marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
Sertshsbl

des-savany serts   

 

Hozzvalk:

·  Negyed kil zsrtalan sertshs

·  Egy kis fej hagyma

·  Kt zldpaprika

·  Egy srgarpa

·  Kt karika anansz, vagy hasonl mennyisgû ananszkocka

·  Ht evõkanl olaj

·  Egy tojssrgja

·  Egy evõkanl cherry

·  Egy evõkanl szjamrts

·  Msfl evõkanl kukoricaliszt

·  Kt pohr vz

·  Ngy evõkanl paradicsommrts

·  Hrom evõkanl ecet

·  Hrom evõkanl mz
Ez az egyik legismertebb s legnpszerûbb knai tel, egszen klnleges zû s zamat: a hs textrja, a zldsgek aromja keveredik az des, ss, savany zestõkvel.
Elõkszts: a sertshst apr kockkra vgjuk. sszekeverjk a tojssrgjt, a cherryt, szjt, msfl kanlnyi kukoricalisztet egy pohr vzzel. Ebben pcoljuk a hst fl rn t. A hagymt vkony cskokra vgjuk, a paprikt leszeljk, a szeleteket kockra vgjuk. A srgarpt s az ananszt is flkockzzuk. A rpt megfõzzk. A paradicsommrtst, mzet, ecetet a msik msfl kanl kukoricaliszttel s a msik pohr vzzel sszekeverjk, llni hagyjuk.
Fõzs: hrom evõkanl forr olajban addig stjk a pclvel bebortott hst, mg szne aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszk. Ugyanebben az olajban kistjk a hagymt, paprikt, srgarpt. Rntjk a maradk ngy evõkanl olajat, belekeverjk a mzes-ecetes keverket. Addig proljuk, mg sûrû mrtss nem lesz. Ekkor tesszk bele a megslt hst s az ananszkockkat.

   

    

 

Fnyezett sertsslt   

 

Hozzvalk:

·  1 kg lapocka (vgassuk a hentessel 4 egyforma darabra)

·  2 evõkanl szjamrts

·  4 evõkanl igen szraz fehr bor

·  2 evõkanl szezmolaj

·  1 kvskanl s

·  1 db gymbr

·  2 evõkanl folykony mz

·  5 dkg cukor

·  2 gerezd fokhagyma
Elkszts: Keverjk ssze egy tlban az sszetrt fokhagymt, a szjamrtst, a bort, a szezmolajat, a st, a lereszelt gymbrt, a mzet s a cukrot. Mrtsuk a hsdarabokat a tlba, forgassuk meg a hsokat a lben, tegyk hûtõszekrnybe 6 rra. Kzben 2-3 rnknt forgassuk meg a hst a pclben. Hevtsk fel a stõt. Helyezzk stõednybe a hst, sssk 40 percig. Idõnknt ntzzk meg a pclvel. Vgjuk kicsiny szeletekre a hst. Forrn, vagy teljesen lehûtve tlaljuk.
Ha van faszenes grillstõnk, ksztsk el e fogst azon.

   

    

 

Fûszeres sertshs   

 

Hozzvalk (6-8 szemlyre):

·  1,5 kg sovny sertshs

·  4 gomba

·  6 gesztenye

·  2 jhagyma

·  1 tojs

·  6 dkg kukoricaliszt

·  1 evõkanl fldimogyor-olaj

·  1 evõkanl szjamrts

·  2 evõkanl hoi-sin mrts

·  Fl kvskanl chilipaprika

·  3 dkg crnametlt

·  Olaj a stshez
Elkszts: Szeleteljk fel a hst s a gombt vkony szeletekre. Verjk fel a tojst, s keverjk el a lisztben. Forgassuk bele a hst. Ezutn sssk ki olajban a hst. Forrstsuk meg a mogyorolajat. Tegyk bele a gombt, a gesztenyt, az aprra vgott jhagymt, a szjamrtst, a chilipaprikt s a slt hst. t percig proljuk kevergetve. Forr olajban sssk ki a tsztt (krlbell 15 msodpercig). Elõmelegtett tnyron tlaljuk.

