marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
Rakott telek

Cseh rakott burgonya 1.

Hozzvalk 4 szemlyre: 80 dkg aprszem burgonya, 15 dkg gpsonka, 2 fej vrshagyma, 15 dkg kifejtett zldbors, 4 evkanl reszelt ementli sajt, 5 dl hsleves, 2 dl tejszn, 2 evkanl liszt, 3 evkanl vaj vagy margarin, 1/2 csokor petrezselyem, 1/2 csokor majornna, s, bors

Elkszts: A burgonyt megmossuk, s forrsban lv, ss vzben kb. 10 percig fzzk. Kzben a hagymt megtiszttjuk, s kockra vgjuk. A vajat vagy margarint megforrstjuk, s a hagymt vegesre proljuk. Meghintjk a liszttel, s llandan kevergetve 1 percig pirtjuk. Felntjk a tejsznnel s a levessel. A mrtst kb. 5 percig fzzk. A zldborst forrsban lv, ss vzben kb. 10 percig fzzk. A zldfszereket megmossuk, s felaprtjuk. A sonkt kockra vgjuk, a sajtot lereszeljk. A mrtsba belekeverjk a lecspgtetett zldborst, a sonkt, a sajtot, s a zldfszereket. Sval s borssal zestjk. A ftt burgonyt meghmozzuk - ha szksges, flbevgjuk -, s lentjk, a hsos-zldsgesmrtssal. Elmelegtett stbe toljuk, s 200 fokon (gztzhelynl 3-as fokozaton) 20-25 percig stjk. Friss vegyes salta s hideg (cseh) sr illik hozz.

Cseh trs rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 500 g tr, 100 g vaj, 1 dl tejfl, s.

A meghmozott s megmosott burgonyt vastagabb karikra vgjuk, s megszzuk. Egy tzll tlat kizsrozunk az aljra egy rteg, trt simtunk, aztn egy rteg burgonya kvetkezik, amelyre apr vajdarabkkat szrunk, majd ismt tr, mindaddig, amg a hozzvalkbl tart. A tlat lefdve forr stbe toljuk, s sts kzben a burgonyt tejfllel locsolgatjuk.

Cseh szalmis rakott burgonya

Hozzvalk: 1,25 kg burgonya, 250 g felvgott, 80 g zsr, zldpetrezselyem, s.

A megmosott, meghmozott burgonyt karikra vgjuk. Egy tzll tlat kizsrozunk, belerakunk egy sor burgonyakarikt, megszzuk, megszrjuk aprra metlt felvgottal meg zldpetrezselyemmel, s gy folytatjuk, amg a hozzvalkbl tart. A legfels rteg burgonyra kis zsrdarabokat rakunk, egy kevs vizet ntnk al, s gyenge lngon fed alatt kevers nlkl puhra proljuk.

Zldsgsaltval tlaljuk.

Cseh fstlt hssal rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 60 g reszelt sajt, 300 g ftt fstlt hs (lehet maradk is), 40 g zsr vagy olaj, 2 evkanl zsemlemorzsa, 2,5 dl tej, 6 tojs, 60 g hagyma, s, trtt bors.

A hjban ftt burgonyt meghmozzuk, s karikra vgjuk. Egy tzll tlat kizsrozunk, megszrjuk zsemle- morzsval, s belerakjuk a burgonya felt. Egyenletesen rtertjk a ftt, sszevagdalt hst, a 4 aprra vgott kemny tojst, megszzuk, megborsozzuk, s betakarjuk a ftt burgonya msik felvel. Meglocsoljuk a hagyms zsrral, megszrjuk reszelt sajttal, s forr stben ropogsra stjk. Kzben a tejben elhabarjuk a 2 tojst meg a zsemlemorzst, rntjk a megslt burgonyra, s a tojssal egytt kszre stjk.

Cseh juhtrval s metlhagymval rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 300 g juhtr, 100 g fstlt szalonna, 20 g zsr, 1 evkanl zsemlemorzsa, 2,5 dl tejfl, metlhagyma, s.

A hjban ftt burgonyt meghmozzuk, s karikra vgjuk. Egy tzll tlat kizsrozunk, megszrjuk zsemlemorzsval, s belerakjuk a burgonya felt. Rsimtjuk a juhtrt, bven megszrjuk aprra vgott metlhagymval, s betakarjuk a burgonya msik felvel. A fstlt szalonnt kockra vgjuk, kiolvasztjuk, s rlocsoljuk a burgonyra. Vgl rntjk a megszott, elhabart tejflt is, s forr stben megstjk.

