Hozzvalk:
· Negyed kil zsrtalan sertshs
· Egy kis fej hagyma
· Kt zldpaprika
· Egy srgarpa
· Kt karika anansz, vagy hasonl mennyisgû ananszkocka
· Ht evõkanl olaj
· Egy tojssrgja
· Egy evõkanl cherry
· Egy evõkanl szjamrts
· Msfl evõkanl kukoricaliszt
· Kt pohr vz
· Ngy evõkanl paradicsommrts
· Hrom evõkanl ecet
· Hrom evõkanl mz
Ez az egyik legismertebb s legnpszerûbb knai tel, egszen klnleges zû s zamat: a hs textrja, a zldsgek aromja keveredik az des, ss, savany zestõkvel.
Elõkszts: a sertshst apr kockkra vgjuk. sszekeverjk a tojssrgjt, a cherryt, szjt, msfl kanlnyi kukoricalisztet egy pohr vzzel. Ebben pcoljuk a hst fl rn t. A hagymt vkony cskokra vgjuk, a paprikt leszeljk, a szeleteket kockra vgjuk. A srgarpt s az ananszt is flkockzzuk. A rpt megfõzzk. A paradicsommrtst, mzet, ecetet a msik msfl kanl kukoricaliszttel s a msik pohr vzzel sszekeverjk, llni hagyjuk.
Fõzs: hrom evõkanl forr olajban addig stjk a pclvel bebortott hst, mg szne aranybarna nem lesz. Ekkor kivesszk. Ugyanebben az olajban kistjk a hagymt, paprikt, srgarpt. Rntjk a maradk ngy evõkanl olajat, belekeverjk a mzes-ecetes keverket. Addig proljuk, mg sûrû mrtss nem lesz. Ekkor tesszk bele a megslt hst s az ananszkockkat.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· 1 kg lapocka (vgassuk a hentessel 4 egyforma darabra)
· 2 evõkanl szjamrts
· 4 evõkanl igen szraz fehr bor
· 2 evõkanl szezmolaj
· 1 kvskanl s
· 1 db gymbr
· 2 evõkanl folykony mz
· 5 dkg cukor
· 2 gerezd fokhagyma
Elkszts: Keverjk ssze egy tlban az sszetrt fokhagymt, a szjamrtst, a bort, a szezmolajat, a st, a lereszelt gymbrt, a mzet s a cukrot. Mrtsuk a hsdarabokat a tlba, forgassuk meg a hsokat a lben, tegyk hûtõszekrnybe 6 rra. Kzben 2-3 rnknt forgassuk meg a hst a pclben. Hevtsk fel a stõt. Helyezzk stõednybe a hst, sssk 40 percig. Idõnknt ntzzk meg a pclvel. Vgjuk kicsiny szeletekre a hst. Forrn, vagy teljesen lehûtve tlaljuk.
Ha van faszenes grillstõnk, ksztsk el e fogst azon.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (6-8 szemlyre):
· 1,5 kg sovny sertshs
· 4 gomba
· 6 gesztenye
· 2 jhagyma
· 1 tojs
· 6 dkg kukoricaliszt
· 1 evõkanl fldimogyor-olaj
· 1 evõkanl szjamrts
· 2 evõkanl hoi-sin mrts
· Fl kvskanl chilipaprika
· 3 dkg crnametlt
· Olaj a stshez
Elkszts: Szeleteljk fel a hst s a gombt vkony szeletekre. Verjk fel a tojst, s keverjk el a lisztben. Forgassuk bele a hst. Ezutn sssk ki olajban a hst. Forrstsuk meg a mogyorolajat. Tegyk bele a gombt, a gesztenyt, az aprra vgott jhagymt, a szjamrtst, a chilipaprikt s a slt hst. t percig proljuk kevergetve. Forr olajban sssk ki a tsztt (krlbell 15 msodpercig). Elõmelegtett tnyron tlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
|
Gngylt disznhs tapads rizzsel
|
Hozzvalk:
· 750g diszn szegyhs
· 250g fõtt tapads rizs
· 200g des babpaszta
· 15 szem cseresznye
· 50g zsr
· 1000g olaj
· 100g erjesztett rizsl (vagy rizsbor)
· 300g cukor
· 5g kukoricaliszt
Elkszts: Tegyk a disznhst forrsban lvõ vzbe, s fõzzk meg. Vegyk ki a vzbõl, szrtsuk meg, s drzsljk be az erjesztett rizslvel. Ezutn tegyk jl tforrstott olajba, s sssk aranybarnra. Ha ksz vgjuk krlbell 16 cm hossz cskokra.