   

    

 

Gngylt disznhs tapads rizzsel   

 

Hozzvalk:

·  750g diszn szegyhs

·  250g fõtt tapads rizs

·  200g des babpaszta

·  15 szem cseresznye

·  50g zsr

·  1000g olaj

·  100g erjesztett rizsl (vagy rizsbor)

·  300g cukor

·  5g kukoricaliszt
Elkszts: Tegyk a disznhst forrsban lvõ vzbe, s fõzzk meg. Vegyk ki a vzbõl, szrtsuk meg, s drzsljk be az erjesztett rizslvel. Ezutn tegyk jl tforrstott olajba, s sssk aranybarnra. Ha ksz vgjuk krlbell 16 cm hossz cskokra.
Keverjk ssze alaposan a rizst a cukorral, s a zsrral. Tegynk a keverkbõl minden csk disznhsra egyenletesen. Tekercseljk fel a hscskokat. A roldok egyik vgre tegynk egy-egy fl cseresznyt. Tegyk szimmetrikusan egy ednybe a roldokat gy, hogy a babpaszta, legyen legalul, s rajta a tekercsek. Gõzljk gy amg porhanyss nem vlik. Tegyk az egszet egy kerek tlra.
Szervrozs elõtt tegynk 50g tiszta vizet egy ednybe, adjunk hozz egy kis cukrot, majd forraljuk fel. Keverjk el egyenletesen a kukoricaliszttel, s ntsk r a hstekercsekre.

   

    

 

Gõzn prolt sonka   

 

Hozzvalk: (6 szemlyre)

·  1 db 1-1,5 kg-os sonka,

·  2 evõkanl cukor,

·  4 evõkanl sherri.
Elkszts: Helyezzk hõll lapostlra, s proljuk gõzn 1 rn t a megtiszttott sonkt. Keverjk ssze a sherrit s a cukrot, kenjk be a sonkt, s gõzljk fl ra hosszat. Fordtsuk meg a sonkt, kenjk t jra a sherri-cukor keverkkel s gõzljk fl ra hosszat. ntsk a sonkra a maradk sherrit, s erõs gõzn praljuk mg fl rig. Vgjuk a sonkt egyenletes kockkra. Hidegen, melegen fogyaszthat. Ha melegen fogyasztjuk, az szevgott sonkt tovbbi 10 percre tegyk gõzre.

   

    

 

Gymbres sertslapocka   

 

Hozzvalk (8-10 szemlyre):

·  2,5 kg lapocka,

·  6 evõkanl szjamrts,

·  6 evõkanl cherry,

·  1 evõkanl pirtott cukor,

·  4 jhagyma,

·  3 dkg gymbr (friss).
ztassuk a hûst egy jszakn t hideg vzben. Lecspgtetve tegyk bele egy nagyobb ednybe, hogy a vz ellepje. Forraljuk fel, szedjk le a habjt, s msfl rig proljuk jl lefedve. Csontozzuk ki, vgjuk azonos mretû kockkra, majd tegyk jra tûzre. Hozzadva a tbbi anyagot, tovbbi 1 rn keresztl fõzzk. Forrn tlaljuk, prolt zldsgekkel s friss jhagyma krettel.

