marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
Friss receptek

                                         

Emeletes élvezet

Hozzávalók:

1.réteg: 4 tojásból piskóta.  /kerek formában sütőm/                                      

2.réteg:20 dkg túró. 15 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 1 cs.vaníliás cukor.                                                          

3. réteg.2 cs.Aranka vanília krémpor, 5 dl tej, 1 cs.vanília cukor.                                                                         

4.réteg:2 dl tejszín, 5 dkg porcukor.                                 

Elkészítése:                                                         

A 4 tojásból piskótát sütünk.A túrót összekeverem a porcukorral,a vaníliás cukorral,majd a habbá vert tejszínnel,és rákenem a kihűlt piskótára.Az Aranka krémport a tejjel elektromos habverővel jó sokáig keverem.Ezt a tútókrém tetejére simítom.A tejszínt felverema porcukorral és a vaníliás krémre kenem.Csoki darát szórok a tetejére.Hűtőbe teszem tálalásig.                                                                    

Holland Piskóta

Hozzávalók:


A tésztához:

20 dkg Rama Sütőmargarin

2 kávéskanál sütőpor

30 dkg finomliszt

2 db tojás

1 kávéskanál reszelt citromhéj

1 csomag vaníliás cukor

27,5 dkg kristálycukor

 

A forma kikenéséhez:

Rama Sütőmargarin

 

A díszítéshez: porcukor.

   

Elkészítés:            

A margarint, a cukrot, a vaníliáscukrot és a citromhéjat habverővel vagy kézi keverővel addig keverjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Egymás után belekeverjük a tojásokat és 4 evőkanál vizet, majd az egészet habosra felverjük.A lisztet és a sütőport összekeverjük, beleszitáljuk a margarinos-tojásos masszába, majd elkeverjük. A sütőlapot margarinnal kikenjük, a tésztát beleöntjük. A 175-200 °C fokra előmelegített sütőben, 12-15 percig sütjük.A süteményt a sütés után közvetlenül kb. 5 cm-es nagyságú négyzetekre vágjuk és hűlni hagyjuk. Rácsot helyezünk a süteményre, megszórjuk porcukorral, majd a rácsot óvatosan leemeljük.                              

 

Vaniliakrémes kakaós szelet

Hozzávalók

A tésztához: 60dkg liszt,1/2 teáskanál szódabikarbóna,1 csipet só,15 dkg margarin,15 dkg porcukor,2 db tojás,5 dkg kakaó,2 dl tej. A krémhez:8 dl tej,3 csomag vaníliás cukor,15 dkg liszt,25 dkg margarin,25 dkg porcukor.

Elkészítése

A 60dkg lisztet összedolgozzuk a szódabikarbónával, csipetnyi sóval, margarinnal, porcukorral, egész tojásokkal, kakaóval és 2 dl tejjel. A kapott tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.A lapokat olajjal kikent tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben egyenként megsütjük. A krémhez felforraljuk a 8 dl tejet a porcukorral, a vaníliás cukorral. A lisztetelkeverjük kevés forró tejjel, és a többi ízesített tejhez adjuk. Náhány percig állandó kevergetés mellett főzzük,hogy sűrű masszát kapjunk. Egy keverőtálban kikeverjük a margarint 25dkg porcukorral, és apránként hozzáadjuk a kihűlt lisztes masszát. A lapokat ezzel a krémmel rétegezzük, és legalább 3-4 órára a hűtőbe helyezzuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Kókusz szelet

Hozzávalók

8 db tojás, 8 kanál langyos víz, 40dkg cukor,2 evőkanál kakaó, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor.

Töltelék

4 dl tej, 4 púpozott kanál liszt, 20 dkg ráma, 20 dkg cukor, 5 dkg kókusz reszelék.