Keverjk ssze alaposan a rizst a cukorral, s a zsrral. Tegynk a keverkbõl minden csk disznhsra egyenletesen. Tekercseljk fel a hscskokat. A roldok egyik vgre tegynk egy-egy fl cseresznyt. Tegyk szimmetrikusan egy ednybe a roldokat gy, hogy a babpaszta, legyen legalul, s rajta a tekercsek. Gõzljk gy amg porhanyss nem vlik. Tegyk az egszet egy kerek tlra.
Szervrozs elõtt tegynk 50g tiszta vizet egy ednybe, adjunk hozz egy kis cukrot, majd forraljuk fel. Keverjk el egyenletesen a kukoricaliszttel, s ntsk r a hstekercsekre.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk: (6 szemlyre)
· 1 db 1-1,5 kg-os sonka,
· 2 evõkanl cukor,
· 4 evõkanl sherri.
Elkszts: Helyezzk hõll lapostlra, s proljuk gõzn 1 rn t a megtiszttott sonkt. Keverjk ssze a sherrit s a cukrot, kenjk be a sonkt, s gõzljk fl ra hosszat. Fordtsuk meg a sonkt, kenjk t jra a sherri-cukor keverkkel s gõzljk fl ra hosszat. ntsk a sonkra a maradk sherrit, s erõs gõzn praljuk mg fl rig. Vgjuk a sonkt egyenletes kockkra. Hidegen, melegen fogyaszthat. Ha melegen fogyasztjuk, az szevgott sonkt tovbbi 10 percre tegyk gõzre.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (8-10 szemlyre):
· 2,5 kg lapocka,
· 6 evõkanl szjamrts,
· 6 evõkanl cherry,
· 1 evõkanl pirtott cukor,
· 4 jhagyma,
· 3 dkg gymbr (friss).
ztassuk a hûst egy jszakn t hideg vzben. Lecspgtetve tegyk bele egy nagyobb ednybe, hogy a vz ellepje. Forraljuk fel, szedjk le a habjt, s msfl rig proljuk jl lefedve. Csontozzuk ki, vgjuk azonos mretû kockkra, majd tegyk jra tûzre. Hozzadva a tbbi anyagot, tovbbi 1 rn keresztl fõzzk. Forrn tlaljuk, prolt zldsgekkel s friss jhagyma krettel.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
|
Hideg sertshs fokhagymsan
|
Hozzvalk:
· 50 dkg sovny sertshs,
· 1 jhagyma,
· 2 szelet friss gymbr,
· 1 csapott kvskanl s
A mrtshoz:
· 1,5 evõkanl szjaszsz,
· 1 csapott kvskanl s,
· fl evõkanl borecet,
· 8 csepp illatos szezmolaj (elhagyhat),
· 2 evõkanl cspspaprika-olaj,
· 6 gerezd igen aprra vgott fokhagyma,
· 1 evõkanl vz,
· 1 kvskanlcukor
Vgjuk aprra az jhagymt, keskeny plcikkra a gymbrt. A hst egszben egy lbosba tesszk, annyi vizet ntnk r, hogy ellepje, hozzadjuk a gymbrt, a hagymt s a st. Felforratjuk, majd kzepes tûzn 30-40 perc alatt puhra tõzzk. Emeljk ki, tegyk flre. Ha kihûlt, kicsiny szeletekre vgjuk. Kzben keverjk jl ssze a mrts anyagait s hagyjuk 15-20 percet rni. Tlaljuk fel zlsesen a hsszeleteket, ntzzk meg a mrtssal s hintsk meg aprra vgott petrezselyemmel.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (6 szemlyre):
A tszthoz:
· 5 dkg liszt,
· 1 dkg lesztõ,
· 1 evõkanl cukor
A tltelkhez:
· 25 dkg fnyezett sertshs,
· 1 evõkanl olaj,
· 2 gerezd fokhagyma,
· 2 jhagyma,
· 1 evõkanl szraz fehr bor,
· 1 kvskanl szjamrts,
· 1 evõkanl kagylmrts,
· 2 kvskanl cukor,
· 1 kvskanl kukoricaliszt
Elkszts: Ksztsk el a tsztt gy, hogy az lesztõt 3 dl langyos vzben megfuttatjuk, majd egy ra mlva dolgozzuk ssze a liszttel s a cukorral j egysges, rugalmas tsztv. Kt ra hosszat hagyjuk pihenni.
