marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
Praktikk-ami jl jhet a konyhban

Vanlis cukor hzilag
Jl zrhat veget tlts fel cukorral, kb. fl kilhoz vgy kt-hrom szl vanlia rudat, kapard ki s keverd el a cukorral. a hjakat is tedd hozz, sõt ha nagyon akarod nmi cukorral kvdarln bele is lehet õrlni. kb. egy ppozott evõkanl egyenlõ egy zacsknyi vanlis cukorral.

A rizs fzse

Mrcnek egy bgrt szoktam hasznlni.1 bgre rizshez 2 bgre viz vagy hsleves.
A rizst egy kicsit megpiritom egy kevs olajon-NEM MOSOM MEG A RIZST!!!-
A vizet vagy a hslevest felforralom s ezt ntm a rizsre azon forrn.Az a lnyege hogy mindkett nagyon forr legyen.Lefedve kb 15-20 perc alatt kszre fzm.Igy biztosan minden szem megpuhul

FSZEROLAJOK KSZTSE

Szles szj, jl zrd vegbe friss olajat ntnk, s nhny htig - fnytl vdve, hvs helyen - abban ztatjuk a kivlasztott fszereket. A darabos vagy nagylevel zestket egszben adjuk az olajhoz, mg az aprszem, illetve porl fszereket elzleg gzbe, vagy laza szvs vszonbatyuba ktjk. Az zeket szabadon kombinlhatjuk, a szksges mennyisgek felmrsben pedig segt nhny plda: fl liter olajhoz adj 6 babrlevelet, 1 kvskanlnyi fekete borsot, 5 gerezd fokhagymt, 2 kis fej hmozott hagymt s 3 darabka szerecsendi-virgot, vagy 1 kvskanlnyi fekete borsot, ugyanannyi kmnymagot s 5 gerezd fokhagymt, vagy 1-1 kvskanlnyi borsikafvet, koriandert s mustrmagot.

KELTTSZTA KSZTSE

50 dkg liszthez 4 dl tejet, 2 dkg lesztt, 1 tojssrgjt, 5 dkg vajat (vagy zsrt), 5 dkg cukrot, kevs reszelt citromhjat s egy-kt csipet st vesznk. A lesztt megfuttatjuk, majd sszedolgozzuk a szitlt liszttel, valamint a maradk tejben elkevert cukorral, sval, tojssrgjval s citromhjjal. (Fontos, hogy az alkotrszek hmrsklete azonos - egyarnt langyos - legyen.) A tsztt - fokozatosan hozzadva a zsiradkot is - addig gyrjuk, amg nem lesz egyenletes, illetve amg el nem vlik az edny faltl. (Akkor gyrunk-dagasztunk j technikval, ha sok leveg kerl a tsztba, ugyanis az leszt hatkony mkdshez erre lesz szksg.) Ha a tszta ksz, cipt formlunk belle s megkelesztjk.
(Lajos Mari szerint a kelt tszta egyik titka a stsi hmrsklet, aminek szerinte vgig 200-220 Celsius fok kztt kell lenni. Ha ennl kevesebb, a tszta gyengn emelkedik, viszont ha ennl tbb, akkor gyorsan n, de mg a sts alatt ssze is esik.)

ZSEMLEMORZSA PIRTSA

Vgy szitlt (finom) zsemlemorzst, tdannyi olajat s egy tgas - lehetleg vastag fal - lbast. Az olajat jl melegtsd fel, szrd bele a zsemlemorzst, s folyamatosan kevergetve, lass tzn pirtsd. Ha valban vastag fal ednyt hasznlsz, akkor ne pirtsd teljesen barnra, mert mg a tzrl lehzva is sttedni fog egy kiss. A lbas azrt legyen tgas, hogy a gombcot, nudlit kevers nlkl - rzogatva, az ednyt billegtetve - vonhasd be a morzsval, gy nem trik ssze.

Panrozs klasszikusan

A szksg szerint kivert (kiklopfolt) s fl rval korbban beszott hst elbb lisztbe, majd elhabart tojsba, vgl finom zsemlemorzsba forgatjuk. Kzvetlenl a panrozs utn, ltalban forr, bsges zsiradkban stjk ki.