Elkészítés

8 tojássárgáját, langyos vízzel, és cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 2 kanál kakaót, a sütőporral elkevert lisztet. Óvatossan belekeverjük, a 8 tojásfehérjéből felvert habot. Sütőpapírral bélel tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben/170 fokon/25-30 percig sütjük.A krémhez felforraljuk a tejet,folyamatos kevergetéssel bele szitáljuk a 4 kanál lisztet,sűrűre főzzük,kihűtjük. A rámát 20 dkg cukorral habosra keverünk,és hozzáadjuk a kihűlt masszát,és az 5 dkg kókusz reszeléket,összekeverjük,és a ketté vágott tésztát megtöltjük a krémmel. Tetejére csoki öntetett készítünk.

Kata szelet

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:15 dkg zsír,15 dkg cukor,50 dkg liszt,1 csomag sütőpor,3 tojássárgája,kevés tej.
Krém hozzávalói:2 evőkanál lekvár,2 evőkanál kakaó,2 rum aroma,10dkg porcukor,10 dkg rama.
Tetejére:3tojásfehérje,20 dkg cukor,csokireszelék.


Elkészítés

A 15 dkg zsírt 3 tojássárgával 1 csomag sütőporral és 15dkg cukorral kikeverünk,50 dkg lisztet adunk hozzá és annyi tejjel összedolgozzuk hogy könnyen nyújtható legyen.3 lapot sütünk belőle.
Krém:Az egyik lapot összetörjük apróra,és kevés vaníliás meleg tejbe ásztatjuk,azután hozzáadunk 2 evőkanál lekvárt,2 kanál kakaót ,a 2 rumaromát,a 10dkg porcukrot,10dkg ramát,az egészet kikeverjük és megkenjük a lapot.
Tetejére:3 tojásfehérjét 20dkg cukorral gőz fölött felverjük.A tészta tetejére simítjuk,és csokireszelékkel megszórjuk.

Kávés tekercs

Hozzávalók


A tésztához:
2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül), 1 evőkanál rum,6 dkg kakaópor, 40 dkg háztartási keksz, 3 dkg porcukor.
A krémhez:
15 dkg Rama sütőmargarin,3 dkg kókuszreszelék,9 dkg folyékony méz, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg porcukor.

PÖTTYÖSKE

Hozzávalók:

1kg keksz,1 rum aroma,1,5 ráma,3 dl tej,2-3 evőkanál liszt, 20-30 dkg cukor.5 dkg kakaó.

Elkészítése: 35 perc altt

A kekszet apró darabokra zúzuk/nyújtófával/,és meglocsoljuk rum aromával. A tejet ,cukrot, kakaót és a lisztet ősszefőzzük/kb 5 perc/ ekkor beletesszük a margarint és újra felforraljuk. Ráöntjük a forró krémet a kekszre. Kibélelünk 3 őzgerinc formát folpack-kal,beletesszük a masszát a formába,és 1-2 órára hűtőbe tesszük,szeleteljük,és tálaljuk.

 

 

119. Sonkatekercs.

1

/  kilogramm lisztet, mindezt kavard el jól,

Kavarj le két kanál vajat. Keverj bele hat tojás sárgáját, végy hozzá

4

végre a hat tojás habbá vert fehérjét, s tedd vajjal kikent tepszibe. Kend el, hogy félujjnyi vastagságú legyen s tedd

a sütbe. Addig egy darab ftt sonkát finomra meg kell vágni és egy darab sajtot megreszelni. Ha a tészta félig

kisült, vedd ki a sütbl, szórd rá a vagdalt sonkát és sajtot, locsold meg néhány kanál tejföllel, tedd vissza a

sütbe, hogy megsüljön. Ha megsült, szélét hajtsd föl késsel és így szépen hengerítsd az egész tésztát össze. A

tekercs tetejét kend meg tejföllel és hintsd meg sajttal. Tedd még vissza egy pár percig a sütbe, s ha föltálalod,

éles késsel ujjnyi vastagságra vágd föl.

Baconos pogácsa

Hozzávalók:

            50 dkg liszt

            10 dkg darált bacon

            5 dkg Rama margarin

            15 dkg burgonya

            2,5 dl tej

            2,5 dkg élesztő

            cukor, só

A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.

 

 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?