Ezalatt ksztsk el a tltelket: Vgjuk ssze a hst s a hagymt, trjk ssze a fokhagymt. Forr olajban sssk a hagymt s a fokhagymt 5-6 msodpercig. ntsk r a bort, a cukrot, a szjamrtst, s a kagylmrtst. Fl percig forraljuk kevergetve. Adjunk hozz kb egy, msfl deci vizet, s forraljuk fel ismt. Tegyk a sertshst a serpenyõbe, keverjk hozz az egy evõkanl vzben elkevert kukoricalisztet. Fõzzk amg be nem sûrûsdik, majd hagyjuk kihûlni.
Osszuk a tsztt kt rszre. Formzzuk hengerr, s vgjuk tz korongra. Laptsuk keznkkel a korongokat kb 7-8 cm tmrõjûv. A korongok kzepre tegynk egy evõkanlnyi tltelket, majd batyuszerûen sszecsomagolva, kzpen a tetejn a szleket alaposan sszenyomva formzzunk szablyos tskkat.
Blaljnk ki egy gõzlõednyt szûrõpaprral vagy vkony, tiszta konyharuhval, tegyk bele a cipcskkat s erõs gõzn tizent percig fõzzk. Tlalskor kis csszkben szjamrtst s paprikaolajat adunk hozz.
Fortly:
A batyukat ms tltelkkel is tlthetjk, gombval, bambuszrggyel, prolt kposztval, szjasajttal, stb.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (6 szemlyre):
· 1 kg szûzpecsenye A pcolshoz:
· 1,5 evõkanl szjamrts
· 1,5 evõkanl szjasajt
· 1,5 evõkanl konyak
· 1 evõkanl hoi-sin mrts
· Fl kvskanl s
· 1,5 kvskanl cukor vagy mz
· 1 evõkanl olaj
Elkszts: Tegyk a hst jnai tlra. Egy nagy tlban keverjk ssze a pcl anyagait. ntsk a hsra, hogy mindentt rje. Hagyjuk benne llni kt rig, kzben 20 percenknt forgassuk meg. Hevtsk fel a stõt. Tegyk a arcsot magas llsba, helyezzk r a hst a pclvel egytt s erõs tûzn sssk egy ra hosszat. Gyakran forgassuk meg. Ha kivettk a stõbõl, szeleteljk fl cm vastag szeletekre. Melegen s hidegen is tlalhatjuk.
Fortly:
A magas stsi hõfok lehetõv teszi, hogy a pcl, behatolva a hs rostjai kz, a ropogs klsõ rteg ellenre a hs belsejt lggy s levesess teszi. E stsi mdot nevezik knaiul cha shanak.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· Fl kil szraz sertshs,
· Hrom evõkanl olaj,
· Egy evõkanl Hoiszin-mrts,
· Hrom evõkanl szjamrts,
· Egy evkanl mz,
· Kt evõkanl cherry,
· Kevske telzestõ,
· Egy evõkanl s,
· Egy evõkanl tzû por,
· Frissen õrlt bors
Elõkszts: A hst kt centimter szles, ujjnyi hosszsg cskokra vgjuk, bedrzsljk sval, borssal, tzû porral, s legalbb kt rt llni hagyjuk.
Fõzs: Az olajat sszekeverjk a szjval, Hoiszin-mrtssal, cherryvel, mzzel s az telzestõvel. Egy serpenyõben forrsig hevtjk, beleforgatjuk a hscskokat, hogy barns, fnyes kpenyt kapjanak. Ezutn grillstõben, kzpmeleg kemencben vagy fasznparzson negyed rn t stjk a hst. Ekkor jra megforgatjuk a mrtsban, s tovbbi tz percig stjk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
· Harminc dekagramm finomra darlt sertshs
· Egy zldhagyma
· Egy tojs
· Olaj a mlystshez
· Egy kanl cherry
· Egy kanl kukoricaliszt
· Egy kgyuborka
· Friss cseresznye vagy cseresznyekompt
Elõkszts: a darlt hst sszekeverjk a tojssal, az aprra vgott zldhagymval, majd a sherryvel s a kukoricaliszttel. Az uborkt kssel viszonylag vkony cskokra vgjuk tlsan. A hsbl dinyi gombcokat formlunk.
Fõzs: a hsgolykat az igen forr olajban kistjk. A flig egymsra helyezett uborkacskokkal krlrakjuk a tnyrt, cseresznyvel dsztjk, kzpen pedig glt emelnk a hsgolykbl.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· Hromnegyed kil finomra darlt sertshs
· Ngy zldhagyma
· Kt fokhagyma
· Egy gymbrgykr
· Egy evõkanl kukoricaliszt
· Ngy evõkanl szjamrts
· Hrom evõkanl cherry, des bor vagy tiszta szesz
· Hrom deciliter marhahs-erõleves
· Egy knai kel vagy kelkposzta
· Olaj
· S
Elõkszts: A fokhagymt sszevgjuk, a gymbrt lereszeljk, a zldhagymt felaprtjuk. A sertshsba belekeverjk a st, fokhagymt, gymbrt, egy evõkanl szjamrtst s egy evõkanl cherryt, valamint a zldhagyma negyedt. Vgl hozzadjuk a kukoricalisztet, sszekeverjk az egszet, s galambtojsnyi gombcokat formzunk, vizes kzzel. A knai kelt leveleire szedjk, megmossuk, fltesszk ss vzben fõni.
Fõzs: Az olajat megforrstjuk, kistjk az oroszlnfejnek beczett hsgombcokat, majd szalvtra tesszk õket, hogy a lecspgõ szr ne ivdjon beljk. Ezutn az oroszlnfejek fazkba kerlnek, rntjk a maradk szjt, cherryt, beleszrjuk a zldhagymt, s felntjk az erõlevessel. Tizent-hsz percig proljuk.
A kzben megfõtt kellevelekkel kiblelnk egy tlat, rntjk az oroszlnfejeket a kiss besûrûsdtt lvel egytt.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (2-4 szemlyre):
· 50 dkg bõrs sertshs
· Fl evõkanl s
· 2 evõkanl szjamrts
· 1 evõkanl rizsbor
· 2 jhagyma
· Kevs gymbr
Elkszts: Krjk meg a hentest, hogy szgletesre vgja a hst. Szzuk meg, s hagyjuk kt rt llni a sban. Kzben vgjuk ssze a hagymt. Gondosan trlgessk le a hst. Forraljunk vizet egy fazkban, mrtsuk bele a hst, s vrjuk meg, hogy a habja eloszoljk. Cspgtessk le. Ezt a mûveletet mg ktszer ismteljk meg, mindig j vzzel.
Tegyk a hst egy lbosba, bõrs rszvel felfel. ntsk r a szjamrtst, a bort, kt evõkanl vizet, adjuk hozz a hagymt s a gymbrt. Forraljuk fel, majd gyenge tûzn, fedõ alatt proljuk kt ra hosszat. Gõzre llthat, mly tûzll ednybe helyezzk bõrvel lefel a hst, s bortsuk le aluminium flival. Tegyk gõzre, s proljuk 4 rn t. Tlalskor helyezzk tlalednybe a hst, ntzzk meg a fõzõlvel s tlaljuk forrn.
Fortly:
Ha a gõzn prols elõtt bevagdaljuk a hst, majd tktjk lelmiszersprgval, tlalskor elg levgni a sprgt, mivel a gõzls alatt a hs annyira megpuhul, hogy a vgsok mentn sztesik. gy plcikval is fogyaszthatjuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· Negyed kil sertshs
· Kt hegyes-erõs paprika
· t dekagramm mandula
· Marknyi bambuszrgy (helyette kposzta is j)
· Egy gymbrgykr
· Kt evõkanl kukoricaliszt
· Hrom evõkanl sherry
· Fl evõkanl cukor
· Kt evõkanl szjamrts
· Egy evõkanl ecet
· Kt evõkanl vz
· S
· Bors
Elõkszts: a kssel meglapogatjuk a hst, kockra vgjuk. Egy evõkanl kukoricaliszttel, kt evõkanl sherryvel, sval, borssal pclt csinlunk, a hst ebben marinljuk fl rn t. A mandult forr vzben ngy percig fõzzk. A vizet hagyjuk kihûlni, ekkor a mandula hjt knnyen lehzhatjuk. A gymbrt lereszeljk, a paprikt cskokra vgjuk.
