marcsikonyhaja
marcsikonyhaja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szezonja van
 
Konyhalátogató
 
Újdonságok
 
Barátaim,ismerőseim receptjei
 
Bemutatkozó

 Sziasztok!

Bódis Máriának hivnak.Szakácsnak tanultam de a szakma szeretetéböl csak a receptgyüjtés maradt meg.Gondoltam hogy elinditok egy portalt amelyeken recepteket cserélhetünk.Főként nagyon nagyon régi recepteket várok.Igyekszem én is minnél érdekesebb recepteket és praktikákát megosztani veletek!Tehát irjatok a marcsikonyhaja@freemail.hu cimre.A receptek feltőltése folyamatban van!

                     Üdvözlettel:Marcsi

 
MIGY receptjei


Brigi reszelt túrósa     

Tészta:
40 dkg finomliszt, 15dkg kristálycukor, 1 cs. sütőpor, 2 evőkanál kakaópor, 1 tojás sárgája, 25 dkg Ráma margarin

Töltelék:
50dkg tehéntúró, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg porcukor, 3 tojás sárgája, 1cs, vaniliáscukor, és a tojások kemény habbá vert fehérje

Elkészítés:
Közepes méretű tepsit kenj ki margarinnal, vagy zsírral, és tedd félre. A tészta hozzávalóit jól dolgozd ki, a lisztet fokozatosan add hozzá utoljára. Osztd kétfelé, és az egyik felét reszeld bele a tepsibe, a nagyjukú tésztareszelőn. Ez lesz az alja. Keverd össze a töltelék hozzávalóit, a tojások habját csak utoljára keverd bele, majd ezt öntsd a tepsibe, a reszelt tésztára. A maradék tésztát reszeld rá a töltelékre, és előmelegített sütőben közepes lángon süsd. 30-40 percig, az idő a sütőtől is függ.
Forrón lehet szeletelni, és ha már kihűlt egy kis porcukorral megszórni a tetejét.

Ezt a receptet egy nagyon aranyos barátnőmtől kaptam, próbáljátok ki, nagyon hamar elkészül, és NAGYON FINOM !!!!!!

Pirított tarhonya
Hozzávalók:
1cs tarhonya
1 jó nagy fej hagyma
2-3 szem burgonya
2 szál füstölt kolbász
só, bors, 1 húsleves kocka, vagy 1 kanál ízvarázs, olaj, paprika
Elkészítés:
A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítom, majd a feldarabolt hagymát is beletéve pirítom tovább, aztán belerakom az apróra várott burgonyát, még azt is pirítom, míg üveges nem lesz a krupli is. Aztán a tüzről levéve beleteszek paprikát, majd az egészet felöntöm annyi vízzel, hogy mire megfő, a tészta felszívja. Ekkor fűszerezem, és a karikára vágott kolbászt is beleteszem. Ezután készre főzöm. Én szoktam még beletenni petrezselyem zöldjét, zeller zöldjét apróra vágva, de lehet bele paradicsomot és paprikát is tenni. Ki, hogy szereti.
Jó étvágyat!

Még egy jó tanács: Ha valaki tésztát pirít, akkor érdemes a legelején beletenni a sót is, mert akkor nem ég meg a tészta, persze ekkor is állandóan kavarni kell!
Csak arra kell ügyelni, hogy később már ne tegyünk bele sót, mert akkor bizony könnyen ránk fogják, hogy szerelmes a szakácsné!

"Rohamburger"
Egyszerű vajaspogácsatésztát gyúrok. Hagyom kelni, közben elkészítem a tölteléket, ami lehet akár maradék pörkölt is, de ha nincs akkor általában csirke mellet főzök meg pörköltnek, majd a főtt húst ledarálom, és visszateszem a zaftjába. Teszek még hozzá egy darab kenőmájast, egy egész tojást nyersen, reszelek bele sajtot, és az egészet összekeverem.
A megkelt tésztát jó vékonyra nyújtom, egy kis műanyag tányérral kiszaggatom, hogy jó nagyok legyenek, és a tölteléket belerakom. Összehajtom, majd a szélét jól egymásra nyomom, és én még be is szok tam "fonni", majd a tetejét jukat csinálok, és tojással megkenem. Aranysárgára sütöm a sütőben.
Tartalmas, és tarisznyába kiválló étel.


Töltött lángos
Egyszerű lágostésztát gyúrok. Mikor megkelt, nyújtom, és téglalapokra vágom, akkorákra, hogy egy virslit bele tudjak tekerni. A meghámozott virsliket beletekerem a tésztába, és forró, bő olajban hirtelen kisütöm. Tejföllel, és reszelt sajttal tálalom. Virsli helyett a tésztába kerülhet csíkokra vágott főtt sonka, vagy szintén csíkokra vágott kemény sajt is, de akár párolt zöldségeket is lehet bele tenni.

