Trkonyos rokfortkrmmel tlttt gomba
Hozzvalk: 10 dkg RAMA margarin, 30 dkg rokfortsajt, 8 db kzepes gombafej, 1 db vrshagyma, 1 db citrom, 1 szl friss trkony, rlt fehr bors, retek, tlttt olvabogy, metlhagyma, petrezselyem, s.
Elkszts: A szp fehr gombafejeket citromos, ss vzben pr perc alatt megfzzk, majd ruhaszalvtval leszrtjuk s flretesszk. Az ttrt rokfortot finomra vgott trkonnyal, vrshagymval, sval, borssal zestjk, s a margarinnal egytt simra keverjk. A trkonyos rokfortkrmet habzsk segtsgvel a gombafejekbe tltjk. Retekkel tlttt olvabogyval, metlhagymval s petrezselyemmel dsztjk, majd tlalsig htszekrnybe tesszk.
Tlttt karalb sonkval
Hozzvalk: 5 dkg RAMA margarin, 4 db zsenge karalb, 10 dkg besamelmrts, 10 dkg marhasonka, 10 dkg prhagyma, 1 csokor petrezselyemzld, 2 dl majonzmrts, rlt fehr bors s s.
Elkszts: A megtiszttott karalbkat enyhn ss vzben megfzzk. Miutn kihlt, a belsejt karalbvjval kiszedjk. A sonka felt s a karalb belsejt finomra darljuk, margarinnal s besamelmrtssal jl elkeverjk. Petrezselyemmel, borssal, sval zestjk, s a karalbkba tltjk. A tetejt meghintjk a maradk metltre vgott sonkval. A majonzmrtsba beleforgatjuk a vkony karikkra vgott prhagymt. Tlalskor a tlttt karalbkat krlntjk a prhagyms majonzmrtssal.
Csokolds kocka
Hozzvalk 12 szelethez:
A tszthoz: 12,5 dkg RAMA margarin, 17,5 dkg tcsokold, 22,5 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 2 db tojs, 12,5 dkg liszt, 7,5-7,5 dkg darabolt di s mogyor, 1 csipet s, margarin a tepsi kikenshez.
A mzhoz: 10 dkg dis nugtdarab, fl dibelek a dsztshez.
Elkszts: A margarint alacsony hfokon megolvasztjuk hozzadjuk a darabokra trt csokoldt, majd folyamatosan keverve, lass tzn fzzk. Ha kihlt, hozzkeverjk a cukrot, a vanlis cukrot, a st s a tojsokat. Habvervel addig verjk, mg a cukor felolddik benne. Hozzszitljuk a lisztet, s belekeverjk a di- s mogyordarabkkat. A tsztt a margarinnal kikent formba ntjk, elsimtjuk, majd elmelegtett stben 200C-on 30-40 percig stjk. A stemnyt mg forrn 12 db kockra vgjuk, a dis nugtot vzgz felett megolvasztjuk, minden kockra egy-egy teskanlnyit cseppentnk belle s dibllel dsztjk.
Forraltboros hromszgek
Hozzvalk 32 szelethez:
A tszthoz: 20 dkg RAMA margarin, 25 dkg cukor, 1 csomag vanlis cukor, 1 tojs, 25 dkg liszt, 1 csomag stpor, 3 dl vrsbor, 1 zacsk forraltbor-fszer (fahj, szegfszeg, citromhj), 15 dkg reszelt csokold.
A mzhoz: 25 dkg porcukor, a stemny meghintshez 8 dkg darabolt mandula, 1 evkanl reszelt tcsokold.
Elkszts: A margarint, a cukrot s a vanlis cukrot addig keverjk, mg a cukor felolddik. Ekkor egyenknt hozzadjuk a tojsokat, s az egszet habosra keverjk. A stport a lisztbe vegytjk, beleszitljuk a tojsos margarin-masszba, s jl sszedolgozzuk. A vrsbort a fszerekkel egytt felforrstjuk, s kb. 4 cl-t a csokoldval egytt a tszthoz kevernk. Egy lapos tepsit kiblelnk a stpaprral, belentjk, majd elsimtjuk a tsztt. Elmelegtett stben 175C-on 25-30 percig stjk. A maradk forralt borban feloldjuk a porcukrot, s a kihlt stemnyre ntjk. Megpirtjuk a mandult, s a reszelt csokoldval egytt meghintjk vele a stemny.
Joghurtos gymlcs szelet
Hozzvalk 16 szelethez: 10 dkg RAMA margarin, 15 dkg liszt, 8 dkg darlt mandula, 1 teskanl stpor, 8 dkg cukor, 1 csipet s, 1 db tojs, 30 dkg fagyasztott mlna, 4,5 dl joghurt, 15 dkg cukor, 1 csipet s. 1 teskanl reszelt citromhj, 7,5 cl citroml, 2 evkanl plinka vagy aroma, 6 lap fehr zselatin, 2,5 dl habtejszn, 1,25 dl mlnal, fl csomag tortazsel por.
Elkszts: A lisztbl, a stporbl, a mandulbl, a cukorbl, a sbl s a tojsbl sima tsztt gyrunk. Cipt formlunk belle, fliba csomagoljuk, s 1 rahosszat hideg helyen pihentetjk. A tsztt kt flia kztt a stflia mretre nyjtjuk, kibleljk vele a formt gy, hogy az oldaln is tszta legyen. Elmelegtet stben 200C-on 25 percig stjk. Kiolvasztjuk a mlnt, sszekeverjk a joghurtot, a cukrot, a st, a citromhjat, a citromlevet s a plinkt. A zselatint hideg vzbe ztatjuk, lecspgtetjk, kis tzn feloldjuk, s a joghurtmasszhoz adjuk. A tejsznt kemny habb verjk, majd ezt is vatosan hozzkeverjk. A mlna 2/3-ad rszt a tsztra tertjk, s rkentjk a joghurtkrmet. A torta tetejt a maradk mlnval dsztjk. A mlnalbl s a tortazsel porbl mzat ksztnk s bevonjuk vele a tortt.
|