Panrozs gazdagon

Ekkor a szksg szerint kivert (kiklopfolt) s fl rval korbban beszott hst elbb elhabart tojsba, majd lisztbe, utna ismt az elhabart tojsba, vgl finom zsemlemorzsba forgatjuk. Ettl a bundja kicsit vastagabb lesz, a hs viszont sokkal szaftosabb. Kzvetlenl a panrozs utn, ltalban forr, bsges zsiradkban stjk ki.


Panrozs extrkkal

Ennl ugyangy jrunk el, mint amikor "gazdagon" panrozunk, annyi klnbsggel, hogy a nagyon finom zsemlemorzshoz tbb-kevesebb kicsi magvat kevernk. Pldul szezmmagot vagy aprra vgott dit. Ilyenkor az utols fzisban clszer a keznket is hasznlni, hogy a magok jl megtapadjanak a panr alsbb rtegeiben.


Panrozs angolosan

A kivert, beszott hst olvasztott vajba mrtjuk, majd zsemlemorzsba forgatjuk, s gy stjk ki b, forr zsiradkban.


Mi mehet a panr al?

Elssorban a baromfinak tesz jt, de a marhahs, st akr a diszn rvidkaraja is szaftosabb tehet gy, ha a hst a klopfols utn legalbb egy rra kevs tejbe ztatjuk. Amikor innen kivettk s lecsorgattuk, akkor szzuk, egy fl rt llni hagyjuk, s a panrozs eltt mg szrazra is trljk. A tovbbiakban gy bnunk vele, mint brmely pcolatlan hssal.


Sajt panrozsa

A rntani val sajtszeleteket elbb lisztbe, majd tojsba forgatjuk, ezutn ismt lisztbe, majd megint tojsba s legvgl a zsemlemorzsba. (A sajtot nem szzuk elzetesen, csak az elhabart tojsba tesznk kevs st.) Forr, bsges zsiradkban stjk ki, s amikor megfordtjuk (lehetleg lapttal) klnsen vigyzunk, hogy a panr fel ne szakadjon.


Panrosok stse

Magyar Elek azt ajnlja, hogy a bundzott hsokat az egyik oldalukon fed alatt sssk - gy amg pirul, proldik is - s ha ez ksz, a msik oldalukhoz mr ne tegyk vissza a fedt. A vastagabb hsoknl mindenkppen rdemes ezt az eljrst alkalmazni.

 

Sritsek:

BEFORRALS

Fleg prolt hsok levnek (s olykor mrtsoknak) a srtsekor alkalmazzuk. Ilyenkor az telbl lnyegben elforraljuk a felesleges nedvessget.


STAUBOLS

Elssorban a korai fzelkflk srtsekor hasznljuk. A pirts (prols) vgn a zsrjra slt telre elzetesen tszitlt lisztet hintnk, megkeverjk, majd egy-kt perc pirts utn felntjk a szksges lvel, s azzal egytt felforraljuk.


SRTS BEGYRT VAJJAL

Rendszerint bsges levek, mrtsok srtsnl alkalmazzuk. Vajat liszttel sszegyrunk, s a forrsban lev telbe morzsoljuk, kzben folyamatosan keverjk, hogy csommentes maradjon.


SRTS LISZT NLKL

Zldsgflknl hasznlhat eljrs. Ilyenkor a ftt (prolt) alapanyag negyedt-harmadt tpasszrozzuk vagy ppesre mixeljk, s az telben elkeverjk.


SRTS TOJSSAL

Fleg finom mrtsokat s leveseket srthetnk gy is, hogy nhny tojssrgjt kevernk el a langyos telben, majd felforraljuk. (A legrozsnak nevezett vltozatnl tejsznnel elkevert tojssrgjt hasznlunk erre a clra.)

 

Halakrl is egy pr szt:

