk                         
tálalásig. A mustáros hússzeleteket megsózzuk, majd                         
lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen, eros                         
lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még                         
meleg párolt hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal                         
tálaljuk. Jó, ha elore elkészítjük a salátát vagy a                         
köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll,                         
megkeményedig. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor a sült                         
hússzeleteket a serpenyoben hagyjuk, és fél pohár vizet                         
ráöntve, fedo alatt 15-20 percig pároljuk. Ily módon                         
akár másnap is tálalhatjuk, biztosan puha marad. Nagyon                         
finom hozzá a különféle zöldségekbol készített vegyes                         
köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs.

Húsos rakott burgonya
   
 Hozzávalók:
 személyenként 2 szelet karaj vagy tarja
 1-1,5 kg burgonya
 3-4 közepes vöröshagyma
 2-4 dl tejföl
 só, bors, pirospaprika, zsíradék
                
 A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg
 húsklofolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és
 pirospaprikával beszorjuk a szeletek mindkét oldalát. A
 húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és
 4-5 miliméteres karikákra vágjuk. A kizsírozott tepsibe
 behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a
 vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal. Kb. két
 sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!),
 ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a
 burgonyarétegek rakását. Az utolsó sorra ráöntjük a
 maradék teljfölt. Alufóliával letakarjuk és
 előmelegített sütőben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 órát
 sütjük. Ha a hús és a burgonya megsült, fólia nélkül egy
 kicsit pirítjuk a rakott burgonya tetejét.

Tormával töltött rántott szelet

Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evőkanál ecetes torma, 2 evőkanál juhtúró, 1 evőkanál sűrű tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A hússzeleteket húskalapáccsal vékonyra kiverjük, szélüket több helyen bevagdaljuk. Az ecetes tormát, a juhtúrót, a tejfölt, kevés cukrot és a sót összekeverjük, majd mindegyik szelet húst egyenként megkenjük a krémmel. Szorosan összegöngyöljük, mint a palacsintát szokás, hústűvel meg is tűzzük, hogy ne essen szét, ezután lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. 170 fokra felhevített olajba tesszük a négy hústekercset, és 7-8 perc alatt szép pirosra megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, és burgonyapürét vagy párolt rizst kínálunk mellé. Egyszerűen és gyorsan készíthető, ízletes étel.

Rozmaringgal pácolt disznó 2-3 személyre

40 dkg sovány sertéshús
2 fej vöröshagyma
1,5 dl olaj
liszt
rozmaring


A sertéshús szeleteket sózd be és klopfold ki. 1 dl olajból
készíts páclevet az elmorzsolt  rozmaringgal és a megtisztított,
vékonyra felszeletelt vöröshagymával. Hűtôszekrénybe téve ebben
a lében érleld a húst   10-12 órán át, és közben legalább egyszer
forgasd át a szeleteket, hogy egyenletesen pácolódjanak. Sütés
előtt a húsról csorgasd le az olajat, a hagymadarabokat pedig
kapard le. A szeleteket forgasd lisztbe, s 1-2 milliméternyi forró
olajon mindkét oldalukat süsd pirosra.
Rozmaring helyett más fűszerekkel, esetleg kombinációikkal is érdemes
kipróbálni. 

Rizses paprikás
                                   
Hozzávalók:                        
40 dkg sovány sertéshús,                        
6 db zöldpaprika,                        
2 db nagyobb paradicsom,                        
1 nagy fej vöröshagyma,                        
15 dkg rizs,                        
2 dl tejföl,                        
5 dkg füstölt szalonna,                        
1 evokanál piros fuszerpaprika,                        
2 gerezd fokhagyma,                        
1 evokanál vegeta (vagy 2 húsleveskoca),                        
1/2 mokkáskanál törött fekete bors,                        
kevés só.                        
                                                        
A megmosott rizst szurokanálba öntjük, és fél órára                         
vízbe áztatjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra                         
összevágjuk, majd a zsírját kisütjük. Megfonnyasztjuk                         
rajta a finomra metélt vöröshagymát, és a tuzrol lehúzva                         
belekeverjük a pirospaprikát meg a zúzott fokhagymát.                         
Ezután ráöntünk 2 evokanál vizet, és visszatesszük a                         
tuzre. Rárakjuk a megmosott, letörölgetett és kis                         
kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.                         
Aláöntünk 5 dl vizet, beleszórjuk a vegetát és a borsot,                         
ezután fedo alatt félpuhára pároljuk. Közben a                         
zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a                         
paradicsomot szintén karikákra vágjuk. Tuzálló tál                         
aljára terítjük a lecsöpögtetett nyers rizs felét, ezen                         
elosztjuk a pörkölt egyharmadát, és a zöldpaprika                         
felével beterítjük. Kevés tejföllel meglocsoljuk, erre                         
ismét pörkölt kerül. A rétegezést rizzsel folytatjuk, és                         
a tetejére borítjuk a megmaradt pörköltet, a tejfölt, és                         
a paprikakarikákat. Végül lelocsoljuk a tejföllel,                         
befedjük a paradicsomszeletekkel, és befedve toljuk az                         
elomelegített, forró sütobe. Legalább 1 órán keresztül                         
közepes lángon pároljuk.                 
                       

 
Naptár
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?