Fõzs: ngy kanl olajban srgsra prkljk a mandult, kivesszk, tnyrba tesszk. Az olajban megstjk a bambuszrgyet, ezt is kivesszk, a mandula mell rakjuk. Ezt kvetõen ugyanabban az olajban a hst is megstjk, szintn a tnyrra rakjuk. Ekkor kerl az olajba az erõspaprika s a gymbr. Csak addig stjk, mg rezni nem kezdjk illatukat, ekkor hozzadjuk a mandult, bambuszrgyet, hst is. A kt evõkanl szjt sszekeverjk a cukorral, ecettel, vzzel, a maradk egy evõkanl sherryvel s kukoricaliszttel. Ezt a keverket rntjk a hsra, kiss hagyjuk besûrûsdni.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
|
Rzvasttt serts zldpaprikval
|
Hozzvalk:
· Negyed kil sertshs
· Kt hegyes-erõs zldpaprika
· Kt piros paradicsompaprika
· Egy zldhagyma
· Egy kisebb gymbrgykr
· Marknyi bambuszrgy (ez esetleges, nem felttlenl kell)
· Kt evõkanl sherry
· Egy evõkanl kukoricaliszt
· Egy evõkanl szjamrts
· Egy evõkanl kristlycukor
· S
· Bors
· Ananszkarika
· Saltalevl
Elõkszts: a saltalevelet megmossuk, a sertshst cskokra a zldhagymt ujjnyi darabokra, a paprikt szeletekre vgjuk. A gymbrt lereszeljk. A sherryt, kukoricalisztet, st, borsot sszekeverjk, flrra beletesszk a cskokra vgott hst. A szjamrtst sszekeverjk a cukorral.
Fõzs: hrom kanl olajban megstjk a hagymt s a gymbrt (termszetesen dobva-rzva stjk), hozzadjuk a hst. Amikor megpirult, jabb hrom kanl olajat ntnk r, megszzuk, majd kivesszk a hst. Az olajban megproljuk azldpaprikt, paradicsompaprikt, bambuszrgyet. Visszateszszk a hst is, sszestjk, rntjk a cukrozott szjamrtst. Saltalevlen, ananszkarikkkal dsztvetlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· 4000g serts natr borda,
· 50g rizsbor,
· 20g s,
· 100g cspõs paprikaolaj,
· 25g cukor,
· 15g tzû por,
· 5g cspõs paprika por,
· 25g felaprtott zldhagyma.
Elkszts: Vgjuk a natr bordt nagy kockra. Csinljunk tbb apr lyukat egy fm eszkzzel a bordk egyik oldalra, s drzsljk be a felsznt a cspõs paprikaolajjal. Szrjunk egy villt a hsba, s erõs tûzn sssk meg alaposan, amg a felszne tajtkos s fekete nem lesz. Ezutn vegyk le a tûzrõl, s fedjk le egy tiszta nedves ruhval. Amikor a hs felszne kicsit megpuhul vegyk le a ruht. Hmozzuk le a hs felsõ, gett rtegt, drzsljk be ismt a cspõs paprikaolajjal, s folytassuk a stst, amg ropogs lesz kvl, s lgy bell.
Tlalskor hmozzuk le a teljes felsznt, szrjuk meg a cspõs paprikval, s szeleteljk fel. Szrjuk meg zls szerint a rizsborral (vagy szjaszsszal), az tzû porral, s a zldhagymval. Szezmolajjal is zesthetjk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (4-6 szemlyre):
· 40 dkg brokkoli
· 40 dkg sovny sertshs
· 1 gerezd trt fokhagyma
· 1 evõkanl cukor
· 1 evõkanl szjamrts
· 1 evõkanl sherri (vagy fehr bor)
· 2 evõkanl olaj
· 20 dkg rkhs
· 2,5 dl erõleves
· 1 evõkanl kukoricaliszt
Elkszts: Szeleteljk 2 cm-es darabokra a brokkolit. Vgjuk a hst vkony cskokra. Pirtsuk meg a cukrot. Keverjk ssze a pirtott cukrot, a fokhagymt, a st, a szjamrtst s a sherrit. Sssk a hst 10 percig gyenge tûzn. Adjuk hozz a brokkolit, s fõzzk egytt 2-3 percig. Adjuk hozz a rkokat.
