marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Szezonja van
 
Konyhaltogat
 
jdonsgok
 
Bartaim,ismerseim receptjei
 
Bemutatkoz

 Sziasztok!

Bdis Mrinak hivnak.Szakcsnak tanultam de a szakma szeretetbl csak a receptgyjts maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserlhetnk.Fknt nagyon nagyon rgi recepteket vrok.Igyekszem n is minnl rdekesebb recepteket s praktikkt megosztani veletek!Teht irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltltse folyamatban van!

                     dvzlettel:Marcsi

 
MIGY receptjei


Brigi reszelt trsa     

Tszta:
40 dkg finomliszt, 15dkg kristlycukor, 1 cs. stpor, 2 evkanl kakapor, 1 tojs srgja, 25 dkg Rma margarin

Tltelk:
50dkg tehntr, 1 citrom reszelt hja, 15 dkg porcukor, 3 tojs srgja, 1cs, vaniliscukor, s a tojsok kemny habb vert fehrje

Elkszts:
Kzepes mret tepsit kenj ki margarinnal, vagy zsrral, s tedd flre. A tszta hozzvalit jl dolgozd ki, a lisztet fokozatosan add hozz utoljra. Osztd ktfel, s az egyik felt reszeld bele a tepsibe, a nagyjuk tsztareszeln. Ez lesz az alja. Keverd ssze a tltelk hozzvalit, a tojsok habjt csak utoljra keverd bele, majd ezt ntsd a tepsibe, a reszelt tsztra. A maradk tsztt reszeld r a tltelkre, s elmelegtett stben kzepes lngon ssd. 30-40 percig, az id a sttl is fgg.
Forrn lehet szeletelni, s ha mr kihlt egy kis porcukorral megszrni a tetejt.

Ezt a receptet egy nagyon aranyos bartnmtl kaptam, prbljtok ki, nagyon hamar elkszl, s NAGYON FINOM !!!!!!

Pirtott tarhonya
Hozzvalk:
1cs tarhonya
1 j nagy fej hagyma
2-3 szem burgonya
2 szl fstlt kolbsz
s, bors, 1 hsleves kocka, vagy 1 kanl zvarzs, olaj, paprika
Elkszts:
A tarhonyt az olajon aranybarnra pirtom, majd a feldarabolt hagymt is beletve pirtom tovbb, aztn belerakom az aprra vrott burgonyt, mg azt is pirtom, mg veges nem lesz a krupli is. Aztn a tzrl levve beleteszek paprikt, majd az egszet felntm annyi vzzel, hogy mire megf, a tszta felszvja. Ekkor fszerezem, s a karikra vgott kolbszt is beleteszem. Ezutn kszre fzm. n szoktam mg beletenni petrezselyem zldjt, zeller zldjt aprra vgva, de lehet bele paradicsomot s paprikt is tenni. Ki, hogy szereti.
J tvgyat!

Mg egy j tancs: Ha valaki tsztt pirt, akkor rdemes a legelejn beletenni a st is, mert akkor nem g meg a tszta, persze ekkor is llandan kavarni kell!
Csak arra kell gyelni, hogy ksbb mr ne tegynk bele st, mert akkor bizony knnyen rnk fogjk, hogy szerelmes a szakcsn!

"Rohamburger"
Egyszer vajaspogcsatsztt gyrok. Hagyom kelni, kzben elksztem a tltelket, ami lehet akr maradk prklt is, de ha nincs akkor ltalban csirke mellet fzk meg prkltnek, majd a ftt hst ledarlom, s visszateszem a zaftjba. Teszek mg hozz egy darab kenmjast, egy egsz tojst nyersen, reszelek bele sajtot, s az egszet sszekeverem.
A megkelt tsztt j vkonyra nyjtom, egy kis manyag tnyrral kiszaggatom, hogy j nagyok legyenek, s a tltelket belerakom. sszehajtom, majd a szlt jl egymsra nyomom, s n mg be is szok tam "fonni", majd a tetejt jukat csinlok, s tojssal megkenem. Aranysrgra stm a stben.
Tartalmas, s tarisznyba kivll tel.


Tlttt lngos
Egyszer lgostsztt gyrok. Mikor megkelt, nyjtom, s tglalapokra vgom, akkorkra, hogy egy virslit bele tudjak tekerni. A meghmozott virsliket beletekerem a tsztba, s forr, b olajban hirtelen kistm. Tejfllel, s reszelt sajttal tlalom. Virsli helyett a tsztba kerlhet cskokra vgott ftt sonka, vagy szintn cskokra vgott kemny sajt is, de akr prolt zldsgeket is lehet bele tenni.

Nem lehet abbahagyni csirke

A feldarbolt csirkt szom, majd izls szerint fszerezett liszbe forgatom. A kb. 20 dkg lisztbe teszek st, borsot, pirospaprikt, rlt kmnyt, de lehet brmilyen fszert beletenni. A lisztet, mindig mskpp fszerezem. A fszeres lisztben megforgatom a hsokat, sorba rakom a tepsibe, majd a megmaradt lisztet tejfllel simra keverem, s a hst lentm vele, hogy mindentt rje. Nem kell al semmilyen zsiradk! Majd kzepes lngon megstm, kb. egy ra alatt ksz van, szp pirosra kell stni. Kretnek rizi-bizit szoktam adni.
Ktszer sem lehet egyformn kszteni, s mindig sikere van!

Hstekercs
Hozzvalk: brmilyen hs, szeletelve, kiverve (diszncomb, csirke mell, karaj, pulyka mell, vagy felscomb, de lehet halfil is)
Egy pr vkony szelet csszr szalonna
Nhny kemnyre ftt tojs
Petrezselyem zldje
S, bors, s egy egsz nyers tojs, olaj

Elkszts:
A kemny tojsokat lereszelem, rtm a nyers tojst, beleteszem az aprra vgott ptrezselyem zldjt, szom, borsozom, s az egszet sszekeverem.
Egy darab aluflit megkenek vkonyan olajjal, majd rtertem a szalonnt, aztn a beszott hsszeleteket, majd beleteszem a tltelket, s az egszet szpen feltekerem, s szaloncukor formt ksztek az aluflibl, szemlyenknt egyet. Tepsibe rakom, s kb. egy rt stm, hogy a hs is megsljn. Tlalskor kiveszem a flibl, s ferdn szeletelem.
Melegen, s hidegen is nagyon finom.

Tepsis krumpli
A meghmozott, hasbra vgott kurmplit tepsibe teszem, megszom, majd karikra vgott hagymval betertem. Ezt is szom egy kicst, majd egy leveskockt 1dl vzben felfzk, s rntm. Ezutn, ujjnyi vastag szalonnacskokat, kakastarj formra bevagdalba, teszek r. Lehet mg kolbsz darabokat is, szintn kakastarj formban rtenni, majd stben megstni, mg a krumpli meg nem puhul, ekkor kiveszem a stbl, leszedem rla a kolbszt, s a szalonnt. A krumplira pedig rntk 8-10 felvert tojst, amibe reszelt sajtot is lehet keverni, majd egy pr percre visszateszem a stbe, mg a tojs is megsl benne.
Tlals:
A krumplit nagy kockkra vgva tnyrra teszem, majd r a szalonnt, s a kolbszt. Tejflt adok hozz! Nem ppen fogykrs kaja, de hamar megvan, s laktat!

Zldsges rizs, csirkecombbal
Egy srgarpt, egy petrzselymet, egy kis karalbt, apr kockra vgva megpirtok egy kis olajon, majd egy fej hagymt teszek bele, s ezzel is tovbb pirtom, legutoljra teszek bele 2-3 gerezd fokhagymt is, s fszerezem sval, borssal, majornnval, s n mg szoktam bele tenni petrezselyem zldet, s zellerzldet is. Aztn kevs vzzel felntm s felforralom. A megfelel mennyisg rizst flig megfzm, s a zldsges keverkkel sszekeverem, aztn tepsibe ntm az egszet, s szpen eltertem. Ezutn a szott borsozott csirkecombokat lisztben megforgatom, s egy serpenyben hirtelen tstm, de csak annyira, hogy a klsrszt egy kicsit sszekapja az olaj, majd az elksztett flig ftt rizsre teszem szorosan egyms mell. Letakarom a tepsit aluflival, s kzepesen meleg stben kb. 1 rt stm. Aztn leveszem a flit, s a legnagyobb fokozatra lltva a stt, mg visszateszem s pirosra stm.


Kvszemek
Ezt a tsztt nem kell stni, mert a keksztekercs tsztjbl kszl. Azrt a tsztt lerom:
60dkg darltkeksz
15 dkg porcukor
2 evkanl kaka
3 evkanl baracklekvr
kb. 2 duplnnyi feketkv (ha kevs a kv, tejjel lehet ptolni)
5dkg olvasztott vaj
A hozzvalkat sszegyrjuk, majd lisztezett deszkn elnyujtjuk, ujjnyi vastagra, s a legkissebb pogcsa szaggatval kiszaggatjuk. Minden darab kzept, egy kssel nem bevgjuk, hanem a fokval egy vjatot csinlunk bele, s kt oldalrl jl sszenyumjuk, hogy ovlis szemek legyenek. Majd mindet bevonjuk csokimzzal.
Ezt n gy szoktam csinlni, hogy kiveszem a ht rcst, s rteszem egy j nagy tepsire. Majd a rcsra szpen sorba rakom a kis kvszemeket, s az olvasztott csokibevonval lentm , hogy mindentt rje. Igaz lefolyik a csoki, de a tepsi felfogja, s mindig akad aki a tepsit kitakartsa...... Ebbl mg soha nem tudtam eleget csinlni.

Krmes       
Tszta:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
2 tojs srgja
2 evkanl tejfl
fl csomag stpor
1 csipet s
Knnyen gyrhat tsztt kapunk, amit 2 cipra osztunk, egy rt pihentetjk. Majd kinyjtujuk, s egy nagy mret tepsi htn, elmelegtett stben 10-12 perc alatt rzsaszinre stjk mindkt lapot.
Krm:
2dl vizet, 10dkg cukorral, 4 cs. vanilia puddinggal, s 4 cs. vanilscokorral simra kevernk, s fl rt llni hagyjuk, de nha megkeverjk.
1 liter vizet, 20 dkg cukorral feltesznk fni, legalbb 5 literes ednybe.
Kzben, 9 tojs fehrjt 20 dkg porcukorral kemny habb vernk.
Ha a cukros vz f, lland kevers mellett belecsurgatjuk, a kikevert puddingos masszt. Lass tzn srre fzzk, majd kis adagokban a tojshabot is hozzadjuk, jl elkeverjk, s kb 1 percig fzzk, gy, hogy puffogjon mint a lelkvr.
Mg melegen az egyik tsztalapra kanalazzuk, rtesszk a msik lapot, s ha kihlt htbe tesszk.
Msnap szpen szeletelhet!!!
Tetejt bven meghintjk porcukorral.
J tvgyat !!!!
Mint mr az elz recepteken is lthatttok, n mindig "varilok", ahogy a gyerekem szokta mondani.
Ezt a krmes receptet is tvariltam, mgpedig gy, hogy a vanilia pudding por helyett csoki puddinggal ksztettem el. Nagyon finom lett, s olyat a boltban sem kapni, teht azonnal kilg a llb, hogy az hzi sti !!!
A kimaradt tojssrgkbl meg madrtejet szoktam fzni, igaz habgaluska nlkl, de gy is elfogy.

Gombaleves
 Aprra vgott gombt, ha lehet tbb fajtt, (vargnya, csiperke, galamb, szegf, zlb-bimb) egy kis libazsron megpirtok, pici sval, s borssal, majd mikor mr zsrjra slt, akkor meghintem egy-kt kanl liszttel, gyorsan elkavarom, majd felntm vzzel. Egy kis ideig folyamatosan kavarom, hogy ne legyen a liszt csoms, majd fszerezem aprra vgott fokhagymval, 3-4 gerezd, egy csomag szintn aprra vgott petrezselyemzlddel, 2-3 zellerlevllel, frissen rlt szines borssal. Teszek mg bele egy tykhsleves kockt, s mostmr zvarzst (mert az szerintem finomabb, mint ms telzest), s a leves mennyisgtl fggen, literenknt kb. egy fl mark rizst, majd sr kavargats mellett kszre fzm. A vgn, ha kell mg utnna szom.
J tvgyat!

 
Naptr
2025. Februr
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
<<   >>
 
statisztikm
Induls: 2006-09-03
 
CHAT
Nv:

zenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
tletfazk
 
Mit kszithetnk.......
 
Klnleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fikod
Felhasznlnv:
Jelsz:
  SgSg

j postafik regisztrcija
 
pontos id
 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!