   

    

 

Hideg sertshs fokhagymsan   

 

Hozzvalk:

·  50 dkg sovny sertshs,

·  1 jhagyma,

·  2 szelet friss gymbr,

·  1 csapott kvskanl s
A mrtshoz:

·  1,5 evõkanl szjaszsz,

·  1 csapott kvskanl s,

·  fl evõkanl borecet,

·  8 csepp illatos szezmolaj (elhagyhat),

·  2 evõkanl cspspaprika-olaj,

·  6 gerezd igen aprra vgott fokhagyma,

·  1 evõkanl vz,

·  1 kvskanlcukor
Vgjuk aprra az jhagymt, keskeny plcikkra a gymbrt. A hst egszben egy lbosba tesszk, annyi vizet ntnk r, hogy ellepje, hozzadjuk a gymbrt, a hagymt s a st. Felforratjuk, majd kzepes tûzn 30-40 perc alatt puhra tõzzk. Emeljk ki, tegyk flre. Ha kihûlt, kicsiny szeletekre vgjuk. Kzben keverjk jl ssze a mrts anyagait s hagyjuk 15-20 percet rni. Tlaljuk fel zlsesen a hsszeleteket, ntzzk meg a mrtssal s hintsk meg aprra vgott petrezselyemmel.

   

    

 

Hstska   

 

Hozzvalk (6 szemlyre):
A tszthoz:

·  5 dkg liszt,

·  1 dkg lesztõ,

·  1 evõkanl cukor
A tltelkhez:

·  25 dkg fnyezett sertshs,

·  1 evõkanl olaj,

·  2 gerezd fokhagyma,

·  2 jhagyma,

·  1 evõkanl szraz fehr bor,

·  1 kvskanl szjamrts,

·  1 evõkanl kagylmrts,

·  2 kvskanl cukor,

·  1 kvskanl kukoricaliszt
Elkszts: Ksztsk el a tsztt gy, hogy az lesztõt 3 dl langyos vzben megfuttatjuk, majd egy ra mlva dolgozzuk ssze a liszttel s a cukorral j egysges, rugalmas tsztv. Kt ra hosszat hagyjuk pihenni.
Ezalatt ksztsk el a tltelket: Vgjuk ssze a hst s a hagymt, trjk ssze a fokhagymt. Forr olajban sssk a hagymt s a fokhagymt 5-6 msodpercig. ntsk r a bort, a cukrot, a szjamrtst, s a kagylmrtst. Fl percig forraljuk kevergetve. Adjunk hozz kb egy, msfl deci vizet, s forraljuk fel ismt. Tegyk a sertshst a serpenyõbe, keverjk hozz az egy evõkanl vzben elkevert kukoricalisztet. Fõzzk amg be nem sûrûsdik, majd hagyjuk kihûlni.
Osszuk a tsztt kt rszre. Formzzuk hengerr, s vgjuk tz korongra. Laptsuk keznkkel a korongokat kb 7-8 cm tmrõjûv. A korongok kzepre tegynk egy evõkanlnyi tltelket, majd batyuszerûen sszecsomagolva, kzpen a tetejn a szleket alaposan sszenyomva formzzunk szablyos tskkat.
Blaljnk ki egy gõzlõednyt szûrõpaprral vagy vkony, tiszta konyharuhval, tegyk bele a cipcskkat s erõs gõzn tizent percig fõzzk. Tlalskor kis csszkben szjamrtst s paprikaolajat adunk hozz.

Fortly:
A batyukat ms tltelkkel is tlthetjk, gombval, bambuszrggyel, prolt kposztval, szjasajttal, stb.

   

    

 

Kantoni sertsslt   

 

Hozzvalk (6 szemlyre):

·  1 kg szûzpecsenye A pcolshoz:

·  1,5 evõkanl szjamrts

·  1,5 evõkanl szjasajt

·  1,5 evõkanl konyak

·  1 evõkanl hoi-sin mrts

·  Fl kvskanl s

·  1,5 kvskanl cukor vagy mz

·  1 evõkanl olaj
Elkszts: Tegyk a hst jnai tlra. Egy nagy tlban keverjk ssze a pcl anyagait. ntsk a hsra, hogy mindentt rje. Hagyjuk benne llni kt rig, kzben 20 percenknt forgassuk meg. Hevtsk fel a stõt. Tegyk a arcsot magas llsba, helyezzk r a hst a pclvel egytt s erõs tûzn sssk egy ra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettk a stõbõl, szeleteljk fl cm vastag szeletekre. Melegen s hidegen is tlalhatjuk.