A HAL ELKSZTSE, TROLSA

Tisztts
A halat pikkelyezssel vagy nyzssal tisztthatjuk. Kivtelek a pisztrng s a comp. Ezt a kt fajt az apr s mlyen l pikkelyzete miatt nehz hagyomnyos mdon megtiszttani, ezrt elegend, hogy a testkrl a nylkt kaparssal vagy krmkefvel bsges tblts mellett eltvoltjuk. A belssgek eltvoltsa utn gyeljnk a kopoltyk s a keserfogak eltvoltsra. Ha a pikkely nehezen vlik le a brrl, tegyk a halat nhny percre meleg vzbe. A hal hst nhnyszor tisztts kzben s vgn bsges hidegvzzel t kell mosni.
Irdals
Az irdalsnak tbb clja van. Elsdleges cl, hogy irdals sorn fleg a gerinc mentn lv hsban a szlkk felaprzdnak, gy az elkszlt tel knnyebben fogyaszthat. A jl beirdalt halszelet knnyebben tsl vagy tf. Ezen kvl a szp irdals dekoratvabb teszi az elksztett telt.
Az irdals lnyege az, hogy a megtiszttott hal brfelli oldaln les kssel minl srbben (kb. 3-5 mm) kereszt irnyban bemetszseket tesznk. Nhny rs pcols ugyanis megpuhtja az apr szlkkat.
Szeletels
A leggyakoribb elksztsi md a szeletels, amikor a megtiszttott hal testt les kssel keresztirnyban 2-3 cm vastagsg (patkalak) szeletekre vgjuk.
Darabols
A darabols hasonl a szeletelshez, de itt a szelet vastagsga 4-6 cm. Darabolni ltalban a krszt s a keszegeket szoktk, vagy abban az esetben is alkalmazzk, ha a halhsbl hideg vagy meleg marindot kvnnak kszteni. (Marind: ecettel vagy citrommal savanytott ksztmny. Tpusai: hideg, ftt s sltmarind. Legismertebb a kereskedelmi forgalomban kaphat ruszli.)
Hasts
A hastskor a halat a hossztengelyben – a gerincnl – ktfel vgjk. Ezt a mdot kisebb test halaknl pldul a sts elksztsekor alkalmazzk.
Filzs
A filzs lnyegben a csontvz s a fogyaszthat halhs klnvlasztst jelenti. Ez a munkamûvelet igen nagy gyakorlatot s gyessget ignyel.
Elfszerezs
Fleg a busaflk hsa szrazabb a pontynl, de fszerezve kivlan elkszthet. Felhasznls eltt nhny rval az elksztend telnek megfelelen ajnlatos elfszerezni.
ltalnos szablyok
Brmilyen mdon lett a hal elksztve a httrbe helyezse eltt clszer a halhst jl lezrhat fliazacskba adagonknt becsomagolni. A nem kellen csomagolt halhs a trols sorn veszt a vztartalmbl, valamint a httrben trolt egyb lelmiszerek tveszik a hal szagt.
Trols htszekrnyben
A htszekrnyben a hmrsklet kb. 0-5 oC kztti. Ez a hmrsklet teljes mrtkben nem sznteti meg a romlst okoz mikroorganizmusok lettevkenysgt, csupn csak ersen lasstja. Ezrt itt a maximlis trolsi id 1-2 napban hatrozhat meg.
Trols fagyasztszekrnyben:
A fagyasztszekrnyben vagy ldban val trolst, tartstst gyorsfagyasztsnak, vagy mlyfagyasztsnak is nevezzk. ltalban minden gyorsfagyaszt berendezs kt bels trre klnl el: a gyorsfagyaszt- s a trol trre. A gyorsfagyaszt tr hmrsklete –30-40 oC, mg a troltr hmrsklete –20 oC krli. Ezen az igen alacsony hmrskleten a mikroorganizmusok egy rsze elpusztul, ms rsznek viszont az letfolyamatai teljes mrtkben sznetelnek, teht itt a halhs huzamosabb ideig trolhat. A gyorsfagyasztban trtn trolsi eljrs megkezdse eltt az elksztett halat clszer kb. 5 oC-ra elhteni, majd csak ezutn elhelyezni a gyorsfagyaszt trbe. Innen az ru csak a teljes tfagysa utn (kb. 24 ra) rakhat t a trol trbe. A javasolt trolsi id 3-4 hnapban hatrozhat meg. Igaz ugyan, hogy az ennl hosszabb ideig trolt ksztmnyek sem romlanak meg, de az igen lass oxidcis folyamatok s a zsrok avasodsa miatt, a halhs rtke ersen cskken.
Ksz telek trolsa:
A ksz haltelt ajnlatos a kszts napjn elfogyasztani, egy napnl hosszabb idej trolsnl (htszekrnyben) a halhs rtkes tpanyagai ugyanis krosodhatnak.

