Farsangi fnk kapros-tejfls csirkvel
Hozzvalk 4 szemlyre:
Fnk
A fnkhoz 3 dl langyos tejjel, az lesztvel, a cukorral s 3 evkanl liszttel kovszt ksztnk. Amikor megkelt, sszedolgozzuk a liszttel, a tojssrgjval, az olvasztott
vajjal, kevs sval, s annyi langyos tejjel, hogy lgy, jl gyrhat tsztt kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, megdagasztjuk, majd langyos helyen, letakarva a dupljra kelesztjk. Utna lisztezett deszkra bortjuk, ujjnyi vastagra kinyjtjuk, s fnkszrval kiszaggatjuk. A fnkokat tovbbi flrt kelesztjk, majd kzepesen forr
olajban kistjk. Az elkszlt fnkokat flbevgjuk, s megtltjk a kapros tejfls csirkvel. Friss zldsaltt
knlhatunk hozz.
Tltelk
Az aprra vgott hagymt egy kevs olajon megdinszteljk. Rtesszk a cskokra vgott hst, s fehredsig pirtjuk. Sval, rlt borssal s finomra aprtott fokhagymval zestve a sajt levben megproljuk, majd az telkemnytvel elkevert tejfllel besrtjk. Csak a vgn adjuk hozz a finomra vgott kaprot, hogy a fzs kvetkeztben ne vesztse el a sznt
s az aromjt.
Szegedi tszta
Hozzvalk 4 szemlyre:
Az egsz tojsokat alaposan kikavarom a stporral, a
vanlis cukorral s a reszelt citromhjjal. Hozzadom az
tolajat, a vizet, a lisztet s a cukrot, majd az egszet jl elkeverem.
Tehetnk bele kakat, feldarabolt gymlcst,
kkuszreszelket. n mindegyiket belerakom, s sts
eltt kkuszreszelkkel is megszrom. 180 fokra elmelegtett stben kb. 30 percig, tprbig stm.
|