Nem lehet abbahagyni csirke

A feldarbolt csirkét sózom, majd izlés szerint füszerezett liszbe forgatom. A kb. 20 dkg lisztbe teszek sót, borsot, pirospaprikát, őrölt köményt, de lehet bármilyen fűszert beletenni. A lisztet, mindig másképp fűszerezem. A fűszeres lisztben megforgatom a húsokat, sorba rakom a tepsibe, majd a megmaradt lisztet tejföllel simára keverem, és a húst leöntöm vele, hogy mindenütt érje. Nem kell alá semmilyen zsiradék! Majd közepes lángon megsütöm, kb. egy óra alatt kész van, szép pirosra kell sütni. Köretnek rizi-bizit szoktam adni.
Kétszer sem lehet egyformán készíteni, és mindig sikere van!

Hústekercs
Hozzávalók: bármilyen hús, szeletelve, kiverve (disznócomb, csirke mell, karaj, pulyka mell, vagy felsőcomb, de lehet halfilé is)
Egy pár vékony szelet császár szalonna
Néhány keményre főtt tojás
Petrezselyem zöldje
Só, bors, és egy egész nyers tojás, olaj

Elkészítés:
A kemény tojásokat lereszelem, ráütöm a nyers tojást, beleteszem az apróra vágott ptrezselyem zöldjét, sózom, borsozom, és az egészet összekeverem.
Egy darab alufóliát megkenek vékonyan olajjal, majd ráterítem a szalonnát, aztán a besózott hússzeleteket, majd beleteszem a tölteléket, és az egészet szépen feltekerem, és szaloncukor formát készítek az alufóliából, személyenként egyet. Tepsibe rakom, és kb. egy órát sütöm, hogy a hús is megsüljön. Tálaláskor kiveszem a fóliából, és ferdén szeletelem.
Melegen, és hidegen is nagyon finom.

Tepsis krumpli
A meghámozott, hasábra vágott kurmplit tepsibe teszem, megsózom, majd karikára vágott hagymával beterítem. Ezt is sózom egy kicst, majd egy leveskockát 1dl vízben felfőzök, és ráöntöm. Ezután, ujjnyi vastag szalonnacsíkokat, kakastaréj formára bevagdalba, teszek rá. Lehet még kolbász darabokat is, szintén kakastaréj formában rátenni, majd sütőben megsütni, míg a krumpli meg nem puhul, ekkor kiveszem a sütőből, leszedem róla a kolbászt, és a szalonnát. A krumplira pedig ráöntök 8-10 felvert tojást, amibe reszelt sajtot is lehet keverni, majd egy pár percre visszateszem a sütőbe, míg a tojás is megsül benne.
Tálalás:
A krumplit nagy kockákra vágva tányérra teszem, majd rá a szalonnát, és a kolbászt. Tejfölt adok hozzá! Nem éppen fogyókúrás kaja, de hamar megvan, és laktató!

Zöldséges rizs, csirkecombbal
Egy sárgarépát, egy petrzselymet, egy kis karalábét, apró kockára vágva megpirítok egy kis olajon, majd egy fej hagymát teszek bele, és ezzel is tovább pirítom, legutoljára teszek bele 2-3 gerezd fokhagymát is, és fűszerezem sóval, borssal, majoránnával, és én még szoktam bele tenni petrezselyem zöldet, és zellerzöldet is. Aztán kevés vízzel felöntöm és felforralom. A megfelelő mennyiségű rizst félig megfőzöm, és a zöldséges keverékkel összekeverem, aztán tepsibe öntöm az egészet, és szépen elterítem. Ezután a sózott borsozott csirkecombokat lisztben megforgatom, és egy serpenyőben hirtelen átsütöm, de csak annyira, hogy a külsőrészét egy kicsit összekapja az olaj, majd az előkészített félig főtt rizsre teszem szorosan egymás mellé. Letakarom a tepsit alufóliával, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöm. Aztán leveszem a fóliát, és a legnagyobb fokozatra állítva a sütőt, még visszateszem és pirosra sütöm.