A HAL TISZTTSA
Pikkelyezs
A halat oldalvst, deszkra fektetjk, bal keznkben tartott konyharuhval fogjuk a farkt, jobb keznkben vzszintesen tartott kssel kaparjuk a pikkelyeit, farktl, fejig haladva. A kst ne tartsuk merlegesen a halra, mert a pikkelyek szanaszt ugrlnak. Pikkelyezs utn a halat megmossuk.
Felbonts
A hal hasn, a vgblnylstl kezdve, egy egyenes vgst tesznk, egszen a kopoltyig; a bels rszeket vatosan kiszedjk, hogy az epehlyag szt ne pukkadjon, a mjat, ikrt vagy tejet flretesszk; a tbbi bels rszt eldobjuk. A halat kvl-bell gondosan, hideg vzben megmossuk, vgl a farkt, uszonyait ollval megkurttjuk.
Nylks br halakat: ha lben akarjuk asztalra adni, vatosan mossuk, hogy a nylkt le ne drzsljk rluk.
Tengeri halak: mr felbontva rkeznek hozznk, ezeket ecetes vzben mossuk, brket lehzzuk, szemket s kopoltyikat eltvoltjuk.
Szott halak: tbbszr vltott vzben alaposan kiztatjuk.

A HALAK KONYHAI ELKSZTSE

Az lelmezs szempontjbl szmottev halcsaldokat egymstl a kvetkez mdon klnbztetjk meg.
Pontyflk
Tmegt tekintve a legszmottevbb csald. Ide soroljuk a klnbz pontyokat, az amurt, a bust, a compt, a mrnt, a lapos-, a bagoly-, a szilvaorr, a dvrkeszeget, a gardt s mg j nhny halflt.
Harcsaflk
Pikkelytelen hosszra nylt test, szlka nlkli, fehr hs halak. A 3-6 kils hsa a legzletesebb. A nagyobb pldnyok hsa rlels tjn kerl konyhai felhasznlsra.
Pisztrngflk
Apr pikkely, szlkamentes, fehr hs halflk. ebbe a csaldba tartozik a sebes pisztrng, a szivrvnyos pisztrng, a pataki szaibling s mg nhny halfle.
Csukaflk
Hengerded alak, szivar formj testek. Szlks fehr hs, ragadoz, melybl kell irdals utn kszthetnk zletes szaftos teleket.
Angolnaflk
Kgyszeren megnyl test, olajos hs, szlktlan halfle. A Balatonba trtn beteleptse utn npszersge megnvekedett Magyarorszgon. zletes hsa sokflekppen hasznosthat.
Sllflk
Egyike a legzletesebb hs halaknak. A harcsa s a csuka utn a legnagyobb test ragadoz hal. Arnyos felpts teste, szp fehr hsa kedveltt teszi a konyhn. Az zletes haltelek ellltsnak egyik legkivlbb alapanyaga.
A halhs egszsges tpllk. Slyszzalkos zsrtartalma sokkal kisebb, mint az egyb hsok. Ezrt knnyen emszthet, s kml telek ksztsre is nagyon alkalmas.
A hal hsnak a tbbi hsflhez viszonytott kalriartkt, fehrjetartalmt, a benne rejl zsrok, sznhidrtok mennyisgt a kalriatblzatban szerepl sszehasonltsi adatok rzkeltetik.
Konyhnkon csak friss halat hasznljunk fel. A hal hsa ugyanis gyorsan bomlik. A mr nem l, de mg friss hal vzben almerl, kopoltyja vrs, hsa ruganyos, szeme tiszta, elrell. A halak tiszttsa, a fogyasztshoz val elksztse sokaknak gondot okoz, a szlka pedig a fogyaszts lvezett is cskkenti, st el is riaszt. Nhny tancs a teljessg ignye nlkl.
A harcsa tiszttsa (trpeharcsa s menyhal is)
A harcsa nem pikkelyes, hanem ersen nylks. A kzvetlen fogyasztshoz legegyszerbb tiszttsi md:
- kisebb harcst clszer megfelel nagysg ednybe forr vzbe bemrtani (nhny msodpercig) a szjn tfztt drt vagy madzag segtsgvel
- nagyobb harcst nagysgnak megfelel ednybe (esetleg frdkdba) fektetni, s forrsban lv vzzel lenteni. Ezutn a nylka s a harcsa bre is egyszer kaparssal knnyen levlaszthat.
Csuka nyzsa
Nehezen tisztthat pikkelyes hal, a bre that szag. Legegyszerbb nyzva megtiszttani.
A nyzs menete
- a fej alatt (a nyakrsznl) teljesen krbevgni a brt gy, hogy az, fejthet legyen,
- a brt bevgni minden uszony mentn mindkt oldalon (htsznl) s mells uszonyoknl),
- a nyakrsznl jjal a brt megfejteni, majd a fejrsz fixlsval (ha van segttrs, az fogja, ha nincs, valahol felfggesztve, vagy ha lehetsg van r a csuka fejt leszgezve) a brt mint a harisnyt lehzni.
A ponty s egyb szlks halak kifilzse
A keszeg szlktlantsa:
A pikkelytl megtiszttott keszeg htrszt (fejtl a farkig) mindkt oldalon a gerinc vonalig 2 mm tvolsgban beirdalni (vagdalni) gy, hogy az ipszilon szlkkat tvagdossuk egszen a gerinc mlysgig. A gerinc alatti rszt nem kell beirdalni, mert a stssel a bordaszlakrl a hs levlaszthat.
A ponty filzse:
A pikkelytl s bels rsztl megtiszttott pontyot les ksel a htvonulatban a htuszony (elszr) egyik oldaln a gerincig bevgjuk, majd a nyakrsznl flkrben tvgjuk, utna a bordacsontokrl lefejtjk (a fejtl htrafel haladva). Ugyanezt elvgezzk a msik oldalon is. Az gy nyert 2 db "pontyhsrl " az uszonyokat eltvoltjuk. Mindvgig gyelnk, hogy a "mveletek" minl kevesebb hsvesztesggel jrjanak. Ezutn mindkt pontydarabot brvel a vgdeszkra fektetve, a sznhs fell (bellrl) a htrszt a gerinc vonalig, mlysgben a brig, 2 mm-es tvolsgban beirdaljuk, ezzel az ipszilon szlkkat tvagdossuk. Utna a kvnt nagysgban attl fggen mire hasznljuk (rntott, slt, halszl) daraboljuk.
Sts, fzs utn semminem szlknak nem marad nyoma. A fej, az uszonyok, a csupasz gerinc, amelyeken mg marad nmi hs a halszl alaplevhez megfzhet s kipasszrozhat.
HOGYAN PUCOLJUK MEG A HALAT?
A karcsonyi tkezsek egyik f fogsa a legtbb csaldban valamilyen haltel.
A halszlhez vagy rntott halhoz szerezzk be a friss halat - nyurgapontyot, tkrpontyot, keszeget, pisztrngot - a piacon. Krjk meg az eladt, hogy sse fejbe a halat, vagy ha l halat visznk haza, bzzuk r az ersebb nem kpviselire a hal rtalmatlann ttelt. A halat nem szabad sokig trolni, j, ha azonnal megpucoljuk, amint hazavittk a piacrl.
Mossuk meg a hala(ka)t. Elszr kapargassuk le a pikkelyeket, a farka fell haladjunk a feje fel. Majd vgjuk ki a klokarszt, s vgjunk be keresztbe a hasi oldalon a feje alatt, nyissuk fel hosszban a hast egszen vgig. A hal hasregbl szedjk ki a belssget, ha van benne ikra vagy halmj, azt szedjk ki belle vatosan. A halmjnl vigyzzunk, hogy ne srtsk meg az ept. A tbbi belssget dobjuk ki.
A hal fejnl a kopoltyrszbl vgjuk ki az lnkpiros szrket, valamint tvoltsuk el a kzpen lv "keser fogat", mert klnben lvezhetetlen lesz, a belle kszlt tel.
Az gy megtiszttott halat mossuk meg. Ezutn vgjuk le a fejt, uszonyait s farkt; ezeket hasznlhatjuk a halszl alaplevhez. Ha egszben akarunk halat stni, akkor nem kell levgni ezeket a rszeket a halrl. A haltrzset szeleteljk fel keresztben, vagy filzzk ki.
Filzs: les kssel vlasszuk le a gerinc mentn a halhst a nagyobb csontokrl, majd szlktlantsuk millimterenknti bevagdosssal a filt, s vgjuk tetszs szerinti szeletekre.

 

 
Naptr
2025. Februr
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!