marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
Bárány és ürühúsból

Tokaji édes szamorodniban párolt báránycomb

Elkészítési idő: 70 perc

Ajánlott ital: Kecskeméti ezerjó

Hozzávalók: 8 dkg füstölt szalonna, 80 dkg báránycomb, 5 g törött bors, 8 dkg zsír, 12 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 3 dkg liszt, 3 g szegfűbors, 2 dl tokaji édes szamorodni, 4 dkg áfonyalekvár, 2 dkg cukor, só

 

Elkészítése: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk és ezzel a báránycombot gazdagon megtűzdeljük. Sóval és törött borssal meghintjük, majd egy kevés felhevített zsírba téve, mindegyik oldalát szép pirosra sütjük. Hozzáadjuk a vékony karikára szeletelt sárgarépát, fehérrépát, zellert és a vöröshagymát. Együtt jól átpirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, sóval, szegfűborssal ízesítjük. Amikor a paradicsompüré kissé megpirult, kevés liszttel meghintjük és kis ideig még pirítjuk. Ekkor felengedjük vízzel és a borral úgy, hogy a húst ellepje. Fedővel letakarva pároljuk. Közben szükség szerint az elpárolgott levet borral és vízzel pótoljuk.

Amikor a hús már majdnem puha, hozzákeverjük az áfonyaízt és egy kevés cukrot. A megpuhult húst kivesszük, a párolólét átszűrjük és jól beforraljuk. Tálaláskor a felszeletelt húsra öntjük, és burgonyaropogóst adunk hozzá.

 

Vásárhelyi birkacomb.   

Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg vegyes zöldség, só bors, 1 kanál liszt, 1 kiskanál paradicsompüré, kakukkfű, 2 dl bor.

 

A birkacombbot megtűzdeljük szalonnával, és megkötözzük zsineggel, mint a sonkát. Megsózzuk, megborsozzuk, és forró olajban minden oldalát megsütjük, majd félretesszük. Zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd a karikára  vágott zöldségeket is, meghintjük liszttel,  hozzáadjuk a paradicsompürét, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük. Ráöntjük a bort, beletesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk. A húst előmelegített tálra rakjuk, a mártást forrón rászűrjük.

 

SÜLT

Kaukázusi saslik

Hozzávalók: 500 g ürücomb, 150 g füstölt szalonna, 2 ecetes uborka, 4 hagyma, 4 paradicsom, 3 ek olaj, só, paprika, fokhagyma, kakukkfű

 

A húst kockára, a szalonnát vékony szeletekre, az uborkát, a paradicsomot karikákra, a hagymát félbe vágjuk. A nyársra felváltva húzzuk a hozzávalókat. Lapos tálban elkeverjük az olajat a fűszerekkel és a sóval, szétnyomott fokhagymával s ebben sütés előtt, sőt egyszer kétszer sütés közben is megforgatjuk a nyársat. Faparázson legalább 40 percig sütjük.

 

GERINC

SÜLT

Báránygerinc áfonyamártással

Elkészítési idő: 90 perc

Ajánlott ital: Mátraaljai olaszrizling

Hozzávalók: 2 db báránygerinc, 10 dkg vörös- vagy kékáfonya, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű és rozmaring, 4-6 gerezd fokhagyma, 0,2 dl konyak, 15 dkg vegyes gomba, 12 db fagyasztott krokett, 2 dl étolaj, 2 mokkáskanál ételízesítő

 

Elkészítése: Az előkészített báránygerinceket ételízesítővel, morzsolt kakukkfűvel, rozmaringgal bedörzsöljük. Hegyes, éles késsel egyenletes távolságban beszúrunk a húsba, és ide a megtisztított fokhagymagerezdeket betoljuk. Sütőtepsibe téve, előhevített olajjal leöntjük, és középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Ügyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki. A gerinccsontról éles késsel lefejtjük a kétoldalt elhelyezkedő filéket, melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyeléhez adjuk az áfonyát, kevés konyakot, tejszínnel ízesítve átforraljuk. A bárányfiléket rézsútosan felszeleteljük. Tálalásnál az áfonyamártásra helyezzük a szeleteket. Köretként sült krokettet, pirított fokhagymagerezdeket és párolt gombákat kínálunk.