Darlt hsos rakott burgonya

Hozzvalk 4 szemlyre: 50 dkg darlt sertshs, 1 kg burgonya, 50 dkg kelkposzta, 1 tojs, 1 fej vrshagyma, 2 evkanl liszt, 2 evkanl zsemle- morzsa, 17 dkg reszelt trappista vagy edami sajt; 5 dl hsleves, 2,5 dl tej, 2 evkanl vaj vagy fzmargarin, 2 evkanl olaj, s, bors, desnemes pirospaprika

Elkszts: A megmosott burgonyt forrsban tv, ss vzben kb. 20 percig fzzk. Hideg vzzel lebltjk, meghmozzuk, s ngyfel vgjuk. A megtiszttott, megmosott kelt nagyobb darabokra vgjuk. Forrsban lv, ss vzben 5 percig elfzzk, majd lecspgtetjk. A hagymt felkockzzuk. A darlt hst sszegyrjuk a tojssal s a hagymval. Sval, borssal, pirospaprikval zestjk. Serpenyben olajat forrstunk, s a darlt hst gyakran kevergetve, fehredsig pirtjuk. A vajat vagy a margarint megforrstjuk, s a lisztet megpirtjuk. Tejjel s hslevessel felntjk, sszeforraljuk, majd 2-3 percig fzzk. Belekeverjk a sajt 2/3-t s felolvasztjuk. Sval, borssal zestjk. A burgonyt, a darlt hst s a kelt nagy tzll tlba rtegezzk, s lentjk a sajtmrtssal. Elmelegtett stben, 200 fokon (gztzhelynl 3-as fokozaton) kb. 20 percig stjk. A maradk reszelt sajtot sszekeverjk a zsemlemorzsval s kevs pirospaprikval. A rakott burgonyra szrjuk, s visszatoljuk a stbe. Tovbbi kb. 10 percig stjk.

Erdlyi juhtrs rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 3 nagy fej vrshagyma, 20 dkg j csps juhtr, 4 dl tejfl, 1 teskanl szrtott trkony (vagy 1 csokor friss trkonylevl), 1 teskanl s, 1 mokkskanl trtt fehrbors, 10 dkg kolozsvri, fstlt szalonna, 1 evkanl olaj a tepsi kenshez.

A burgonyt megmosom, hjban megfzm, s mg melegen meghmozva karikkra vgom. Egy tepsit az olajjal kikenek s beletertek egy rteg ftt burgonyakarikt. Megszom s flreteszem. A megtiszttott vrshagymt felkarikzom, a fstlt szalonnt nagyon aprra vgom, zsrjt kiolvasztom, s a hagymakarikkat fed alatt vegesre fonnyasztom rajta. A tepsibe rakott burgonyakarikkat meghintem a hagymval, majd rmorzsolom a juhtr felt. Rlocsolom a megmosott s aprra vgott trkonnyal, sval, borssal zestett tejfl egy rszt, ezutn a rtegezst jra kezdem egszen addig folytatva, amg csak tart a hozzvalkbl. A tetejre kevs fszeres ntetnek kell kerlnie. A tepsit letakarva az elmelegtett forr stbe teszem, s legalbb egy rn keresztl majdnem kzepes lngon prolom az telt. Rendkvl jz, br nem ppen fogykrs!

 

Francia sajtos rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg hjban ftt burgonya, 15 dkg reszelt sajt vegyesen (brmilyen fajta lehet), 5 gerezd fokhagyma, 1 mokkskanl trtt fekete bors, 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 db egsz tojs, 6 dl tej, kshegynyi reszelt szerecsendi, 1 teskanl s.

A ftt burgonyt hmozs utn vkony karikkra vgom, a fokhagymagerezdeket megtiszttom, s aprra vgom (nem zzom). Egy tepsi aljt betertem burgonyakarikkkal, megszom, kevs fokhagymadarabkt szrok r, majd meghintem reszelt sajttal s trtt borssal. A rtegezst addig folytatom, amg csak tart a hozzvalkbl. Ezutn a tejet felforralom, beleszrom a reszelt szerecsendit, majd ha kiss kihlt, hozzntm a kzben habosra kevert tojst. Ezzel az ntettel lelocsolom a burgonyt. Ezutn az elmelegtett forr stbe tolom, s fedetlenl pirtom huszont percig, illetve addig, amg a teteje szp pirosra nem sl. Ha mr majdnem kszen van, megszrom aprra morzsolt vajjal, s mr csak addig pirtom, amg a vaj elolvad a tetejn. Kockkra vgva tlalom. Aki szereti, a tnyrjn mg kln is megsajtozhatja.

Juhtrs rakott krumpli 

Hozzvalk 4 szemly rszre: 2 kg krumpli, 40 dkg juhtr, 12 dkg vaj, 2 csg. jhagyma, 4 dl tejfl, 4 db tojs, s

Hjban megfzzk a krumplit, majd meghmozzuk, s a felt lereszeljk a reszel legdurvbb fokn egy vajjal kikent mly, tzll tlba. Erre tertjk a villval sszetrt juhtrt, melyet sszekevertnk a zldjvel egytt aprra vgott zldhagymval. A krumpli msik felt a juhtrra reszeljk. A tejflt az egsz tojsokkal meg a maradk olvasztott vajjal simra keverjk, s a lerakott krumplira ntjk. Forr stben pirosra stjk.