Kávészemek
Ezt a tésztát nem kell sütni, mert a keksztekercs tésztájából készül. Azért a tésztát leírom:
60dkg daráltkeksz
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál baracklekvár
kb. 2 duplánnyi feketkávé (ha kevés a kávé, tejjel lehet pótolni)
5dkg olvasztott vaj
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán elnyujtjuk, ujjnyi vastagra, és a legkissebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Minden darab közepét, egy késsel nem bevágjuk, hanem a fokával egy vájatot csinálunk bele, és két oldalról jól összenyumjuk, hogy ovális szemek legyenek. Majd mindet bevonjuk csokimázzal.
Ezt én úgy szoktam csinálni, hogy kiveszem a hűtő rácsát, és ráteszem egy jó nagy tepsire. Majd a rácsra szépen sorba rakom a kis kávészemeket, és az olvasztott csokibevonóval leöntöm , hogy mindenütt érje. Igaz lefolyik a csoki, de a tepsi felfogja, és mindig akad aki a tepsit kitakarítsa...... Ebből még soha nem tudtam eleget csinálni.

Krémes       
Tészta:
20 dkg liszt
10 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
fél csomag sütőpor
1 csipet só
Könnyen gyúrható tésztát kapunk, amit 2 cipóra osztunk, egy órát pihentetjük. Majd kinyújtujuk, és egy nagy méretű tepsi hátán, előmelegített sütőben 10-12 perc alatt rózsaszinűre sütjük mindkét lapot.
Krém:
2dl vizet, 10dkg cukorral, 4 cs. vanilia puddinggal, és 4 cs. vaniláscokorral simára keverünk, és fél órát állni hagyjuk, de néha megkeverjük.
1 liter vizet, 20 dkg cukorral felteszünk főni, legalább 5 literes edénybe.
Közben, 9 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral kemény habbá verünk.
Ha a cukros víz fő, állandó keverés mellett belecsurgatjuk, a kikevert puddingos masszát. Lassú tűzön sűrűre főzzük, majd kis adagokban a tojáshabot is hozzáadjuk, jól elkeverjük, és kb 1 percig főzzük, úgy, hogy puffogjon mint a lelkvár.
Még melegen az egyik tésztalapra kanalazzuk, rátesszük a másik lapot, és ha kihült hűtőbe tesszük.
Másnap szépen szeletelhető!!!
Tetejét bőven meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat !!!!
Mint már az előző recepteken is láthattátok, én mindig "variálok", ahogy a gyerekem szokta mondani.
Ezt a krémes receptet is átvariáltam, mégpedig úgy, hogy a vanilia pudding por helyett csoki puddinggal készítettem el. Nagyon finom lett, és olyat a boltban sem kapni, tehát azonnal kilóg a lóláb, hogy az házi süti !!!
A kimaradt tojássárgákból meg madártejet szoktam főzni, igaz habgaluska nélkül, de úgy is elfogy.

Gombaleves
 Apróra vágott gombát, ha lehet több fajtát, (vargánya, csiperke, galamb, szegfű, őzláb-bimbó) egy kis libazsíron megpirítok, pici sóval, és borssal, majd mikor már zsírjára sült, akkor meghintem egy-két kanál liszttel, gyorsan elkavarom, majd felöntöm vízzel. Egy kis ideig folyamatosan kavarom, hogy ne legyen a liszt csomós, majd fűszerezem apróra vágott fokhagymával, 3-4 gerezd, egy csomag szintén apróra vágott petrezselyemzölddel, 2-3 zellerlevéllel, frissen őrölt szines borssal. Teszek még bele egy tyúkhúsleves kockát, és mostmár ízvarázst (mert az szerintem finomabb, mint más ételízesítő), és a leves mennyiségétől függően, literenként kb. egy fél marék rizst, majd sürü kavargatás mellett készre főzöm. A végén, ha kell még utánna sózom.
Jó étvágyat!

 
Naptár
2025. Január
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 
statisztikám
Indulás: 2006-09-03
 
CHAT
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Ötletfazék
 
Mit készithetünk.......
 
Különleges receptek
 
Nyami......
 
Gmail fiókod
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
pontos idő
 

Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    A legfrissebb hírek a Super Mario világából és a legteljesebb adatbázis a Mario játékokról.Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Gigágá! Márton napján is gyertek a Mesetárba! Nemcsak libát, de kacsát is kaptok! Játsszatok velünk!    *****    A Nintendo a Nintendo Music-kal megint valami kiváló dolgot hozott létre! Alaposan nagyító alá vettem, az eredmény itt.    *****    Leanderek, Parfümök, Olajok, és Szépségápolási termékek! Használd a LEVI10 kupont és kapj 10% kedvezményt!Megnyitottunk    *****    Megjelent a Nintendo saját gyártású órája, a Nintendo Sound Clock Alarmo! Ha kíváncsi vagy, mit tud, itt olvashatsz róla    *****    Megnyílt a webáruházunk! Parfümök, Szépségápolási termékek, Olajok mind egy helyen! Nyitási akciók, siess mert limitált!    *****    Az általam legjobbnak vélt sportanimék listája itt olvasható. Top 10 Sportanime az Anime Odyssey-n!    *****    Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!