 

LAPOCKA

SÜLT

 

Báránysült babkörettel

Elkészítési idő kb. 1 1/4 óra,

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg báránylapocka, 5 szelet toastkenyér, 1-2 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyemzöld, 2 teáskanál szárított kakukkfű, 1 tojásfehérje, 1 evőkanál puha vaj vagy margarin, 1 üveg (425 ml) zöldbabkonzerv, 1 fej vöröshagyma, só, bors, a tepsi kikenéséhez olaj

 

Elkészítés:  A toastkenyér héját levágjuk, belét felkockázzuk. A kenyérkockákat a megtisztított fokhagymával és petrezselyemzölddel összeturmixoljuk. Elkeverjük 1 teáskanál kakukkfűvel, a tojásfehérjével és a vajjal. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük. A masszát a húsra kenjük. A lapockát olajjal vékonyan kikent tepsire fektetjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 40 percig sütjük. A zöldbabot és a fehér babot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. A hagymát hasábokra vágjuk. A babot és a hagymát a hús köré halmozzuk, aláöntünk 1/8 l vizet, és 15-20 percig sütjük. A hagymás babot sóval, borssal és a maradék kakukkfűvel ízesítjük, majd a báránysülttel együtt nagy tálra helyezzük. Friss házikenyér illik hozzá.

FŐTT

Tárkonyos bárány

Elkészítési idő: 50 perc

Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos

Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 3 g fehérbors, 1 dkg tárkonylevél, 1/2 db citrom, 1 db tojássárga, 1 dl tejszín, só

 

Elkészítése: A bárányhúst apró, kisebb kockákra vágjuk és megmossuk. Annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, megsózzuk és beleteszünk egy félbevágott kisebb fej vöröshagymát. Takaréklángon a hús puhulásáig főzzük.

Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet a tűzről levéve hideg vízzel és tejföllel simára keverjük. Ezt a húshoz hozzáöntve besűrítjük. Őrölt fehér borssal, apróra vágott tárkonylevéllel, citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ezután már forralni nem szabad. Azonnal, forrón tálaljuk, köretnek párolt rizst adunk mellé.

PÖRKÖLT

Báránypörkölt

Elkészítési idő: 45 perc

Ajánlott ital: Kecskeméti kadarka

Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 8 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, só

 

Elkészítése: A bárányhúst kockára vágjuk, és jól megmossuk. Zsírban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, és azonnal beletesszük a húst. Megsózzuk és beletesszük az összezúzott fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá, majd fedővel lefedve rövid lében pároljuk. Mielőtt a hús megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre darabolt zöldpaprikát és a paradicsomot, és készre pároljuk. Köretnek galuskát adunk mellé, és fejes salátát kínálunk hozzá.

 

 

LÁBSZÁR

SÜLT

Báránylábszár

Hozzávalók négy személyre: 4 báránylábszár, 500 g gumós zöldség (répa, póréhagyma, hagyma), fél csokor kakukkfű, 1 üveg vörösbor, 2 l erőleves, 1 csokor bazsalikom, 2 paradicsom.

 

A megfűszerezett báránylábszárakat minden oldalukon barnára pirítjuk. A húst félretesszük, ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a zöldséget. A bárányt visszahelyezzük a zöldségek mellé, felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a kakukkfüvet és az erőlevest. Felforraljuk, majd áttesszük a sütőbe, és kb. másfél óra alatt puhára sütjük.

Amikor kész, a combokat kivesszük a léből, lecsöpögtetjük, a tálat bent hagyjuk a sütőben, amíg a mártás el nem forrja a levét és el nem éri a megfelelő sűrűséget.

Minden tányérra egy-egy lábszárat helyezünk, vajjal és tejszínnel összetört burgonyapürével tálaljuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk, a bazsalikommal együtt hozzáadjuk a mártáshoz, és a sült húsra öntjük.

RÁNTOTT

 

Rántott bárányszelet rántott zöldpetrezselyemmel

Elkészítési idő: 50 perc

Ajánlott ital: Homoki ezerjó

Hozzávalók:  60 dkg báránycomb, 8 dkg liszt, 2 db tojás, 12 dkg zsemlemorzsa, 3 dl olaj, 2 csomó zöldpetrezselyem, só

 

Elkészítése: A báránycombot nyolc egyforma nagyságú szeletre vágjuk, nagyon enyhén kiveregetjük és megsózzuk. Lisztbe, habart tojásba, majd zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró olajba téve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

A zöldpetrezselyem szárát eltávolítjuk, megmossuk, és tiszta asztalkendővel szárazra itatjuk. Kevés liszttel megszórjuk, vagy lisztbe mártjuk, ügyelve arra, hogy ne sok liszt tapadjon rá, és egy kisebb levesszűrőbe tesszük.

