Avokd psttom– eltelnek vagy reggelire
Hozzvalk 3 szemlyre:
2 db avokd
2 db ftt tojs
1 db kzepes fej vrshagyma
2 gerezd fokhagyma
½ citrom leve
1 kvskanl olivaolaj
s, bors
Ahogy ksztem:
Az avokdkat flbevom, a magjt kiemelem, kiskanllal a hst kiszedem s egy kever tlba teszem. A citrom levet azonnal rntm, hogy ne barnuljon meg. Az sszevgott vrshagymt, fokhagymt, tojst s az olivaolajat hozzadom s botmixerrel ppestem. zls szerint st s borsot adok hozz (szerecsendival is zesthetjk).
Saltval blelt tlba teszem, olvabogyval dsztem. Pirtst adhatunk hozz.
PULYKARAGU PATISSZONNAL
Hozzvalk:
60 deka pulykamell,
60 deka patisszon,
20 deka uborka,
15 deka gomba,
15 deka paradicsom,
1 csomag kapor,
1 deci szraz fehrbor,
1 evkanl zsr,
3 cikk fokhagyma.
Ahogy ksztem:
A kicsontozott, lebrztt pulykamellet s a megtiszttott patisszont ujjnyi vastag kockra vgom. A gombt s a paradicsomot tisztts, moss utn cikkekre vgom, a kaprot felaprtom. Az uborkt hosszban kettvgom, mokkskanllal kikaparom a maghzat, majd flujjnyi vastagra szeletelem. A hst egy evkanl zsron ers lngon megstm. Szrkanllal kiszedem s flreteszem. Ugyanebben a zsrban lepirtom a gombt, hozzteszem a patisszont, az uborkt, szzuk, megszrom vgott kaporral, 4-5 percig prolom.. Felntm fehrborral, zzott fokhagymt keverek bele, s addig prolom fed nlkl, amg a bor el nem prolog alla, ekkor teszem vissza a megpirtott hst s a paradicsomot. Egytt felforralom s azon melegben tlalom.
Juhtrs-zldborss hs
Hozzvalk (4 szemlyre):
maradk ftt vagy slt hs
40 dkg konzervbors
10 dkg juhtr -
5 dkg hsos fstltszalonna
1 dl tejfl
1 kzepes hagyma
petrezselyem
bors
s
A szalonnt vgd kis kockkra s ssd ki a zsrjt. A szalonnt tedd flre, a zsrjn pedig fonnyaszd meg a lereszelt vrshagymt. Ezutn add hozz a zldborst az aprra vgott petrezselyemmel s prold puhra. Kzben a juhtrt keverd ki a tejfllel, majd add a ksz borshoz. Ekkor tedd bele a kis darabokra vgott hsmaradkot s a szalonnakockkat is. Borsozd (ha kell, szd is) s egy pillanatra forrald ssze az egszet.
Hs nlkl kivl kret lesz belle.
|