Fortly:
A magas stsi hõfok lehetõv teszi, hogy a pcl, behatolva a hs rostjai kz, a ropogs klsõ rteg ellenre a hs belsejt lggy s levesess teszi. E stsi mdot nevezik knaiul cha shanak.

   

    

 

Knai grillpecsenye   

 

Hozzvalk:

·  Fl kil szraz sertshs,

·  Hrom evõkanl olaj,

·  Egy evõkanl Hoiszin-mrts,

·  Hrom evõkanl szjamrts,

·  Egy evkanl mz,

·  Kt evõkanl cherry,

·  Kevske telzestõ,

·  Egy evõkanl s,

·  Egy evõkanl tzû por,

·  Frissen õrlt bors
Elõkszts: A hst kt centimter szles, ujjnyi hosszsg cskokra vgjuk, bedrzsljk sval, borssal, tzû porral, s legalbb kt rt llni hagyjuk.
Fõzs: Az olajat sszekeverjk a szjval, Hoiszin-mrtssal, cherryvel, mzzel s az telzestõvel. Egy serpenyõben forrsig hevtjk, beleforgatjuk a hscskokat, hogy barns, fnyes kpenyt kapjanak. Ezutn grillstõben, kzpmeleg kemencben vagy fasznparzson negyed rn t stjk a hst. Ekkor jra megforgatjuk a mrtsban, s tovbbi tz percig stjk.

   

    

 

Mlysttt hsgolyk   

 

·  Harminc dekagramm finomra darlt sertshs

·  Egy zldhagyma

·  Egy tojs

·  Olaj a mlystshez

·  Egy kanl cherry

·  Egy kanl kukoricaliszt

·  Egy kgyuborka

·  Friss cseresznye vagy cseresznyekompt
Elõkszts: a darlt hst sszekeverjk a tojssal, az aprra vgott zldhagymval, majd a sherryvel s a kukoricaliszttel. Az uborkt kssel viszonylag vkony cskokra vgjuk tlsan. A hsbl dinyi gombcokat formlunk.
Fõzs: a hsgolykat az igen forr olajban kistjk. A flig egymsra helyezett uborkacskokkal krlrakjuk a tnyrt, cseresznyvel dsztjk, kzpen pedig glt emelnk a hsgolykbl.

   

    

 

Oroszlnfejes fazk   

 

Hozzvalk:

·  Hromnegyed kil finomra darlt sertshs

·  Ngy zldhagyma

·  Kt fokhagyma

·  Egy gymbrgykr

·  Egy evõkanl kukoricaliszt

·  Ngy evõkanl szjamrts

·  Hrom evõkanl cherry, des bor vagy tiszta szesz

·  Hrom deciliter marhahs-erõleves

·  Egy knai kel vagy kelkposzta

·  Olaj

·  S
Elõkszts: A fokhagymt sszevgjuk, a gymbrt lereszeljk, a zldhagymt felaprtjuk. A sertshsba belekeverjk a st, fokhagymt, gymbrt, egy evõkanl szjamrtst s egy evõkanl cherryt, valamint a zldhagyma negyedt. Vgl hozzadjuk a kukoricalisztet, sszekeverjk az egszet, s galambtojsnyi gombcokat formzunk, vizes kzzel. A knai kelt leveleire szedjk, megmossuk, fltesszk ss vzben fõni.
Fõzs: Az olajat megforrstjuk, kistjk az oroszlnfejnek beczett hsgombcokat, majd szalvtra tesszk õket, hogy a lecspgõ szr ne ivdjon beljk. Ezutn az oroszlnfejek fazkba kerlnek, rntjk a maradk szjt, cherryt, beleszrjuk a zldhagymt, s felntjk az erõlevessel. Tizent-hsz percig proljuk.
A kzben megfõtt kellevelekkel kiblelnk egy tlat, rntjk az oroszlnfejeket a kiss besûrûsdtt lvel egytt.