Sajtos rakott burgonya

Hozzvalk: 1 kg burgonya, 20 dkg reszelt sajt vegyesen (brmilyen sajtmaradk j hozz, egyidejleg tbbfle is lehet), 2 dl tejfl, 1 teskanl currypor, 4 db egsz tojs, 1 mokkskanl trtt fehrbors, 1 evkanl vegeta, kevs s, 2 evkanl olaj a tepsihez.

A burgonyt megmosom, hjban megfzm, s mg melegen meghmozva vkony karikkra vgom. Egy tepsit az olajjal bekenek, s a fele burgonyakarikt beletertem. Megszom. Mg a burgonya f, kt tojst kemnyre fzk s meghmozva, kis kockkra vgom. A msik kett nyers tojst habosra verem, hozzkeverem a tejflt, a curryport, a borsot s a vegett. A burgonyartegre rszrom a tojskockkat, s a fele reszelt sajttal meghintem. Erre rlocsolom a fele tojsntetet, betakarom a maradk rsz sajttal s rlocsolom a meghagyott ntetet. A tepsit befedem s forr stbe tolva, kis lngon prolom legalbb egy rn keresztl. Hagyms paradicsomsalta illik mell a legjobban.

Hsos rakott burgonya

  

 Hozzvalk:

 szemlyenknt 2 szelet karaj vagy tarja

 1-1,5 kg burgonya

 3-4 kzepes vrshagyma

 2-4 dl tejfl

 s, bors, pirospaprika, zsradk

               

 A kb. 1 cm vastag hsszeleteket kzzel vagy esetleg

 hsklofolval kiss megtgetjk, majd sval, borssal s

 pirospaprikval beszorjuk a szeletek mindkt oldalt. A

 hst flretesszk, a burgonyt meghmozzuk, megmossuk s

 4-5 milimteres karikkra vgjuk. A kizsrozott tepsibe

 behelyezzk a hsszeleteket, a tetejre karikzzuk a

 vrshagymt, majd befedjk burgonyakarikkkal. Kb. kt

 sor burgonya utn (soronknt szzuk a burgonyt!),

 rntjk a tejfl felt, majd folytatjuk a

 burgonyartegek rakst. Az utols sorra rntjk a

 maradk teljflt. Aluflival letakarjuk s

 elmelegtett stben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 rt

 stjk. Ha a hs s a burgonya megslt, flia nlkl egy

 kicsit pirtjuk a rakott burgonya tetejt.

 

Hsos-besameles rakott tojs  4 szemlyre

 

8 kemny tojs

20 dkg slt vagy ftt hs

20 dkg gomba

5 dl besamel

dinyi vaj

petrezselyem

zsemlemorzsa

rlt szerecsendi

rlt bors

s

 

A tojst karikzd fel. A hst darld meg, s a megtiszttott,

aprra vgott gombval egytt a vaj feln pirtsd 1-2 percig,

majd hagyd kihlni. A besamelt zestsd szerecsendival, s

keverj bele aprra vgott petrezselymet. A maradk vajjal kenj

ki egy tzll tlat, szrd meg kevs zsemlemorzsval, rakj az

aljba egy sor tojst,   terts r hsos gombt, arra pedig

mrtst. gy rtegezz tovbb, hogy a tetejre is mrts jusson.

Elmelegtett stben, mrskelt tznl ssd, mg a teteje

megpirul. Tlalskor hintsd meg aprra vgott petrezselyemmel.

 

Sajtos rakott pulykamell

     

 Hozzvalk:

 1 kg pulykamell

 40 dkg reszelt sajt

 5 dl tej

 5 db tojs

 fokhagymakrm

 zsemlemorzsa

 liszt

 margarin

 s

               

 A pulykamellet szeletekre felvgom s fokhagyms tejben

 kb. 2 rra bepcolom. A sajtot lereszelem, a tojst egy

 tlban felverem. A jnai tlat margarinnal kikenem. A

 pulykamellszeleteket a tejbl kivve elszr a lisztbe,

 tojsba s a reszeltsajtba forgatom, majd rtegesen

 lerakom a jnai tlba. Az sszes szeletet lerakom gy,

 majd a maradk tojst a reszelt sajttal sszekeverem s

 rntm a hsra. Kzepes lngon stben szp pirosra

 megstm. Rzs s majonzes kukorica illik leginkbb

 hozz.

 

 
Naptr
2025. Augusztus
HKSCPSV
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU