Anyukm Mzes krmese
Hozzvalk a tszthoz:
60dkg liszt,1 egsz tojs,3 e.k.mz,22dkg porcukor,1 kiskanl kakapor,4dkg zsir vagy vaj,5e.k tej,1/2 csomag sutpor
A krmhez:
5 dl tej,5 pupozott evkanl liszt,20 dkg vaj,20dkg porcukor,2 tojs fehrje habb verve,1 csomag bourbon vanilis cukor
A tszta hozzvalit a liszt kivtelvel felmelegitjk.Ha kihlt belegyrjuk a lisztet.Ebbl 4 lapot stnk.
A krmhez a tejet simra keverjk a liszttel majd felfzzk.Mg forrn belekeverjk a tojsfehrje habjt.Flretesszk kihlni.A vajat habosra keverjk a porcukorral s a kihlt krmmel simra keverjk.
Az els lapot a krmmel a msodikat lekvrral a harmadikat pedig szintn krmmel tltjk meg.A tetejre cukormzat kszitnk de bevonhatjuk csokoldval is.Csak msnap szeleteljk.
Margit fle trs lepny
Nos Margit a nagynnm. adta ezt a receptet s nagyon finom.
Tszthoz:
25dkg liszt,2db tojs,1/2 csomag stpor.1/2 csomag szalakl,15dkg porcukor,5 dkg vaj,1 vanilis cukor,1 citrom reszelt hjja
Ezeket sszegyrom s lisztezett tepsiben 2 lapot stk belle.
A tltelkhez 25 dkg vajat 20 dkg porcukorral kikeverek.Belekeverek 60 dkg ttrt trt.Citromlvel vanilis cukorral s esetleg mazsolval izesitem.Tetejt porcukorral megszrom.
Msnapra puhul meg s akkor szeletelem.
Zsuzsa Hkiflije( a msik nagynnm)
Hozzvalk:
1 kis pohr tejfl,2dkg leszt,1 tejfeles pohr zsir,4 tejfeles pohr liszt,s,kvskanl cukor.
Tltelknek:
20dkg darlt di,3 evkanl nagyon folys lekvr
20dkg porcukor a meghempergetshez
A tszta hozzvalit sszegyrjuk.Egy kicsit pihentetjk majd vkonyra kinyjtjuk hromszgekre vagy kockkra vgjuk.Tltelket halmozunk a tsztra majd felcsavarjuk mint a kiflit.Tepsibe rakjuk s kzepes lngon stjk kb 10-15 percig majd mg melegen porcukorba hempergetjk.
Anyukm
Ngrdija
Hozzvalk a barna laphoz:
26 dkg liszt,10 dkg porcukor,6dkg zsir,2dkg kakapor,1tojs,1stpor,tej
Piskthoz:
4 tojs,4evkanl cukor,4evkanl liszt
A krmhez:
5dl tej,3 evkanl liszt,20dkg vaj,20dkg porcukor,2 csomag vanilis cukor
A barna lap hozzvalit sszegyrjuk annyi tejjel hogy kzepesen kemyny tsztt kapjunk.2lapot nyjtunk belle s kln kistjk tepsi htn.
Szoksos mdon a 4 tojsbl pisktt stnk ugyanabban a tepsiben hogy a lapok mrete megegyezzen.
A krmhez a tejet a liszttel csommentes krmm fzzk s hagyjuk kihlni.Kzben a vajat habosra keverjk a por s a vanilis cukorral.Ha kihlt a krm akkor sszekeverjk a vajas cukorral.
Alulra egy barna lap majd a krm kzpre a piskta majd arra is a krm vgl a barna lap a tetejre kerl.A tetejt bevonhatjuk csokoldval de ha csak megszrjuk porcukorral akkor is mutats.Csak msnap szeleteljk. |