   

    

 

Prolt sertshs   

 

Hozzvalk (2-4 szemlyre):

·  50 dkg bõrs sertshs

·  Fl evõkanl s

·  2 evõkanl szjamrts

·  1 evõkanl rizsbor

·  2 jhagyma

·  Kevs gymbr
Elkszts: Krjk meg a hentest, hogy szgletesre vgja a hst. Szzuk meg, s hagyjuk kt rt llni a sban. Kzben vgjuk ssze a hagymt. Gondosan trlgessk le a hst. Forraljunk vizet egy fazkban, mrtsuk bele a hst, s vrjuk meg, hogy a habja eloszoljk. Cspgtessk le. Ezt a mûveletet mg ktszer ismteljk meg, mindig j vzzel.
Tegyk a hst egy lbosba, bõrs rszvel felfel. ntsk r a szjamrtst, a bort, kt evõkanl vizet, adjuk hozz a hagymt s a gymbrt. Forraljuk fel, majd gyenge tûzn, fedõ alatt proljuk kt ra hosszat. Gõzre llthat, mly tûzll ednybe helyezzk bõrvel lefel a hst, s bortsuk le aluminium flival. Tegyk gõzre, s proljuk 4 rn t. Tlalskor helyezzk tlalednybe a hst, ntzzk meg a fõzõlvel s tlaljuk forrn.

Fortly:
Ha a gõzn prols elõtt bevagdaljuk a hst, majd tktjk lelmiszersprgval, tlalskor elg levgni a sprgt, mivel a gõzls alatt a hs annyira megpuhul, hogy a vgsok mentn sztesik. gy plcikval is fogyaszthatjuk.

   

    



Rzvasttt serts mandulval   

 

Hozzvalk:

·  Negyed kil sertshs

·  Kt hegyes-erõs paprika

·  t dekagramm mandula

·  Marknyi bambuszrgy (helyette kposzta is j)

·  Egy gymbrgykr

·  Kt evõkanl kukoricaliszt

·  Hrom evõkanl sherry

·  Fl evõkanl cukor

·  Kt evõkanl szjamrts

·  Egy evõkanl ecet

·  Kt evõkanl vz

·  S

·  Bors
Elõkszts: a kssel meglapogatjuk a hst, kockra vgjuk. Egy evõkanl kukoricaliszttel, kt evõkanl sherryvel, sval, borssal pclt csinlunk, a hst ebben marinljuk fl rn t. A mandult forr vzben ngy percig fõzzk. A vizet hagyjuk kihûlni, ekkor a mandula hjt knnyen lehzhatjuk. A gymbrt lereszeljk, a paprikt cskokra vgjuk.
Fõzs: ngy kanl olajban srgsra prkljk a mandult, kivesszk, tnyrba tesszk. Az olajban megstjk a bambuszrgyet, ezt is kivesszk, a mandula mell rakjuk. Ezt kvetõen ugyanabban az olajban a hst is megstjk, szintn a tnyrra rakjuk. Ekkor kerl az olajba az erõspaprika s a gymbr. Csak addig stjk, mg rezni nem kezdjk illatukat, ekkor hozzadjuk a mandult, bambuszrgyet, hst is. A kt evõkanl szjt sszekeverjk a cukorral, ecettel, vzzel, a maradk egy evõkanl sherryvel s kukoricaliszttel. Ezt a keverket rntjk a hsra, kiss hagyjuk besûrûsdni.

   

    



Rzvasttt serts zldpaprikval   

 

Hozzvalk:

·  Negyed kil sertshs

·  Kt hegyes-erõs zldpaprika

·  Kt piros paradicsompaprika

·  Egy zldhagyma

·  Egy kisebb gymbrgykr

·  Marknyi bambuszrgy (ez esetleges, nem felttlenl kell)

·  Kt evõkanl sherry

·  Egy evõkanl kukoricaliszt

·  Egy evõkanl szjamrts

·  Egy evõkanl kristlycukor

·  S

·  Bors

·  Ananszkarika

·  Saltalevl
Elõkszts: a saltalevelet megmossuk, a sertshst cskokra a zldhagymt ujjnyi darabokra, a paprikt szeletekre vgjuk. A gymbrt lereszeljk. A sherryt, kukoricalisztet, st, borsot sszekeverjk, flrra beletesszk a cskokra vgott hst. A szjamrtst sszekeverjk a cukorral.
Fõzs: hrom kanl olajban megstjk a hagymt s a gymbrt (termszetesen dobva-rzva stjk), hozzadjuk a hst. Amikor megpirult, jabb hrom kanl olajat ntnk r, megszzuk, majd kivesszk a hst. Az olajban megproljuk azldpaprikt, paradicsompaprikt, bambuszrgyet. Visszateszszk a hst is, sszestjk, rntjk a cukrozott szjamrtst. Saltalevlen, ananszkarikkkal dsztvetlaljuk.

   

    



Ropogs, slt serts   

 

Hozzvalk:

·  4000g serts natr borda,

·  50g rizsbor,

·  20g s,

·  100g cspõs paprikaolaj,

·  25g cukor,

·  15g tzû por,

·  5g cspõs paprika por,

·  25g felaprtott zldhagyma.

Elkszts: Vgjuk a natr bordt nagy kockra. Csinljunk tbb apr lyukat egy fm eszkzzel a bordk egyik oldalra, s drzsljk be a felsznt a cspõs paprikaolajjal. Szrjunk egy villt a hsba, s erõs tûzn sssk meg alaposan, amg a felszne tajtkos s fekete nem lesz. Ezutn vegyk le a tûzrõl, s fedjk le egy tiszta nedves ruhval. Amikor a hs felszne kicsit megpuhul vegyk le a ruht. Hmozzuk le a hs felsõ, gett rtegt, drzsljk be ismt a cspõs paprikaolajjal, s folytassuk a stst, amg ropogs lesz kvl, s lgy bell.
Tlalskor hmozzuk le a teljes felsznt, szrjuk meg a cspõs paprikval, s szeleteljk fel. Szrjuk meg zls szerint a rizsborral (vagy szjaszsszal), az tzû porral, s a zldhagymval. Szezmolajjal is zesthetjk.

   

    

 

Sertshs brokkolival   

 

Hozzvalk (4-6 szemlyre):

·  40 dkg brokkoli

·  40 dkg sovny sertshs

·  1 gerezd trt fokhagyma

·  1 evõkanl cukor

·  1 evõkanl szjamrts

·  1 evõkanl sherri (vagy fehr bor)

·  2 evõkanl olaj

·  20 dkg rkhs

·  2,5 dl erõleves

·  1 evõkanl kukoricaliszt
Elkszts: Szeleteljk 2 cm-es darabokra a brokkolit. Vgjuk a hst vkony cskokra. Pirtsuk meg a cukrot. Keverjk ssze a pirtott cukrot, a fokhagymt, a st, a szjamrtst s a sherrit. Sssk a hst 10 percig gyenge tûzn. Adjuk hozz a brokkolit, s fõzzk egytt 2-3 percig. Adjuk hozz a rkokat.
A kukoricalisztet keverjk el az erõlevessel, ntsk az ednybe s lland keverssel forraljuk, amg be nem sûrûsdik. Forrn tlaljuk.

   

    

 

Sertshs burokban fõzve   

 

Hozzvalk (6-8 szemlyre):

·  1,5-1,75 kg sertssznhs

·  5 evõkanl rizsliszt

·  4 evõkanl szjamrts

·  2 evõkanl hoi-sin mrts

·  1-1,5 kvskanl vrs szjasajt

·  2 kvskanl cukor

·  1 kvskanl chilimrts

·  2 evõkanl rizsbor

·  1 kshegynyi tfûszer-keverk

·  2 ltuszlevl
Elkszts: ztassuk a ltuszleveleket langyos vzben 20 percig. Vgjuk a hst 5mm-es szeletekre, majd 6x15 cm-es darabokra. Helyezzk vasednybe a lisztet s lland kevergets kzben hevtsk fel. Vegyk le a tûzrõl, keverjk hozz a hoi-sin s a szjamrtst, a szjasajtot, a cukrot, a chilimrtst, a fûszerkeverket s a bort. Helyezzk a hsokat ebbe a keverkbe, s forgassuk meg benne alaposan. Helyezzk a ltuszlevl kzepbe a hsmennyisg felt. Csomagoljuk be s kssk t. Ugyangy jrjunk el a msik ltuszlevllel is. Helyezzk a csomagokat gõzlõbe. A vz forrjon! Fõzzk 2,5-3 rn t. Forrn tlaljuk.

   

    

 

Sertshs srgarpval   

 

Hozzvalk (6 szemlyre):

·  1 kg sertsborda

·  50 dkg fiatal srgarpa

·  5 dl vz

·  4 evõkanl szjamrts

·  2 evõkanl cherry

·  1 kvskanl gymbr
Elkszts: Vgjuk a bordkat szeletekre, tegyk vzbe egy nagy serpenyõbe, forraljuk fel, szedjk le a habjt, s fedjk le egy jl zr fedõvel. Proljuk egy rn t, emeljk ki, csontozzuk le, vgjuk kis kockkra a hst, majd tegyk vissza a serpenyõbe. Hozzadjuk a cherryt s a gymbrt. Jl sszekeverjk. A rpt 3 cm-es darabokra vgjuk, hozzadjuk az elõbbiekhez, s tovbbi 3 percig fõzzk. Forrn tlaljuk.

   

    

 

Sertslapocka zldbabbal s mandulval   

 

Hozzvalk (6 szemlyre):

·  40 dkg lapocka

·  50 dkg zldbab

·  6 dkg mandula

·  1 evõkanl szjamrts

·  2 evõkanl erõleves

·  1 kvskanl cukor

·  2 evõkanl mogyorolaj

·  2 jhagyma szeletelve

·  1 kr alak anansszelet kockkra vgva

·  Kevs bors
Elkszts: Vgjuk 3 cm lû kockkra a hst, fõzzk meg a babot egszben. Keverjk ssze a hslevest, a szjamrtst s a cukrot. Pirtsuk meg a hst forr olajban llandan keverve, majd adjuk hozz a mandult s a hagymt. 3-4 percig pirtsuk egytt. ntsk le az olajat. Keverjk ssze az sszes anyagot s fõzzk tovbbi 2 percig. Forrn tlaljuk.

   

    

 

S-borsos mlyenslt serts   

 

Hozzvalk:

·  Fl kil oldalas

·  Egy evõkanl s

·  Egy evõkanl bors

·  Kt evõkanl kukoricaliszt

·  Egy tojs

·  Olaj
Elõkszts: csontonknt sztvgjuk az oldalast. A st s a borsot zsr nlkl megprkljk a tûzn, a hst beleforgatjuk ebbe a jellegzetes illat keverkbe, majd egy rn t llni hagyjuk. A tojst sszekeverjk a kukoricaliszttel.
Fõzs: az oldalast fl rn t gõzn fiõzzk. Utna minden darabot bemrtogatunk a lisztes tojsba, s az olajban kistjk, mint a prizsi szeletet.

   

    

 

Szjababsajt vagdalt disznhssal   

 

Hozzvalk:

·  600g zsenge szjababsajt

· 

 
Naptr
2024. Szeptember
HKSCPSV
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints