Vitaminsaláta-tál
Hozzávalók kívánság szerinti zöldségekből, mennyiségből, ki hogy szereti.
Amit én találtam ki, mert rögtönöznöm kellett a meglepetés szerűen beállított vendégek részére:
Alapja a fejes káposzta nagyon vékony csíkokra szeletelve/reszelve
Negyedannyi lilakáposzta csíkok
Fejessaláta apróra tépve
Sárgarépacsíkok
Fehérrépa csíkok, vagy karikák
Zellercsíkok
Paszternákcsíkok
Retek karikák
Kígyó uborkakarikák héjával együtt
Paprikafélék több színben karikázva
Lilahagymadarabok
Fehérhagymacsíkok
Fokhagyma apróra darabolva
Kukorica, kb. 3-4 cső (vagy egy konzervnyi)
Némi idényborsó (a konzervnek nem jó az íze ide)
Almadarabok (ez az egyetlen egy gyümölcs, amit szoktam zöldséggel párosítani)
Sok-sok zöldségzöldje apróra szaggatva
Olívabogyó negyedelve
1 citrom leve
2 citrom apró cikkekre beledarabolva
Kevés kaporral is meg lehet szórni.
Az egészet összekeverni és ráönteni fél-1 dl-nyi extra szűz olíva olajat.
A salátához ízlés szerint lehet tenni kakukkfüvet, vegyes borsot, rozmaringot, majorannát.
Ehhez egy csomag Bulgurt (tört búza) megfőzni enyhén sós vízben, és forrón a salátához keverni. Erre azért van szükség, mert a kínai konyha szerint a nyers ételek könnyebben emészthetők, ha érik őket egy kis �melegség�. Ettől kicsit összeesnek, kicsit közelebb kerülnek egymáshoz
Kihűteni, de így langyosan is eteti magát
Ha van elég idő: nyáron hűtőben legalább 2 órahosszát pihentetni és egy üdítő ebéd is lehet belőle.
Nagyon jó rostonsültek mellé bulihangulathoz
|