A szűrőt a forró olajba merítjük, míg a petrezselyem kissé ropogóssá sült.

Tálaláskor a frissen sütött burgonya mellé helyezzük a hússzeleteket, tetejére halmozzuk a rántott zöldpetrezselymet.

PÁROLT

Serpenyőben pirított báránylábszár

Elkészítési idő: 110 perc

Ajánlott ital: gróf Nagyrédei rosé

 

Hozzávalók 4-6 személyre:  4-6 db báránycsülök, só, őrölt feketebors, 8 evőkanál olaj (lehetőleg olíva), 1,1 l száraz fehérbor, 6 db fiatal articsóka vagy 1 kg kelbimbó, db citrom kifacsart leve, 60 dkg burgonya (kicsik), 1 szál rozmaring, 1/2 csomó petrezselyem, 30 dkg paradicsom (aprók)

 

Elkészítése: A húst a csontokról levágjuk, a faggyút eltávolítjuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsózzuk, forró olajban, sütőben elősütjük. 3,5 dl borral felöntjük, 45 percig sütő alján hagyva pároljuk, közben még 2 dl borral meglocsoljuk.

Az articsókákat 3-4 cm-es szárat hagyva megtisztítjuk, a kemény borítóleveleket levágjuk, a szívet vájóval kivesszük, félbe vágjuk, és azonnal 2 liter citromos vízbe tesszük. A burgonyákat meghámozzuk, félbe vágjuk, ezt tesszük a hagymákkal is.

A húst kb. 45 perc után (30 perc után megfordítottuk) kivesszük a sütőből. Felöntjük további 2,5 dl borral, az articsókát, a hagymát, a burgonyát a hús mellé rakjuk, és még 35 percig együtt pároljuk.

A rozmaringot és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, a fövési idő vége előtt 10 perccel a hús mellé tesszük, hozzáadva a maradék bort is. Tálalás előtt a zöldfűszereket rászórjuk, belekeverjük a kész ételbe.

 

SZEGY

TÖLTÖTT

 

Töltött bárányszegy

Elkészítési idő: 80 perc

Ajánlott ital: Zöldveltelini

Hozzávalók: 3 db zsemle, 1,5 dl tejszín, 1,2 kg bárányszegy, 3 db tojás, 1 db tojássárga, 8 dkg vaj, 3 g fehér bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg paradicsompüré, 2 dkg liszt, só

 

Elkészítése: A zsemléket vékonyan meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, majd beáztatjuk tejszínbe és kinyomkodjuk. A kicsontozott bárányszegyet egy éles, vékony pengéjű késsel felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen, ügyelve arra, hogy a vékony szegyhúst ne szórjuk ki.

Keverőtálba ütjük a tojásokat, és a tojássárgát, hozzáadjuk a lágy vajat, sóval őrölt fehér borssal ízesítjük, majd fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott zsemlét, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Amennyiben a töltelékünk túl lágyra sikerült volna, kevés megszitált zsemlemorzsát keverünk hozzá. Az így elkészített, jól összekevert töltelékkel a szegyet megtöltjük. A nyílást hústűvel betűzzük, vagy összevarrjuk. A szegy mindkét oldalát megsózzuk, és néhány percig állni hagyjuk.

Közben a sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát karikára vágjuk, és egy sütőtepsi aljára szórjuk. Erre a zöldségágyra fektetjük a megsózott szegyet, olvasztott zsírral leöntjük, és az előmelegített sütőbe toljuk. Gyakori locsolgatással szép pirosra sütjük. A szegyet a tepsiből kiemeljük, a visszamaradt pecsenyezsírba keverjük a paradicsompürét, majd amikor ez kissé megpirult, megszórjuk a liszttel, tovább pirítjuk, és egy kevés vízzel felengedjük. Jól kiforraljuk, kevés vajat morzsolunk bele, és finom szűrőn átszűrjük.

Tálaláskor a szegyet felszeleteljük, aláöntjük a vajas pecsenyeszaftot és frissen megsütött burgonyával, fejes salátával tálaljuk.

 

BIRKAHÚS

Alföldi bárányhús.

Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evőkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

 

A babot előző nap beáztatjuk. A kockára vágott hagymát a szalonnával megpirítjuk. A húst, a répákat, a zellert feldaraboljuk. Az egészet 1,5 l vízben 1 órát főzzük. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sót, borsot, a babérlevelet, és még 20 percig –

 

Hagymás báránysült

Hozzávalók: 25 dkg bárányhús,  1 1/2 tk. méz,   1 gerezd fokhagyma, 1 1/2 tk. almaborecet, 1 tk. rozmaring és kakukkfű keverék, 16 db mogyoróhagyma, 4 tk. olaj, 4 tk. szójaszósz, 8 db hideg vízbe mártott fanyárs

 

Elkészítés: A bárányhúst kockára vágjuk.  A  fokhagymát felaprítjuk. A rozmaringot és a kakukkfűkeveréket, a  fokhagymát,  az  olajat,  a  szójaszószt, a mézet, az almaborecet  és  fél tk. sót összekeverjük. A húsdarabokat egy kisebb nejlon zacskóba rakjuk, ráöntjük a szószt, és lezárva legalább 2 órára hűvös helyre tesszük.  A  húst  kivesszük  a  szószból,  és a mogyoróhagymával felváltva a nyársakra  tűzzük.  A  nyársakat  szabadtéri  grillen  vagy  a sütőben grill programon megsütjük.

 

Írgulyás

Hozzávalók: 1,25 dkg juhhús, 25 dkg vegyes zöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 szem egész bors, 1 fej kelkáposzta, 60 dkg burgonya, majoránna, köménymag,2 babérlevél, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem, 2 dkg só.

 

A birkahúsról minden hártyát, faggyút eltávolítunk, és mosás után forrásban lévő vízzel leforrázzuk. 6-8 percig forró vízben tartjuk, utána leöblítjük, és kis kockákra vágjuk. Két l hideg vízben főni tesszük. Amint felforrt, a gézbe kötött fűszereket és a megtisztított hagymát, fokhagymát beletesszük a levesbe. Közben a zöldséget megtisztítjuk, és ujjnyi hasábokra szeleteljük, majd a leveshez adjuk. Amikor a hús és a zöldség félpuha, beletesszük a szintén hasábokra vágott, megtisztított burgonyát és a megmosott 8 cikkre vágott kelkáposztát. A levest nem szabad keverni. Amint puhára főtt, a fűszerzacskót kiemeljük, a levest óvatosan tálba szedjük, meghintjük petrezselyemmel és forrón tálaljuk.

 

Juhászpörkölt

Hozzávalók: 50 dkg birkahús, 50 dkg fehérkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl, 1 ek. liszt, 1 csapott ek. pirospaprika, só, késhegynyi törött bors.

 

Az apróra vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírján megfonnyasztjuk a vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, és lassú tűzön majdnem puhára pároljuk. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott káposztát. Fedő alatt teljesen puhára pároljuk. Ezután a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

 

Zöld báránysült

Hozzávalók: 1000 g csontos bárányhús, 10 g só, 80 g zöldbab, 80 g brokkoli, 60 g kelbimbó, 1 cs. petrezselyemzöld, 1 dl olaj, 70 g zöldborsó, 4 g kakukkfű

 

A zöldségféléket megtisztítjuk, megmossuk. A bárányhúst bedörzsöljük a sóval, a finomra vágott petrezselyemzölddel és a frissen vágott petrezselyemzölddel és a frissen morzsolt kakukkfűvel. Ezután tűzálló tálba tesszük, melléhelyezzük az előkészített zöldségeket. Meglocsoljuk az olajjal, majd középmeleg sütőben, gyakori locsolgatással megsütjük. Közben a bárányhúst a zöldségekkel együtt megforgatjuk. Amikor a hús elkészült, pihentetjük, feldaraboljuk, ízlésesen tálra rendezzük, és ráhalmozzuk a vele együtt készített zöldségeket. Az egészet saját levével meglocsoljuk. A körítések zöld színe adja az étel elnevezését.

 

Birkahús vadasan (Magyar Elek)

A birkahúst megtisztítva, megmosva 1-2 napra pácba tesszük. Onnan kivéve, megtűzdeljük 5 deka füstölt szalonnával, megsózzuk és a sütőben - 1 kanál zsírt téve alája - megsütjük. Sütés alatt többször megöntözzük az átszűrt páclével. Mikor készen van, ráöntünk 1-2 kanál tejfölt, és még 5 percig sütjük. Zsemlyegombóccal köríthetjük. "

 

 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?