Témaindító hozzászólás
|
2008.02.27. 13:56 - |
Sziasztok!
Milyen praktikákra gondolsz? Esetleg ilyenekre, hogy ha nincs kenyérpirítód, és mondjuk villanytűzhelyed van, akkor a főzőlapot takard le alufóliával, és így tedd rá a kenyeret pirítani. Ha kész vagy, csak összegyűröd a fóliát, és nem kell a főzőlapot vakargatni.
|
A minap beszélgettem a 68 éves keresztanyámmal, és éppen csirkemájat sütöttem, mikor hívott..... Megdöbbenve hallgattam, mikor közölte, hogy ő is nagyon imádja a sült csirkemájat, csak ritkán meri megcsinálni, mert mindig összeégeti magát vele.....
Megkérdeztem tőle, hogy miért nem fedi le a sűlő májat, hisz az pukkadozik, és valóban súlyos sérüléseket okoz. Kiderült, hogy nagyon gyorsan akarja elkészíteni.
Én így csinálom: A serpenyőbe minimális zsiradékot teszek, majd a májat sózom, borsozom, és lefedem, egy két percig hagyom sűlni, majd lehúzom a serpenyőt a tűzről, és a fedőt csak akkor emelem fel, mikor már elhal a sistergés. Ekkor már biztonságosan meg tudom fordítani a májakat, majd fefedve újra visszateszem a serpenyőt a tűzre, és készre sütöm, de a fedőt ekkor sem veszem le róla, csak ha már biztos, hogy nem fog pattogni. Az egész művelet így is csak egy-két peccel kerül többe, de megéri, mert nem éget össze bennünket. |
Nem olyan macerás a gőzgombóc.Kelt tészta gőzben sütve.Az a lényege hogy minnél vastagabb legyen a lábosd alja hogy le ne égjen.A mama testvére mondta hogy a régi sparherton lehet nagyon jót csinálni mert ott egyenletesen sül.Nekünk van egy cserépből-sparhert-és ott csináltunk,nagyon jó lett.
A házipatika táskát még én sem kaptam meg:(De az újságokat megkaptam.Anyámnak is kértem. |
Marcsika! Ezt a gőzgombócot kenyér helyett csináljátok? Ahogy elnézem igen macerás a készítése, vagy nem?
Fogok rendelni majd, mindjárt átmegyek oda is. A Béres házipatikát még én nem kaptam meg, pedig oda is regiztem. |
Jah Ildi rendelj ám próbaszámot azon a linken amit józsinál megadtam.Vidék izéből és az extra finomságok receptújságból lehet próbaszámot kérni:) |
Naja,meg az a fantasztikus bejglikavalkád és a karácsonyi menű is:)))))Most biztosan tanul ezerrel:) |
Szia Marcsika!
Az is jó ötlet, hogy Józsit ide csald, mert neki aztán vannak ötletei, de ezerrel! :-)))
Ilyenek, hogy nyársonsült gomba, szénné égetve....:-)))) A többit meg had írja le majd Ő!
:-))))) |
Helló Ildi!
Látom te is itt vagy.Na ez a kakukkos órát kivágom.Nekem fülhallgató van a géphez és múltkor majdnem frászt kaptam:)))
Jók az ötleteid.Józsit is ide kell csalni csak most tanul ezerrel:)) |
Akkor jó! Itt a következő: mikor töltött káposztát főzök, akkor nagyanyáink "kuktáját" használom, ami abból áll, hogy a fazékba a káposztákat egy olyan mértű fedővel szorítom vissza a lébe, ami belefér. A víz lepje el a fedőt is, majd a fazék eredeti fedőjével fedem még le, így fele annyi idő alatt megfő, mint a plusz fedő nélkül, és a legfelső töltelkek is jól átfőnek. Ha nincs akkora fedő, ami belefér a fazékba, egy tányér is megteszi.
Na, most meg jól megíjesztett a kakukkos órád, majdnem felborítottam a gépet! :-))))) |
Szia Ildi!
Nagyon jó ötlet!Erről még nem is hallottam.Persze lyenekre gondoltam mert mindenkinek van valami a tarsolyban:) |
Sziasztok!
Milyen praktikákra gondolsz? Esetleg ilyenekre, hogy ha nincs kenyérpirítód, és mondjuk villanytűzhelyed van, akkor a főzőlapot takard le alufóliával, és így tedd rá a kenyeret pirítani. Ha kész vagy, csak összegyűröd a fóliát, és nem kell a főzőlapot vakargatni.
|
[10-1]
|