A kukoricalisztet keverjk el az erõlevessel, ntsk az ednybe s lland keverssel forraljuk, amg be nem sûrûsdik. Forrn tlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (6-8 szemlyre):
· 1,5-1,75 kg sertssznhs
· 5 evõkanl rizsliszt
· 4 evõkanl szjamrts
· 2 evõkanl hoi-sin mrts
· 1-1,5 kvskanl vrs szjasajt
· 2 kvskanl cukor
· 1 kvskanl chilimrts
· 2 evõkanl rizsbor
· 1 kshegynyi tfûszer-keverk
· 2 ltuszlevl
Elkszts: ztassuk a ltuszleveleket langyos vzben 20 percig. Vgjuk a hst 5mm-es szeletekre, majd 6x15 cm-es darabokra. Helyezzk vasednybe a lisztet s lland kevergets kzben hevtsk fel. Vegyk le a tûzrõl, keverjk hozz a hoi-sin s a szjamrtst, a szjasajtot, a cukrot, a chilimrtst, a fûszerkeverket s a bort. Helyezzk a hsokat ebbe a keverkbe, s forgassuk meg benne alaposan. Helyezzk a ltuszlevl kzepbe a hsmennyisg felt. Csomagoljuk be s kssk t. Ugyangy jrjunk el a msik ltuszlevllel is. Helyezzk a csomagokat gõzlõbe. A vz forrjon! Fõzzk 2,5-3 rn t. Forrn tlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk (6 szemlyre):
· 1 kg sertsborda
· 50 dkg fiatal srgarpa
· 5 dl vz
· 4 evõkanl szjamrts
· 2 evõkanl cherry
· 1 kvskanl gymbr
Elkszts: Vgjuk a bordkat szeletekre, tegyk vzbe egy nagy serpenyõbe, forraljuk fel, szedjk le a habjt, s fedjk le egy jl zr fedõvel. Proljuk egy rn t, emeljk ki, csontozzuk le, vgjuk kis kockkra a hst, majd tegyk vissza a serpenyõbe. Hozzadjuk a cherryt s a gymbrt. Jl sszekeverjk. A rpt 3 cm-es darabokra vgjuk, hozzadjuk az elõbbiekhez, s tovbbi 3 percig fõzzk. Forrn tlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
|
Sertslapocka zldbabbal s mandulval
|
Hozzvalk (6 szemlyre):
· 40 dkg lapocka
· 50 dkg zldbab
· 6 dkg mandula
· 1 evõkanl szjamrts
· 2 evõkanl erõleves
· 1 kvskanl cukor
· 2 evõkanl mogyorolaj
· 2 jhagyma szeletelve
· 1 kr alak anansszelet kockkra vgva
· Kevs bors
Elkszts: Vgjuk 3 cm lû kockkra a hst, fõzzk meg a babot egszben. Keverjk ssze a hslevest, a szjamrtst s a cukrot. Pirtsuk meg a hst forr olajban llandan keverve, majd adjuk hozz a mandult s a hagymt. 3-4 percig pirtsuk egytt. ntsk le az olajat. Keverjk ssze az sszes anyagot s fõzzk tovbbi 2 percig. Forrn tlaljuk.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
Hozzvalk:
· Fl kil oldalas
· Egy evõkanl s
· Egy evõkanl bors
· Kt evõkanl kukoricaliszt
· Egy tojs
· Olaj
Elõkszts: csontonknt sztvgjuk az oldalast. A st s a borsot zsr nlkl megprkljk a tûzn, a hst beleforgatjuk ebbe a jellegzetes illat keverkbe, majd egy rn t llni hagyjuk. A tojst sszekeverjk a kukoricaliszttel.
Fõzs: az oldalast fl rn t gõzn fiõzzk. Utna minden darabot bemrtogatunk a lisztes tojsba, s az olajban kistjk, mint a prizsi szeletet.
![](file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CRENDSZ%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtmlclip1%5C01%5Cclip_image001.gif)
|
Szjababsajt vagdalt disznhssal
|
Hozzvalk:
· 600g zsenge szjababsajt
· |